Barnbidrag

Som sagt, äntligen pengar! De spenderade vi direkt genom att åka till Kista för shopping. Målet var ett par vårskor till Skrutt så hon slipper klampa runt i sina tjocka vinterkängor.

Barnskobutiken Vincent var planen, i hopp om en kunnig säljare som kunde hitta de perfekta skorna. Mina höga tankar om barnskospecialister fick ett ganska platt fall. Hon mätte V:s fot, konstaterade att den var 11,9 cm och sa att hon borde ha storlek 20-21. Det lät väl ganska rimligt (även om jag trodde att hon hade större fötter eftersom 19-21 strumporna börjar bli små). Försäljaren gav oss ett par skor i storlek 21 att prova, men det gick inte att få ner den lilla foten. Då föreslog hon att vi skulle prova en större storlek, men inte heller den gick på. Då föreslog hon ännu en större storlek och då började jag fundera. Om foten är i storlek 20-21 varför ska vi då prova en 23:a?

Nä, jag kikade runt själv istället och hittade en annan modell. När jag jämförde den med den första modellen skiljde det cirka 1 cm i storlek mellan 21:orna! Då krävde jag att försäljaren skulle mäta skorna inuti istället för att få ett hum om passande sko.

Hon tyckte även att skon borde vara 2 cm för stor för att få plats att växa i, men sa att den sko jag provade som var 1,5 cm för stor var alldeles lagom (hur ska hon ha det?)

Nä, till sist blev det jag som valde sko och storlek utan något vidare expertstöd. Dyra var de hur som helst - 500 spänn! Men jag tröstar mig med att hon såg ut att få stöd när hon gick, de är i läder, utformade som "lära-gå-skor" och de var lätta att ta av och på. Att de var väldigt fina också var bara en bonus.

Försäljaren sa dessutom även när jag frågade om andra modeller att "de finns bara i tråka färger som inte passar tjejer". Jag köper ju hellre bra skor än snygga skor!

Så här såg de ut:

Skoinnehavaren tyckte också de var fina. Så fort hon ser dem försöker hon ta på sig dem och när hon hade på sig dem i badrummet stod hon och speglade sig länge i duschdörren.

Efter skoinköpt kikade jag runt lite i affärer efter en välbehövd vårjacka, men hittade ingenting vettigt. Antingen finns de inte i min storlek, eller också ser de ut som nåt ihopsytt gammalt tält när de väl är i lite större storlekar. Herregud, vad är det för fel på en hederlig trenchcoat eller någon annan lite figursydd jacka? De jag provade på Kappahl var verkligen rysligt säckiga!

Efter shoppandet behövdes lite lunch och jag åt för första gången på hela det här året en portion pasta. Dessvärre smakade det rätt tråkigt så min pastadebut kändes rätt meningslös. Skrutt gillade den desto mer och åt hur mycket som helst!

När vi kommit hem och V sovit middag tog vi en promenad till affären. På vägen hem fick hon gå alldeles själv i nya skorna ända från lekparken och hem, en promenad som för mig tar ca 3 minuter, men för henne tog 55 minuter. Men då träffade vi lite hundar, tappade lite russin på marken och glömde åt vilket håll vi skulle gå åt.

Efter lövbiff till middag åkte jag och tränade och borde nu egentligen sätta igång med pluggandet. Men jag orkar inte. Tänkte unna mig lite alfapet istället, kommer i säng tidigt och gå upp tidigt imorrn och plugga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0