Vilken vecka!

Jag tror aldrig jag har känt mig så slutkörd som jag är just nu!

I onsdags var det som sagt ett studiebesök på Dramaten med alla tvåor som ville åka med. Jag var ensam ansvarig för över 30 elever och jag var minst sagt skitnervös för att de inte skulle uppföra sig under föreställningen. Dessutom var jag även nervös över att bussen inte skulle hinna i tid till tåget, att det skulle strula på Mc Donalds, att jag skulle "tappa" elever på vägen och inte ha en aning om vart de tagit vägen. Men allting gick super! Vi såg Romeo och Julia och jag tycker absolut att det var en sevärd uppsättning! Jag skulle nog vilja se den igen, under lugnare omständigheter för nu satt jag mest och var uppmärksam på hur eleverna skötte sig (helt i onödan eftersom de skötte sig galant!)

Väl hemma, runt 24-tiden, damp jag i säng helt utmattad och somnade på någon sekund. Under torsdagen var jag lektionsfri till efter lunch och kunde ta igen mig lite.

Sovmorgon blev det dock inte, för farmor och farfar kom och hämtade Skrutt för att ta med henne till Ulltuna med hunden Thilda. Richard opererades för gallsten i onsdags och därför behöver vi barnvakt så fort jag ska nånstans, vilket verkar hända hela tiden just den här veckan!

Under torsdagsmorgonen när jag tänka ägna mig åt lite pluggande insåg jag till min förskräckelse att jag hade en dugga som skulle in på fredagen!!! Det var bara att sätta igång, men jag insåg rätt snart att det var lönlöst, jag förstod mig inte på en enda av uppgifterna! Jag hade inte en susning om hur jag skulle lösa någon av dem!

Så där förlorade jag en poäng till tentan direkt, men får väl hoppas att jag kan lära mig något utifrån svaren istället.

Igår hade jag två lektioner på förmiddagen. Sen var det full fart hem, köpa med sushi till lunch, handla på Systemet och på Ica, äta, byta om, sminka mig och sen iväg igen - tillbaka till skolan! Där hölls en personalfest där vi verkligen kan snacka om att slå klackarna i taket! Jag dansade i princip konstant i 4 timmar, vilket känns i fötterna idag! Men det var en fantastiskt rolig tillställning!

Vid ett tog jag och en till Bålstabo en taxi tillbaka till hålan och jag hoppade av i centrum för att promenera hem. Vid tre låg jag i sängen och runt sex vaknade Skrutt för första gången. Sen vaknade hon flera gånger i timmen fram till kvart över nio då vi gick upp.

Jag har inte varit särskilt bakis idag (var duktig med vatten igår), men har varit väldigt trött. Men eftersom jag inte orkade städa eller göra nåt annat vettigt här hemma så promenerade vi till Vivo där vi träffade Moster Emma. Vi handlade ingredienser för att kunna göra sushi, men eftersom wasabin på ica var slut gick vi till sushi-haket och tiggde till oss lite där istället. Sen promenad upp till mormor. Uppför långa backen, upptäcka att Nasse var borta, ner för backen igen för att leta, hitta Nasse sittandes i en lyktstolpe och sedan uppför långa backen igen!

Väl hemma hos mormor var det bara att sätta igång med sushitillverkningen. Vid kvart i tre var allt klart och lunchen kunde ätas! Nånting gick fel vid vårt riskok så resultatet blev inget vidare. Men all sushi gick åt ändå (det var säkert 60-80 bitar!).

Därefter följde jag med mina föräldrar för att hämta ut deras husvagn från vinterförvaringen. Sen blev det lite shopping på Ica innan vi äntligen kom hem igen.

Efter middag och badande för Lilla V dök hon i säng utan protester. Och nu gör jag henne sällskap. Jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Förutom allt som har hänt under veckan, så har jag ju även fått ta hand om Vendela själv, varje morgon, varje kväll och varje natt när hon vaknat eftersom Richard har svårt att resa sig. Det är jobbigare än man tror och beundrar ensamstående föräldrar. Hur orkar de?

Godnatt gott folk! Imorrn ska här städas!

Shoppinggalen!

Jag tror jag flippade i helgen. Nu är ju alla pengar slut IGEN! Men så är jag galet nöjd med det jag handlat också, och det kommer snart nya pengar igen!

Jag har en teori om att man borde känna sig nöjd nångång? Att man känner att man har köpt allt man vill ha liksom. Eller skaffar man sig bara nya saker att längta efter? Det enda jag känner att jag saknar just nu är ett par löparskor och ett par schyssta träningsbyxor. I övrigt är jag väldigt nöjd.

Men senaste shoppingen var det. I måndags åkte jag, Richard och Lilla V på en lunchutflykt. Planen var att köpa en cykelsits till Skutt och jag ville ha en från det italienska märket OK baby eftersom den fått högst betyg i Råd och Röns tester. Vi gick först in på Barnens hus för att kika där, men innan vi kom till cykelsitsarna stötte vi på en paraplyvagn som de hade extrapris på. Jag vill ha en enklare shoppingvagn som tar liten plats i bilen men som ändå kan underlätta handlade något. Den vi (eller snarare snälla mormor) köpte till Kråkan i somras är ju totalt värdelös och kommer att säljas till högstbjudande på blocket! Den vagnen vi hittade nu var av samma kvalitet som sommarvagnen, så den ville vi inte ha. Men så råkade jag av en slump se att de hade en likadan paraplyvagn av märket Maclaren för en tusenlapp och genast flög Lilla V ur den första vagnen och ner i den andra för att provköra. Och vilken känsla! Den gick ju faktiskt att svänga utan problem, så två sekunder senare packade vi in vår nya paraplyvagn i bagageluckan.

Sen blev det en cykelsits också. Nu ska jag bara fixa punkan på min cykel så jag kan åka nånstans :)

I söndags var Skrutt fortfarande hängig, men betydligt bättre än kvällen innan. Därför bestämde vi att hon fick följa med på släktknytisen som mormor och morfar ordnade. En trevlig tillställning med god mat i den gassande solen. Inte varje år man kan sitta utomhus i april i bara t-shirt!

Idag var det dags för jobb igen. Det är full fläkt från början! Men jag har gjort upp en planering för varje dag fram till sommarlovet så att jag förhoppningsvis ska hinna klart allt som behövs hinnas och samtidigt vara förberedd inför tentan. Problemet är bara att planeringen startade igår och jag är redan mil efter... Men, men, jag har iallafall på papper var jag måste göra. Jag behöver inte längre försöka hålla allting i skallen.

Nu blir det Desperate housewifes och därefter en dusch. Imorrn blir det en lång dag då mina elever ska på studiebesök på Dramaten.

En sjuk Skrutt

Min pluggdag igår gick åt fanders. Morgonen började med migrän så jag var sängliggande till nångång runt lunchtid och då började jag göra mig i ordning för kvällens festligheter.

Lösnaglar, hårplattning, sminkning, påklädning och sen iväg in mot stan för en tjejkväll på krogen. En mycket trevlig kväll, men jag blev rätt besviken på Golden hits som hade sitt stora dansgolv stängt - det som jag kommit dit för!

Jag tog sista tåget hem och var hemma runt halv tre. Då blev det en varm macka, lite oboy och sen stupade jag i säng för att vakna med en skön baksmälla idag. Lilla V sov tack och lov till halv tio så jag hann bli av med de värsta skakningarna, kvar var bara huvudvärl och lite illamående, men det botade jag med en kaviarmacka och ett till glas oboy.

Sen tog jag och Skruttfia en promenad till Åbergs (laxtoast måste ju vara bästa bakismaten) för en lunch med V:s mormor, morfar och moster. Det blev en trevlig stund, men Skrutt var inte riktigt på topp. Hon åt ingenting och somnade i vagnen på tom mage. När vi senare kom hem somnade hon i sängen igen.

Vi blev tvungna att väcka henne för nästa promenad, ner till farmor och farfar där det bjöds på påskmiddag. Då var hon ännu hängigare. Åt inte och var kokhet. Bara mammas knä dög, men när hon blev tillräckligt trött somnade hon i vagnen.

Väl hemma somnade hon i sängen igen efter en flaska välling. Hon sover lugnt, trots den superhöga febern (39,5)så än har hon inte fått någon alvedon. Vi får se hur natten blir. Stiger febern ytterligare eller om hon blir orolig så får hon en alvedon.

Snart blir det sängen för mig med, men först till klart på Varg Veum.

LÖÖÖN!

Idag har jag haft en sån där underbart fantastisk lovdag!

Det började med att Lilla V vaknade vid nio. Frukost, påklädning, fixande och sen möta Cissi och Edwin vid kvart i elva.

Promenad till Åbergs för en lunch och lite lek i kojan. Jag är verkligen helt såld på deras lax-toaster. Skulle lätt kunna äta en nu om jag hade haft en. Skrutt däremot var helt såld på deras bönor och käkade en hel tallrik till lunch. Lagom passande eftersom hon sover hos mormor och morfar i natt...

Efter lunchen promenerade jag och Bönmaja till centrum och shoppade loss på Lindex. De hade ett erbjudande om att man fick 100 kr rabatt om man handlade för 300 kr, 200 kr rabatt vid 600 osv. Så jag köpte först en jacka (599), en sjal (99), en foundation (135) och en keps till V (69). Totalt borde det ha blivit över 900 så att jag skulle ha fått 300 kronor rabatt, men så var det tydligen extrapris på sminket så då plockade jag på mig ett puder också. Riktigt nöjd med alla inköp tänkte jag fortsätta till bebisbutiken för mer fynd. Men på vägen träffade jag en mamma som upplyste mig om att man minsann kunde använda de rabattkuponger på 30% jag hade på Lindex i samband med den andra rabatten. Så då gick jag tillbaka och lämnade tillbaka jackan och köpte den sen igen, då med rabatten. Men eftersom att jag inte heller då kom upp rabattsumman så fick jag plocka på mig en pyjamas till V också.

Det blev alltså en jacka, en sjal, puder, foundation, keps och pyjamas för totalt 620 kr. Inte helt dåligt eftersom jackan egentligen kostade 600 kr och det hade jag betalat för den om jag hade behövt!

Därefter blev det äntligen bebisbutiken, men där gjorde jag inga direkta kap. Jag köpte en vattenkanna med jordgubbar på och ett solskydd till bilen.

När vi äntligen kom hem igen var det bara att göra sig i ordning för nästa utflykt - bio med min karl!

Skrutt fick åka till mormor och morfar för övernattning medan vi åkte till Kista, käkade i Food court och såg den fantastiska filmen "The kings speach".

På vägen hem hämtade vi mitt megapaket från Haléns på Ica. Jag hade beställt kläder för nästan 2000 kronor, men skickar tillbaka det mesta. Det jag behåller är jag dock väldigt nöjd med, några plagg i lite mindre storlek än jag har dragits med det senaste året och en mycket passande klänning att ha imorrn när jag ska ut och göra stan osäker. Ett fynd den med - 60 kr!

Nu ska jag spela en omgång alfapet, sen blir det film i sängen och imorrn sovmorgon! Dessvärre blir det nog en helt Skruttfri dag imorrn, och det gör lite ont i mammahjärtat, men då hinner jag plugga och kan spendera hela lördagen med henne istället.


Barnbidrag

Som sagt, äntligen pengar! De spenderade vi direkt genom att åka till Kista för shopping. Målet var ett par vårskor till Skrutt så hon slipper klampa runt i sina tjocka vinterkängor.

Barnskobutiken Vincent var planen, i hopp om en kunnig säljare som kunde hitta de perfekta skorna. Mina höga tankar om barnskospecialister fick ett ganska platt fall. Hon mätte V:s fot, konstaterade att den var 11,9 cm och sa att hon borde ha storlek 20-21. Det lät väl ganska rimligt (även om jag trodde att hon hade större fötter eftersom 19-21 strumporna börjar bli små). Försäljaren gav oss ett par skor i storlek 21 att prova, men det gick inte att få ner den lilla foten. Då föreslog hon att vi skulle prova en större storlek, men inte heller den gick på. Då föreslog hon ännu en större storlek och då började jag fundera. Om foten är i storlek 20-21 varför ska vi då prova en 23:a?

Nä, jag kikade runt själv istället och hittade en annan modell. När jag jämförde den med den första modellen skiljde det cirka 1 cm i storlek mellan 21:orna! Då krävde jag att försäljaren skulle mäta skorna inuti istället för att få ett hum om passande sko.

Hon tyckte även att skon borde vara 2 cm för stor för att få plats att växa i, men sa att den sko jag provade som var 1,5 cm för stor var alldeles lagom (hur ska hon ha det?)

Nä, till sist blev det jag som valde sko och storlek utan något vidare expertstöd. Dyra var de hur som helst - 500 spänn! Men jag tröstar mig med att hon såg ut att få stöd när hon gick, de är i läder, utformade som "lära-gå-skor" och de var lätta att ta av och på. Att de var väldigt fina också var bara en bonus.

Försäljaren sa dessutom även när jag frågade om andra modeller att "de finns bara i tråka färger som inte passar tjejer". Jag köper ju hellre bra skor än snygga skor!

Så här såg de ut:

Skoinnehavaren tyckte också de var fina. Så fort hon ser dem försöker hon ta på sig dem och när hon hade på sig dem i badrummet stod hon och speglade sig länge i duschdörren.

Efter skoinköpt kikade jag runt lite i affärer efter en välbehövd vårjacka, men hittade ingenting vettigt. Antingen finns de inte i min storlek, eller också ser de ut som nåt ihopsytt gammalt tält när de väl är i lite större storlekar. Herregud, vad är det för fel på en hederlig trenchcoat eller någon annan lite figursydd jacka? De jag provade på Kappahl var verkligen rysligt säckiga!

Efter shoppandet behövdes lite lunch och jag åt för första gången på hela det här året en portion pasta. Dessvärre smakade det rätt tråkigt så min pastadebut kändes rätt meningslös. Skrutt gillade den desto mer och åt hur mycket som helst!

När vi kommit hem och V sovit middag tog vi en promenad till affären. På vägen hem fick hon gå alldeles själv i nya skorna ända från lekparken och hem, en promenad som för mig tar ca 3 minuter, men för henne tog 55 minuter. Men då träffade vi lite hundar, tappade lite russin på marken och glömde åt vilket håll vi skulle gå åt.

Efter lövbiff till middag åkte jag och tränade och borde nu egentligen sätta igång med pluggandet. Men jag orkar inte. Tänkte unna mig lite alfapet istället, kommer i säng tidigt och gå upp tidigt imorrn och plugga.

Garagestädning

Idag var det operation "Hitta garage" som stod på schemat. Vi startade vi halv elva och var väl klara runt sex nu på kvällen. Vi byggde en släng-hög och en spara-hög på uppfarten utanför och slänghögen var säkert tre gånger så stor som sparahögen...

Det blev två vändor till soptippen och en vända till återvinningsstationen. Men nu är det himla stort och fint i garaget! Då kan vagnar och cyklar stå där utan problem - hur skönt som helst!

Imorrn är det äntligen barnbidrag. Var ju hemma och vabbade i februari, vilket drogs på mars-lönen och eftersom jag inte är vidare snabb på att skicka in papper så har jag ännu inte fått ersättning från försäkringskassan, vilket har inneburit en riktigt knaper månad.

Idag fick vi panta flaskor för att ha råd med lunchen. Vi kunde förstås ha ätit något ur frysen, men sushi lockade lite mer. Men så var det flaskor för över 200 kronor också!

Men som sagt, barnbidrag imorrn och lön på torsdag. Problemet är att det är en faslig massa jag vill införskaffa:
- Cykelsits till V 
- Ny vårjacka till mig själv
- Vårskor till V
- Häck till framsidan
- Lekställning med gunga och rutchbana till V
- Blommor och växter till trädgården 

Inser ju ganska snabbt att allting inte kan köpas nu, så det blir väl till att prioritera. Synd bara att jag alltid prioriterar bort mig själv... 

Mycket mer än så har inte hänt idag. Nu ska jag sätta igång med dagens pluggande och sen försöka scrappa lite samtidigt som jag tittar på Desperate housewifes.

 


Härlig start på lovveckan

Idag gick jag och Lilla V upp vid halv tio. Det är nästan löjligt vad det barnet sover länge. Eller egentligen sover hon inte så länge, utan hon vaknade vid sex - i med nappen, lägga om. Vid sju - i med nappen, lägga om. Vid åtta - i med nappen, lägga om. Vid kvart över åtta - byta blöja, lägga om. Och sen vakna för uppstigning halv tio.

Efter frukost och påklädning gick vi ut i det fina vädret och pysslade lite i trädgården. Försökte ta en bild på Skrutt som påskkärring när hon satt bland tussilagon, men hon tyckte inte det var någon bra idé. Men någon bild fick jag till och har skickat in för framkallning inför påskkorten.

Sen promenerade Skrutt och pappa till Vivo och handlade korv till lunch.

När V tog sin tupplur passade jag på att plugga lite, och gjorde så nu på kvällen också. Hann med en motionsrunda också med 2,7 km löpning och 3,5 km promenad.

Har även fått ett telefonsamtal från ett föräldrakooperativ som erbjöd Skrutt plats till hösten plus att vi fick bekräftelse från kommunen på en plats på den förskola vi önskat. Så nu måste vi välja och det är inte lätt!!! Enklast hade varit om vi inte fått den kooperativa platsen, då hade vi inte haft något val.

Innan påsk ska vi svara så vi får väl fundera i några dagar.

Nu blir det sängen. Hoppas morgondagen blir lika härlig som idag!


Euforisk

Vilken fantastisk helg det har varit! Det vackra vädret har verkligen gjort att jag laddat batterierna. Lite synd är det att det inte är jobb imorrn, för jag hade verkligen känt att jag tagit tillvara på den här helgen och varit redo för jobb igen. Andra helger känns alltid så korta. Eller också känns den här helgen så bra och lång just därför att det inte är något jobb imorrn..

Gårdagen började dock inget vidare med en lång natt utan sömn. Vet inte riktigt vad problemet var, men sov gjorde jag inte! Kvart i åtta gick jag och Skrutt upp och gjorde oss iordning för dagen.

Hästloppis stod på schemat. Efter att ha plockat upp resten av flocken och fyllt bilen till bristningsgränsen begav vi oss mot Enköping för att tjäna storkovan. Jag sålde ett helt och knappt använt vintertäcke för 70 spänn. För pengarna betalade jag loppisavgiften och min och Vendelas lunch. Så dagen gick plus minus noll. Men det var himla roligt att träffa en massa gamla ansikten och bara umgås en dag med Jennie. Lilla V skötte sig exemplariskt hela dagen! Hon gick runt i hela ridhuset och tittade på saker. Sen åt hon lite bulle, korv och choklad innan hon somnade utan protester i vagnen och sov i hela 1,5 timme.

Väl hemma igen blev det dusch, smink och ombyte. Sen mötte jag Moa vid stationen och åkte in till stan för en middag på Hermans och sedan ett glas vin vid medborgarplatsen. En fantastiskt trevlig kväll! Det var verkligen länge sedan jag träffade folk på det sättet.

Vid halv tolv var jag hemma igen och då stupade jag i säng. Idag väckte sångfågeln oss vid nio och då hade jag en oförtjänt huvudvärk som har hållit i sig hela dagen. Efter ETT enda glas vin! Ska det vara på det sättet kan man ju lika gärna dricka hur mycket som helst, huvudvärk verkar man ju få ändå!

Efter frukost begav vi oss ut på söndagspromenad. Vi promenerade ner till Kalmarsand där vi matade änderna. Och en läskig svan. Så fort han inte fick bröd tillräckligt snabbt fräste han. LÄSKIGT!

När brödet var slut lekte Vendela en stund på stranden innan vi började bege oss tillbaka. Vi valde en annan väg i skogen och gick då förbi Lillsjön. Det blev lite nostalgi över det eftersom vi var där med fritids när jag var yngre. Då sas det att sjön var bottenlös och vilket gjorde att jag nästan paniskt simmade så när ytan som möjligt. Det vore roligt att se sjön i sommar igen och gå ner till badplatsen.

Skogsvägen fortsatte upp mot motorvägspåfarten och eftersom vi inte vill promenera längs 70-vägen så sneddade vi över lite skog, en åker och ett dike istället. Nya vagnen klarade utmaningen galant! 

Promenaden fortsatte till en pizzeria där vi åt lunch. Därefter efterätt i form av glass på en mack och sen vidare hem. Väl hemma slocknade hela familjen och sov i 2,5 timme! Efter det var jag så trött att jag trodde jag skulle somna sovande!

Det blev middag och bad för Skrutt och sen åkte hon i säng. 

Därefter middag och Mästarnas mästare för oss. Nu tänkte jag försöka avsluta den här dagen med lite pluggande.

Bilder från dagen kommer upp på bilddagboken.   

Välkommen till min nya blogg!

En ny, öppen blogg är tanken. Mer som en dagbok, mindre som en tankerensare.

Skrutten-Li är vårt hippa namn på Lilla V. Märkliga och unika dubbelnamn med Li i slutet är ju en trend och den hakar vi på: Skrutten-Li!

Idag är första dagen på mitt första påsklov som lärare och gudarna ska veta att jag aldrig under mina nio år i grundskolan eller tre år i gymnasiet har behövt ett lov lika mycket som jag behöver det här! Tanken är att jag under någon av de första lovdagarna ska rätta bort hela den megahög som ligger och hånar mig så att jag sen kan ha ett arbetsfritt lov. Pluggfritt blir det däremot inte, men lite våraktiviteter ska vi nog hinna med ändå.

Lovet började med leverans av nya barnvagnen - en sprillans ny Urban Design för 2500 spänn! Vagnen byggdes ihop direkt och invigdes efter tio minuter med en härlig vårpromenad till Skeppsparken. Bra att sova i, tyckte Lilla V, men inte i mer än 10 minuter för då dök Edwin upp och vem vaknar inte för honom? ;)

Senare under kvällen åkte jag och Lilla V upp till stallet och pratade lite mer hästarna. Hon kan härma en himla massa djur nu - kossa, häst, orm, hund, kisse, pippi och får. Däremot vet jag inte riktigt vad hon menar när det kommer en hund eller en katt och hon smackar med munnen. Kanske är det något språk dem emellan?

Medan Skrutt fick middag, pyajamas och las för natten tog jag en löptur till Kvarnkojan. 15 minuters promenad, 20 minuters löpning och sedan 20 minuter promenad igen. Väl hemma möttes jag av ett dukat bord framför tv:n och Så ska det låta. Det blev räkor i mängder och att säga att jag blev proppmätt är en rejäl underdrift!

Nu ska här hängas tvätt innan sängen lockar!

RSS 2.0