Härliga sommardag!

Idag cyklade jag, Vendela, Cissi och Edwin till Kalmarsand för en eftermiddag på stranden. Det blåste rejält, men det var varma vindar och vattnet var också rätt varmt. Vendela var som en fisk i vattnet och hade nog aldrig velat gå hem.
 
Det var så där härligt semesterigt på stranden med sand överallt, solvarma jordgubbar och rinnande glass. Precis som det ska vara!
 
När vi kom hem la jag och Vendela oss i soffan och tittade på fälttävlan. Fast vi somnade båda två och vaknade när det gått över en timme! Helt klart ett mindre bra drag, för nu är hon fortfarande vaken i sin säng och vägrar sova...
 
Efter middagen tog jag och Cissi en cykeltur till stallet för att prova Bellas sadlar inför köpet av henne.
 
Nu på kvällen har jag gjort absolut ingenting och det är rätt skönt det med ibland!
 
Godnatt!

Sista veckan

Nu börjar semestern lida mot sitt slut. En vecka kvar och sen är det dags för jobb igen. Det märkliga är att det verkligen känns som att mitt liv är slut om en vecka, som att jag lika gärna kan dö. Jag tror problemet ligger i migränen. Jag orkar inte med mer daglig migrän och massor av mediciner! För i övrigt tycker jag ju verkligen om mitt jobb och jag ser egentligen framemot att få ha nya kurser och träffa nya elever. Och alla elever som är kvar nu tycker jag ju dessutom om. Jag tyckte om de förra treorna också, men på nåt sätt kände jag mig lite underlägsen dem och lite osäker, kanske för att de fanns på skolan innan mig. Alla elever som går på skolan nu har ju varit där lika länge som jag och jag är mer "polare" med dem på nåt sätt. Men migränen som sagt. Och vad fan ska jag göra åt den? Vårdcentralen är ju konkad och där får man verkligen inte mycket hjälp och den andra vårdcentralen är redan fullistad. Usch, bara tanken på skiten ger mig ju ett nytt anfall!
 
Idag var det segt på morgonen. Richard kom hem vid halv fem och sen pratade vi till typ fem och därefter kunde jag inte somna om förrän ett bra tag senare. Vid tio var jag tvungen att gå på toaletten och då vaknade Vendela såklart också.
 
Vid halv tolv drog vi upp Richard och sen åkte vi till Skokloster där det var tornerspel. Vi tittade lite på tornerspelen och sen red Vendela på en ponny. Det är första gången som hon faktiskt vågar rida! Alla andra gånger har hon bara velat hoppa av innan hon ens har hoppat upp. Men nu frågade jag henne ordentligt innan och hon ville, med hjälm och allt! Snacka om att hon var stolt när vi kom tillbaka!
 
Sen tittade vi lite på "marknaden" som var där, Vendela badade lite och så fikade vi innan vi åkte hem igen. Det var en jättemysig dag och Vendela gick nästan hela tiden själv. Jätteskönt att hon börjar göra det mer och mer!
 
Till middag hämtade Richard sushi och Vendela blev så klart överlycklig! Men hon avslutade sin måltid med att sätta sjögräsplatta i halsen och höll på att storkna! Så det blev till att vända henne upp och ner och försöka slå ut biten. Vi fick hålla på så länge att jag hann tänka "Hjälp, det här funkar inte!". Men sen kom den ut. Vendela var nog lite chockad efteråt, för hon visste inte riktigt vad hon ville eller vart hon skulle. Usch! Riktigt otäckt var det! Nu blir det inget mer sjögräs för henne på ett tag kan jag lova!
 
Nu på kvällen tog jag en promenad med Cissi. Vi har en del skitsnack att ta igen efter nästan tre veckor ifrån varandra! Så vi måste nog träffas imorrn också. Och på tisdag med ;-)
 
Jag måste försöka ta tillvara på den här sista lediga veckan. Har lite pluggande att ta tag i och lite rensning i källaren. Och tvätta fönstren för guds skull! Det ser jag inte framemot!
 
 
 
 
 

Grillkväll

Nasse dök upp till sist igår - inlindad i en handduk mellan sofforna.. Men ikväll försvann han igen! Det är som en dålig film, att varenda kväll behöva leta efter honom! Ikväll hade jag dessutom hjälp av fem vänner, men vi spenderade ändå 40 minuter tillsammans i letandet efter honom (huset var dessutom städat!) och till sist dök han upp - i en väggficka i Vendelas stora säng! Jag orkar snart inte med det här idiotiska letandet. Man kan ju bli galen för mindre!
 
Vännerna som hjälpte till att leta var min bror, Johan, Tiffany, Fredrik och Elin som var här för en grillkväll. Jag ägnade hela dagen åt att städa (huset var en K-A-T-A-S-T-R-O-F) och sen dök de upp vid sex och hjälpte till med mat och dukning. Vi grillade, spelade lite kubb, åt pannacotta till efterrätt, städade undan, letade efter Nasse och tittade sen på Lejonkungen.
 
Vendela somnade alldeles nyss i Richards säng. Hon har varit igång sen halv tio i morse utan att sova nånting och utan att gnälla det minsta. Roligast med dagen tyckte hon nog var när Johan och Patrik hoppade med henne på studsmattan. Och jag tror att dom två tyckte det var lika roligt också.
 
Nu är jag trött! Ska försöka flytta över Vendela i sin säng och sen dimper jag i säng! Richard är på spelning så han kommer väl nångång sent i natt.
 
 

Men gris också!

Nasse var borta igår kväll och jag och Richard letade som två idioter efter honom. Då dök han upp inlindad i en filt i soffan. Ikväll är han borta igen och nu är han nog tamejfan borta på riktigt! Vendela tvingades till sist gå med på att han är och handlar och att Nasse-reserv fick hålla henne sällskap i natt.
 
Om jag nånsin får fler barn så ska dom inte ha ett enda j*vla gosedjur, för jag är förbaskat trött på att leta varenda kväll! Fast det är ju förstås rätt gulligt när man väl hittar Nasse och Vendela kramar och pussar honom och säger "Åh, Nasse. Jag har saknat dig! Jag älskar dig Nasse".
 
Eftersom Vendela har varit hemma hela dagen så är sökningsområdet förhoppningsvis inte större än våra 210 kvadratmeter hus. Men tydligen är grisar väldigt bra på att gömma sig!
 
Förutom att leta efter grisen har jag varit med Emma och pappa på Mälarkliniken för besiktning av Bella. Jag har varit där så många gånger med Dandelion och sett honom i princip blockhalt på minst ett ben varje gång så jag trodde verkligen inte att Bella skulle gå igenom. Men det gjorde hon, helt utan anmärkningar! Så nu ska Emma köpa hemma. Så himla roligt! Söta lilla Bella!
 
När jag kom hem blev det middag och sen tog jag mig i kragen och cyklade ner till gymmet för ett träningspass innan OS-invigningen började klockan 22. Jag hade velat träna lite längre, men jag hann med det mesta och jag vågade inte köra några arm- eller bröstmaskiner för jag har redigt ont i några muskelfästen vid ena armbågen och båda axlarna. Så jag höll mig till cykling och ben, mage och rygg. Ensam på gymmet var jag också, men det är rätt skönt innan man kommit in i rutinerna.
 
Fylld av energi blev jag iallafall så nu ska jag ner i tvättstugan och sortera lite tvätt i väntan på att Sverige marscherar in på OS-arenan. Det lär ju dröja ett tag...

Hektiska dagar

Igår spenderades dagen inne i den stora staden. Tillsammans med mormor, morfar och mostrarna åkte vi till Skansen för att titta på djuren. Det finns ju inte så där jättemycket djur att titta på och nya Lillskansen var väl kanske inte så där jättefantastiskt det heller. Men det var fint väder och trevlig sällskap så det blev en lyckad dag. Vendela gick dessutom själv nästan hela tiden, hon som bara brukar vilja sitta i vagnen.
 
När vi var färdiga med Djurgården tog vi färjan tillbaka till Slussen och gick sen till Jimmys steakhouse för en middag. Jag och Richard slog på stort med rejäla biffbitar, men ingen av oss blev särskilt imponerade. Köttet var mört och bra stekt (kanske lite väl länge dock), men det smakade liksom ingenting. Då köper jag hellre dyrt kött hem och steker själv istället, det blir bra mycket godare.
 
Vendela var vansinnigt trött efter den långa dagen så när vi väntade på maten frågade hon om hon fick gå och sova. Hon försökte äta lite, men hon var alldeles för trött så hon sov i vagnen i nån timme. Sen var hon igång igen och blev ju lagom lätt att lägga när vi kom hem...
 
Idag har jag haft det lite lagom stressigt. Jag och Vendela tänkte åka till Barkaby för att köpa en gunga till Vendelas gungställning. Men så lyckades mormor så lägligt ringa och fråga om hon fick följa med och det fick hon såklart! Fast då gick halva dagen åt att lulla omkring på Plantagen istället. inte mig emot, jag gillar att titta på blommor och köpte äntligen krukor till mina uteblommor! Det var halva priset på i princip alla utekrukor, men de var löjligt dyra fortfarande!
 
Efter Plantagen gick vi in på Toysrus och där var det ju ännu mer rea! Jag köpte ett hus med några småfigurer till Vendela och två gungor till gungställningen. Den ena gungan, som var av en bra modell men som råkade ha Hello Kitty på sig, kostade multum, men hon är nog inte riktigt redo för bara en plankgunga än. Och hon gillar ju Hello Kitty. :-)
 
När vi kom hem igen lämnade vi bara grejerna och sen åkte jag och Vendela hem till Malin och Jocke och träffade Elias och hans nästan nykläckta lillebror Linus. Efter lite bebisgos och blåbärspaj (andra fikandet för dagen, första var på Plantagen) begav vi oss hem igen och slängde ihop en snabb middag för sen var det dags för dagens tredje fikande eftersom morfar fyllde år.
 
Det blev rätt stressigt mellan alla olika aktiviteter, men jag verkar ha klarat mig från migrän!
 
Nu ska jag packa ihop Traderakläderna så jag kan skicka dem imorrn och sen vankar nog sängen. Man blir trött i den här värmen!

En eftermiddag på akuten

Igår när jag stod och stekte bacon till lunch dunsade det plötsligt till bakom mig. Vendela, som precis avslutat sin lunch, hade lyckats välta sin tripptrapp-stol rakt bakåt och låg nu platt på golvet. Hon började givetvis att tokgråta och när Richard tröstade henne började hon hosta av gråten och kräktes upp hela sin lunch.
 
Hon slutade gråta ganska snabbt och verkade inte ha ont, men jag ringde ändå 1177 för rådfrågning och förklarade vad som hänt. Jag sa att jag trodde att kräkningen berodde på hostandet och gråten, men de menade att ett barn som kräks i samband med ett slag mot huvudet alltid ska undersökas. Så det var bara att hoppa in i bilen och bege sig till akuten i Enköping. Under de tre timmar vi satt i väntrummet var Vendela sitt vanliga jag och visade inga tecken på att må dåligt. Det kändes nästan pinsamt att ta upp viktig vårdtid, men jag hade aldrig förlåtit mig själv om det mot förmodan hade varit något fel på henne. Nu blev hon knappt ordentligt undersökt. Det var en undersköterska som tittade på pupillerna och lyssnade på hjärtat. Han såg väl också att hon verkade må rätt bra.
 
Vendela var så söt i väntrummet. Först lekte hon en massa i lekrummet de hade och var och varannan minut frågade hon när det var dags att "dokta" henne, alltså bli undersökt av doktorn. Sen när hon väl skulle bli undersökt så blev hon superblyg och tittade åt ett annat håll hela tiden. Inte helt enkelt att undersöka hennes ögon då. Men till sist bjöd hon på ett snabbt ögonkast.
 
När vi var klara var det middagstid och Vendela fick bestämma om vi skulle åka hem och laga tacos eller äta på Mc Donalds. Gissa vad hon valde? Donken andra dagen i rad var väl ingen höjdare, men nåt kul ska man väl ha om man gjort illa sig och varit duktig på akuten i tre timmar.
 
Idag har jag varit redigt aktiv! Efter frukosten begav jag mig till Enköping för att hämta en hylla som jag fått genom en facebook-sida. Alldeles gratis! Så småningom ska jag flytta ner mitt arbetsrum till förrådet i källaren. Jag kommer att få ett APSTORT arbetsrum! Det ska tapetseras och målas och göras jättefint! Nångång i framtiden. Jag ska väl avsluta mina redan påbörjade projekt först kanske.
 
Sen, efter lunch, åkte jag ner till centrum och skaffade gymkort och tog en runda på gymmet tillsammans med Linnéa. Nu är det slut på latmaskandet, här ska tränas! Och målet är ett lättare triathlon nästa sommar! Jag gillar att simma, cykla och löpa, så triathlon passar ju perfekt!
 
Efter att ha tränat och cyklat fram och tillbaka till gymmet var jag lagom mör i kroppen. Men innan middagen fixade jag upp Vendelas gungställning också så nu ska jag bara köpa en gunga till henne så kan hon äntligen gunga på hemmaplan! Som hon har längtat! Och som Richard ogillar alla prylar jag envisas med att slå upp på gräsmattan ;-)
 
På tal om gräsmattan, så är det jättefin! I början av sommaren var det kanske 10% gräs och resten ogräs eller bara kalt. Nu skulle jag säga att fördelningen är ungefär 50/50. Och gräset som finns är jättegrönt, mjuk och fint! På framsidan fram till mitten av gaveln mot grannen ungefär kan man gå barfota, sen kommer tistelinvasionen på hela baksidan. Men jag plockar och plockar så det ska väl så småningom försvinna. För något år sedan hade vi ju jättemycket tistlar på framsidan också, men där är det bara några kvar som jag rycker upp så fort jag får syn på dem.
 
Igår ägnade jag halva dagen åt att lägga ut lite kläder på Tradera. Det är mest såna kläder som jag köpt begagnat eller fått av min syster och som jag inte använder och döm av min förvåning när jag öppnade mailen idag och såg att fem av plaggen redan är sålda! För totalt 400 kr! Inte helt dumt!
 
Till de lite mer tragiska sakerna fick jag nyss veta att en föredetta postenkollega förlorat sin lillebror i en bilolycka i helgen, troligen den andra stora som var samma dag som lilla Vilma skadades. Så fruktansvärt tragiskt! Det blir verkligen otäckt när allvarliga olyckor händer någon nära en. Man får liksom en påminnelse om att man inte är odödlig och att man ska ta tillvara på det viktiga här i livet - de man älskar!
  

Mobilblogg

Så där ja! Nu har jag ordnat så att jag enkelt kan blogga från min nya mobil. Hur smidigt som helst ju! Igår hade jag en mamma och Vendela-eftermiddag. Först åkte vi till soptippen och kasta en massa säckar med trädgårdsrens. Vendela fick välja en grej i byteboden och skulle såklart ha en skitig gosehund. Men, men jag hade ju sagt att hon fick välja vad hon ville.. Sen åkte vi till mc donalds för mat och lek och sen till willys. Till middag grillade jag hummer med vitlökssmör. Hur gott var inte det?! På kvällen (och halva natten) bakade jag sen färdigt doptårtorna. Lägger upp bilder sen när jag har stora kameran. Imorse började dagen med att jag läste en föräldragruppsmammas blogg där det stod att deras lilla dotter (lika gammal som vendela) hade varit med i en bilolycka igår kväll och att dottern blivit illa skadad med blödningar i hjärnan. Det var så fruktansvärt att läsa hennes inlägg om ovissheten och vanmakten. Värre blir det av att dom redan förlorat en son i cancer. Men nu verkar det som att läget är stabilt för dottern så vi får hoppas att allt går bra och att hon repar sig. På eftermiddagen nu var vi hos mina föräldrar och åt blåbärspaj. Sen mötte jag Linda och så besökte vi Liten & fin tillsammans och handlade på rean där det var halva priset på allt. Jag köpte present till en lite nyfödd Linus och lite kläder till Vendela. Roligare än så bli nog inte dagen. Jag är gräsligt trött efter tårtbaket till tre i natt. Men jag har ju åtminstone ingen migrän så jag kanske orkar ta mig för nånting vettigt innan middagen.


Men dö!

Migänen jag fick efter Helsingforskörningen i tisdags vägrar ge med sig! Nu är det fjärde dagen som den förpestar min tillvaro! BARA DÖ MIGRÄNSKIT!
 
Morgonen började lite hastigt och lustigt med att min käre mor ringde (medan jag ännu låg i sängen) och undrade om jag kunde hämta min farfar och hans fru i Sigtuna eftersom min pappa som egentligen skulle göra det var sjuk. Snäll som jag är sa jag självklart ja och hade sedan 45 minuter på mig innan jag skulle befinna mig på rätt adress i Sigtuna. Lagom stressigt. Och migränframkallande givetvis...
 
Efter uppdraget gick jag in på Teliabutiken i Vällingby och köpte mig en ny telefon. Min telefonräkning kommer hädanefter att bli billigare än den har varit de senaste två åren, trots att jag nu skaffat mig den nyaste Iphonen med sjuttioåttatusen möjligheter. Så medan jag låg i sängen och försökte kurera mig efter migränanfallet kunde jag ju inte låta bli att pilla på telefonen. Mindre bra givetvis, eftersom det innebär att jag behövde en andra dos zomig nasal. Men sen var jag redo för dagens andra äventyr - en tapasmiddag på Åbergs med min gode vän Linnéa. Tanken var ju egentligen rosé i solen. Nu blev det istället citronvatten i ösregnet... Men det var trevligt det med!
 
Nu har jag precis satt en mashmallowsfondant att vila över natten så jag kan baka två doptårtor imorrn kväll. Doptårtor är rätt tacksamt att göra. Vit massa, lite blommor, lite bokstäver och nån bebis. Plättlätt!
 
Sängen nästa, aptrött som jag är!

Värdelösa dag

Idag har det varit så där värdelöst igen. Jag gick och la mig med migränkänningar igår kväll och vaknade med en sjuhelvetesmigrän i natt. Varför lär jag mig inte att jag borde ta medicin direkt när jag känner något? Den värsta smärtan försvann, men halva huvudet har känts bortdomnat hela dagen och det känns att migränen ligger där, nära ytan igen.
 
Jag har verkligen inte gjort nånting vettigt idag. Jag skulle egentligen ha grillat med Linnéa, men vi sköt på det eftersom jag inte törs dricka vin när migränen ligger så nära. Richard och Vendela hade redan planerat en middag hos faster så jag blev ensam hemma i några timmar. Rätt skönt, även om jag inte tog mig för något vettigt. Jag fick åtminstone en halv sida skriven på ett av mina skolarbeten och det är väl alltid något. Nu ska jag bara knåpa ihop en hel sida till.
 
Till middag köpte jag färdigsallad på Ica och åt den samtidigt som jag spelade alfapet på nätet. Länge sen jag gjorde det nu, men det var rätt avkopplande.
 
Just nu väntar jag på en tårtbotten som står i ugnen, sen ska jag krypa i säng.
 
Imorse vaknade jag klockan nio medan Vendela och Richard sov vidare, så jag tänkte ge mig ut på en löptur. Men just när jag snörade på mig skorna så vaknade Vendela och eftersom Richard varit uppe med henne i en timme i natt när hon var ledsen så ville jag inte tvinga upp honom så jag ställde in rundan. Får försöka ta den imorrn istället. Då ska jag köpa en ny mobil också! TJOHO!
 
 
 
 

Tillbaka!

Det var några hektiska dagar där innan jag, Emma och Vendela gav oss iväg till Finland och min mormors stuga. Men nu är vi tillbaka och jag är redo att ta tillvara på mina sista semesterveckor!
 
Resan till Finland gick jättebra. Båten, körandet och alltihop, trots att jag körde själv och det var rätt långt att åka. Veckan hos min mormor gick också jättebra. Förra året blev ju Vendela biten i ansiktet av mormors hund, men den här gången hade vi med oss munkorg till honom så det var inga problem alls. Han hade inte korgen många gånger heller, utan han höll sig på avstånd från Vendela och hon gick inte fram till honom.
 
Vi hade väl inte så där strålande väder direkt, men vi bastade och badade ändå. Både Emma och Vendela blev sjuka i början av veckan, men mot slutet mådde båda bättre och Vendela blev äntligen den där glada ungen hon brukar vara.
 
Förutom allt trevligt med god mat, badande och spelande så tvingades vi stå ut med ungefär 7000 myggor också. Men när Vendela stördes hon inte av myggbetten så mycket längre och kunde faktiskt sova hela nätterna igen. Dessutom hittade jag nån salva på det finska apoteket som innehöll antihistamin och det verkade göra susen! Vendela råkade dessutom göra ett helt getingbo förbannat så hon fick två stick, ett på armen och ett på magen. Maken till förbannade getingar har jag aldrig sett! Men med supersalvan blev det inte ens svullet där hon blev stungen.
 
Vi fiskade en del också. Första fiskarkvällen fick vi två miniabborrar och en mört, men mörten rymde från hinken och sen släppte vi ut abborrarna igen. Andra fiskarkvällen ösregnade det och Vendela var väl inte helt imponerad av fiskandet just den kvällen, särskilt inte när vi inte fick ens ett napp. Men den tredje kvällen fick vi tre miniabborrar igen. De två första döpte Vendela till Edwin och Vendela. Den tredje fick heta Cissi, men dens liv fick ett abrupt slut då den svalt hela kroken. Edwin och Vendela däremot släppte vi tillbaka för de var verkligen abborrbebisar.
 
Trots bortkopplingen från omvärldens och Vendelas eviga klängande på mig så trivdes jag rätt bra uppe i stugan. Min mormor servade oss som på hotell och vi bara njöt av ledigheten. Som tack lämnade jag kvar mina nyinköpta stövlar, vilka mormor var väldigt imponerad av. Sen tvingade jag Richard att införskaffa ett par nya åt mig så de fanns här hemma när jag kom hem. Jag ville ju inte hinna sakna dem :-)
 
På vägen till Finland åkte vi till Åbo och på vägen hem åkte vi från Helsingfors. Hemresan var klart trevligast med god mat och ett enormt lekland i konferensanläggningen. Det fanns flera bollhav, springbilar, hoppborg, karusell och en massa annat att leka med. Vendela sprang runt och lekte själv medan jag och Emma spelade kort.
 
Två migränanfall fick jag under resan. Det första när vi åkte till båten i Sverige (genom Stockholm i rusningstrafik) och det andra när vi åkte till båten i Finland (genom Helsingfors i rusningstrafik). Fanken vad jag inte är stresstålig alltså!
 
Förra gången när vi åkte bort en vecka ifrån Richard så blev Vendela extremt mammig när vi kom hem igen, men den här gången var det verkligen tvärtom. Vendela pratade med pappa varje kväll innan vi la oss och när vi kom hem har det varit "Pappa, pappa, pappa" hela dagen. Och lite Tuborg förstås! "Tuboj, ja älkar dig!".
 
För egen del slocknade jag när jag kom hem och sov i över två timmar i streck. Man blir nog lite tröttare än man tror av att vara "ensamstående" och ta alla nattvak själv. Nu blir det snart sängen igen. Jag ska ladda upp lite bilder från sommaren på bilddagboken så småningom. En bild säger ju mer än tusen ord!
 
 

Fart och fläkt!

Idag började jag och Vendela dagen med att min bror kom hit med mina föräldrars hund Ninja som han varit hundvakt åt sen i torsdags. Han skulle iväg på möhippa så jag fick den äran att ta över vaktandet. Jag kan ju säga att det inte är helt lätt att ha en tvååring och samtidigt vara hund-, kanin-, blom- och postvakt. Särskilt inte när barn och hund och hund och katt inte går ihop. Det blir en del pusslande för att få ihop allting, men vi verkar ha överlevt den här dagen.
 
Efter att ha skjutsat upp min bror till mina föräldrars hus där han lånade deras lilla bil vattnade jag och Vendela mormors blommor. Plötsligt var Vendela borta och när jag hittade henne igen hade hon lyckats plocka alla jordgubbar som hade det minsta rött på sig. Två var mogna, tjugotvå var oätliga. Stackars mormor!
 
När vattnandet var färdigt (och tro mig, det tar hutlöst lång tid att vattna sjuttioelva olika gröna saker i lika många byttor) tog vi med oss Ninja hem igen och då var det redan dags för lunch.
 
Efter lunchen blev det en dusch och sen promenerade jag med Ninja upp till mina föräldra igen för att lämna henne där medan vi åkte på Sids 4-årskalas. Vendela lyckades somna i bilen och sova de 10 minuterna bilresan tog, så hon var ju lagom glad när vi kom fram. Sid verkade dock glad över presenterna. Efter lite fika och tjattrande åkte vi hemåt igen. Eller nej, till mina föräldrar igen (!) för att promenera hem Ninja till oss igen. Vendela följde med i vagnen och slogs med myggen, trots att jag erbjöd henne att ha myggnätet. Men det vägrade hon förstås.
 
Väl hemma igen var det dags för middag och sen bar det av till stallet på cykel för ta in hästarna, mocka och titta på när Cissi red Bella. När jag klev innanför dörren hemma var klockan nästan halv elva och jag såg framemot att få slänga mig i soffan och pusta ut. Men vad möter mig i dörren om inte hunden som jag totalt glömt bort! Så det var bara att byta om och ge sig ut med henne. När jag ändå var i gasen tänkte jag att jag lika väl kunde ta en löprunda, så längst åsryggen sprang jag i halvmörket, utan att vricka foten! Jag hittade dessutom ett jättefint, preparerat motionsspår. Märkligt att jag aldrig sett det förut! Men mjuk och skönt var det att springa där iallafall och Ninja var jätteduktig att springa med.
 
Så nu, äntligen, är jag tillbaka. Jag har ätit kall vattenmelon och druckit massor med vatten. Det är inte utan att jag känner mig rätt stolt över dagens motionsprestationer, även om jag gärna hade varit utan smärtan i fötterna från världens sämsta löparskor. Ett par ny, schyssta pjuck blir helt klart mitt nästa stora inköp!
 
Nu ska jag ta en dusch innan jag stupar i säng. Jag hoppas verkligen att hund och katt kan hålla sig i skinnet så jag får sova i fred!
 
 

Parken Zoo

Idag ställde vi klockan för första gången på hela semestern tror jag. Tanken var väl att komma iväg vid halv tio, men av nån anledning får Richard alltid för sig att göra en massa märkliga saker när vi ska fixa för att komma iväg nånstans. Imorse var han tydligen tvungen att röja diskbänken och sopsortera... Märkligt (och en aning irriterande eftersom jag då får packa och fixa ALLT själv inför utflykten för att vi ens ska ha en sportslig chans att inte bli mer än en halvtimme försenade)
 
Men iväg kom vi och strax efter elva var vi i Eskilstuna. Eftersom vi berättat för Vendela att det fanns tigrar där vägrade hon göra nånting annat än sitta och tjura i vagnen till en början. Hon skulle absolut se tigrarna och ingenting annat! Sen mjuknade hon och var lite intresserad av de andra djuren också. Bondgårdsdjuren fick man gå in till och det tyckte Vendela var jätteroligt och klappade både får och hästar. Alpackorna tyckte hon mest var läskiga så dem lät vi bli att gå nära.
 
Trots att det inte direkt var soligt så var det vansinnigt varmt! Vendela hade långbyxor till en början, men dem drog jag av vid lunch så hon gick i bara t-shirt och blöja (och ja, jag hade med shorts till henne. 3 par! Kvar i bilen...)
 
Värmen gjorde nog att många djur valde att ligga i sina hus och vila för det var en hel del djur vi inte kunde se. Särskilt besviken var Vendela givetvis över att vi faktiskt inte såg några tigrar, vilket hon poängterade när vi var på väg hem. Men då körde jag en vit lögn och sa att vi visst sett tigrarna - de stora prickiga katterna. Hoppas att jag inte satt några djupa spår i Vendela med min lögn. ;-)
 
Det häftiga med Parken Zoo är att de har så många ovanliga djur. Mest imponerad blev jag av jättemysloken som såg helskum ut! Han var enorm och har lika lång svans som näsa. Han var liksom inte logisk nånstans. Sen hade jag gärna velat se några av de ovanliga kattdjuren, fiskarkatten, pallaskatten eller sandkatten, men ingen av dem såg vi. Vendelas favorit var nog dödskalleaporna: "Titta: HERR NILSSON!!!!"
 
Så fort vi gick in i något hus med djur så höll Vendela för näsan och sa "Lukta usch!" och sen tjatade hon om att vi måste gå ut därifrån. Förmodligen blev hon väl märkt av det första huset vi var inne i. Där låg det asiatiska klolösa uttrar och sov och där stank det verkligen! Jag är väl rätt tolerant när det gäller lukter, men därinne var det verkligen vidrigt! Så sen vågade väl Vendela inte ens känna efter om det luktade i de andra husen också, utan tog det säkra för det osäkra.
 
Lunch åt vi på en Tex mex-restaurang som tog 125 kr för en tacobuffé med fri dricka. Det var en perfekt lunch! Vendelas portion kostade 45, så det var verkligen ett fullt acceptabelt pris!
 
Förutom att titta på djuren besökte vi även nöjesparken där det fanns en massa åkattraktioner. Vendela fick ett åkband och jag och Richard köpte lösa biljetter i de karuseller där vi inte fick åka gratis. Så här i efterhand borde vi ha köpt ett åkband till en av oss, för Vendela hade nog gärna åkt mer av det lite "läskigare" karusellerna. Jag och Richard åkt med henne en varsin gång i liten berg-o-dal-bana som hon skrek av lycka i när det gick fort i nedförsbacken. Sen åkte jag en liten variant att fritt fall med henne och då blev hon först alldeles knäpptyst och såg livrädd ut, men sen skrattade hon så hon kiknade. Själv skrek jag rakt ut för det pirrade ordentligt i magen. Den åkte upp och ner massor med gånger och man visster aldrig hur högt upp den skulle eller hur långt den skulle falla. Efteråt kunde jag inte sluta skratta. Det var verkligen hur kul som helst!
 
Sen åkte Vendela på cirkushästarna typ fem gånger och minst lika många gånger på en annan variant att "snurra runt, runt-karusell". En gång i veteranbilarna, en gång i kaffekopparna och en gång i ett tåg. Sen fiskade vi lite ankor, kastade bollar och drog i snöre. Vinsterna vi kom hem med var tre hawaii-halsband och en gigantiskt baskeboll med en dödskalle på. Sen tröttnade faktiskt Vendela efter att ha hållt igång hela dagen så då begav vi oss hemåt. Hon slocknade i bilen innan vi ens hunnit upp på motorvägen igen. Men duktig var hon verkligen under hela dagen!
 
När vi kom hem blev det en hel del bus eftersom hon sovit så länge i bilen. Men sen somnade hon vid halv tio utan problem och lär nog sova gott hela natten. När jag frågade henne om vad hon gjort under dagen så berättade hon om hästkarusellen. Den gjorde verkligen intryck på henne och alla hästar hon "red" hette Bella.
 
Tack till snälla farmor och farfar för sponsringen till den här utflykten! Det var verkligen en hellyckad dag och det är så underbart att uppleva såna här saker med sitt barn. Det är som att man själv blir barn på nytt och känner samma lycka som barnet gör.  
 
Nu på kvällen tog jag mig i kragen och tog cykeln till stallet trots att jag gärna hade tagit bilen. 9 minuter tog det mig att cykla dit och 8 minuter hem. Och då trampade jag på ordentligt i uppförsbackarna så mjölksyran sprutade! Men skönt var det efteråt!
 
Jag hann dessutom få lite sån där skön stallkänsla när jag var däruppe. De senaste åren har stallet bara varit ett jobbigt måste för mig när jag tagit hand om hästarna för tiden är alltid så knapp. Men idag lullade jag verkligen runt och njöt av ensamheten och tystnaden. Det gjorde ingenting att det tog lång tid, för jag hade ingen brådska nånstans. Hoppas jag lyckas få mer sån känsla innan semestern är slut. Det är ju så man känner sig utvilad när man ska börja jobba sen igen.
 
Nu ska jag sova. Hela kroppen är skönt trött och imorrn väntar nya äventyr!
 
 

Härliga sommar

Idag var det en till sån där härlig dag när allt bara känns så enkelt.
 
Vendela vaknar visserligen tidigare och tidigare och idag var hon uppe innan åtta, men hon ligger snällt och tittar på en film innan vi kliver upp,
 
På dagen idag tog jag och Vendela en långpromenad med Kenzo igen. Kenzo var jätteduktig medan Vendela började yla innan vi knappt kommit iväg. Hon skulle prompt ha nappen för hon var "jättetrött, måste sova i vagnen". "MÅSTE sova mamma!". Skönt att jag inte ens hade med någon napp. Istället erbjöd jag mig att plocka smultron åt henne och det gillade hon! Men sen ville hon ha mer. Och sen ännu mer. Och till sist började hon gnälla över smultronen också.. Plus nappen!
 
Vi var iallafall ute i en och en halv timme och jag höll på att avlida av svett när vi kom hem igen. Sol, årets varmaste dag, barnvagn med tre hjul och en dragande hund var tuffare än jag tänkt mig! Men det kändes skönt när det var avklarat!
 
På eftermiddagen åkte vi och hämtade en gungställning som jag varit snabbast att tjinga i en facebookgrupp när den skänktes bort. Sen åkte vi till Enköping för lite matinköp. Den här gången kom jag ihåg plånboken! Vendela köpte såpbubblor på Ö&B och jag köpte urgoda vattenmeloner på Ica maxi för 5 kr/kg. När vi handlade på Willys hade Vendela blivit lovad en glass när vi var klara och hon nämnde inte glassen en enda gång under handlandet. Sen när vi lagt upp alla varor på bandet och skulle betala utbrast hon plötsligt "Min glass! Ååååh, neeej!" Så då var det bara att rusa tillbaka och hämta en glass till henne och då blev hon väldigt nöjd.
 
Nu på kvällen cyklade jag och Cissi och hämtade dagens andra facebookfynd i andra änden av Bålsta. Det var fyra spel till vårt Playstation som jag köpte till Vendela. Sen cyklade vi till stallet och tog in hästarna för natten också. När vi sen skulle skiljas åt fastnade vi och pratade nästan lika länge som cyklandet tagit. Märkligt det där  :)
 
Nu ska jag krypa i säng för imorrn blir det en lång dag på Parken Zoo i Eskilstuna!

Ett annat barn

Vår snälla, schyssta och hjälpsamma unge förvandlades idag till något helt annat. Jag och Vendela hämtade Edwin på dagis för att han skulle få leka hos oss en stund innan Cissi kom och hämtade honom. Själva hämtandet gick bra, men när vi kom hem blev Vendela som förbytt. Hon var verkligen elak mot Edwin och hoppade på studsmattan fast han låg ner och inte kunde ta sig upp, sprutade vatten i hans ansikte med vattenpistolen, hällde vatten på honom i poolen och var bara allmänt dum. Förmodligen var det nån form av svartsjuka över att behöva dela sin mamma med ett annat barn. I vanliga fall är ju alltid Edwins egen mamma med, men nu fanns ju bara jag - Vendelas mamma. Edwin verkade dock inte ta någon skada, han blev inte ledsen utan strålade ikapp med solen hela tiden när han var här. Studsmattan var väl det mest lockande och den pratade han om redan när vi hämtade honom :-)
 
I övrigt har det varit en väldigt bra dag idag. Efter frukosten åkte Vendela och Richard ner till farmor och farfar så jag fick lite tid för mig själv. Först slöade jag lite vid datorn, sen tog jag en långpromenad med Cissis hund Kenzo eftersom han behövde en tillfällig dagmatte. Jag tänkte att jag skulle köra min vanliga runda och springa nån kilometer, men det gick bara inte. Jag hade vansinnigt ont i fötterna av mina kassa löpardojor som inte alls passar mina fötter och Kenzo skulle ju stanna var och varannan meter och jag har inte riktigt orken att stanna upp springande hela tiden för att sen börja igen. Dessutom var det ju gräsligt varmt mitt på dagen. Så jag sprang några korta stunder åt gången och fick väl ihop en dryg kilometer iallafall. Men det är jag ändå nöjd med.
 
När jag kom hem värmde jag gårdagens middagsrester till lunch (blodpudding och bacon är godare än man kan tro dagen efter) och sen satte jag mig för att plugga. Jag hann preciiiis öppna boken när Richard körde in på uppfarten. Inge vidare tajming där inte.
 
Nu på kvällen tittade vi på reprisen av Allsång på Skansen och sen på en rätt bra kärleksfilm. Jag har även hängt tvätt och tagit hand om mina blommor. Och Vendela har kissat på pottan massor med gånger själv!
 
En bra dag helt enkelt! :
 
 
 
 

Inte helt på topp

Jag vet inte riktigt vad det är som spökar, men jag mår inte helt hundra. Först mådde jag illa i några dagar och igår fick jag migrän som lämnade kvar någon skum värk på andra sidan huvudet och nu har jag lite ont i huvudet igen. Förmodligen är det värmen som spökar, för nu är det ändå gräsligt varmt ute.
 
Igår tog vi en cykeltur till färghandeln för att välja färg till ommålning av huset. Det märkliga var att trots att jag och Richard kom överens om en färg nästan direkt, så skulle han ändå studera vidare. Som att vi skulle ha hittat någon bättre färg? Han vill ha ljust och jag vill ha mörkt och det här var väl så mittemellan man kan komma.
 
I färgbutiken fanns ett lekrum som Vendela hittade först på slutet och sen var det i princip omöjligt att få henne därifrån! Till sist kunde vi ändå cykla vidare till Skeppsparken för lite lek innan vi trampade tillbaka hemåt med ett stopp för lunch på den "nya" kinarestaurangen. Deras lunchbuffé är ju inte alls lika bra som den på "gamla" kinarestaurangen. Dessutom tog de 50 kr för Vendelas mat! På den andra äter hon gratis...
 
När vi kom hem efter utflykten avslutade jag tårtan till min farfar som fyllde 82 och sen bar det av till Blackeberg för att fira honom.
 
Väl hemma igen la jag mig tidigt och fick sen sova till halv elva idag, vilket verkligen behövdes!
 
Idag åkte vi till Enköping för att handla mat och toapapper, men väl där insåg jag att jag glömt min plånbok, så det blev ett väldigt kort besök.
 
På kvällen var jag i stallet en stund och hjälpte Emma lite med ridningen. Sen satt jag hos mina föräldrar en stund och spelade med mina systrar. Vendela gjorde mormor och morfar sällskap och tittade på Allsång på Skansen, men slocknade innan ens halva programmet gått. Så det blev lätt att lägga henne när vi kom hem igen ;-)
 
Mer än så händer inte om dagarna här, men det är rätt skönt ändå!
 
Lägger ut bilden på min farfars tårta och på Bamsetårtan jag gjorde till Sebastian i förrgår.
 
Och nu ger jag upp för ikväll! Godnatt!

1-årskalas

Idag var dagens stora uppdrag Sebastians 1-årskalas. Vädret var väl lite sisådär, men det hindrade inte ungarna från att bada. Vendela och Edwin var de som höll ut längst i det kalla vattnet.
 
Efter firandet cyklade vi hem och jag började fundera på vad jag skulle hitta på härnäst. Det kändes så tomt när allt inplanerat var över. Så då kom jag på den briljanta idén att baka en tårta till! Dessvärre kan jag inte fylla den än eftersom Richard är iväg och spelar och skulle handla grädde på vägen hem.
 
Mycket roligare än så har dagen inte varit.
 
Kanske blir det mer att berätta om i morgon!

RSS 2.0