Det är över!

Äntligen! Nu har jag skrivit tentan och kan leka lite människa ett tag framöver!

Jag har inte en susning om hur resultatet blir, för det kändes ruskigt lätt, vilket jag inte ser som ett gott tecken. Dock bjöd skrivningen på en hel del hjärtklappning! Den första när jag insåg att skiten var på engelska! Bara att försöka traggla sig igenom. Det gick rätt bra och jag kände att jag hade gott om tid. Sen fastnade jag på ordet "shallow end" som handlade om något med en simbassäng och då var jag helt lost! Så då frågade jag en av vakterna om det möjligen inte fanns en svensk version av tentan för jag tyckte att det var lite märkligt att jag i en kurs som gått på svenska skulle skriva en tenta på engelska. Men icke! Det vara bara att försöka räkna ut något ändå. Sagt och gjort - jag bestämde att "shallow end" betydde grund del (vilket efteråt visade sig vara korrekt). 

När klockan var elva och det var två timmar kvar kände jag mig rätt nöjd med att ha svarat på ungefär hälften av uppgifterna så då räknade jag ihop poängen och fick hjärtklappning nr 2 - jag var ju inte ens i närheten av godkänt!! Panik igen! När jag räknade ihop den totala poängen på tentan fick jag den till 18. För att kunna få högsta betyg behövde man 22 poäng. Märkligt! Så då frågade jag tentavakten igen om det verkligen inte var så att jag skulle få fler papper? Och självklart hade jag rätt! Tre jävla papper hade hon missat i kuvertet! Den andra sidan på den engelska versionen och två sidor med provet på svenska! Dags för hjärtklappning nr 3! Jag hade ju lagt upp en tidplan för den sidan jag fått och nu skulle jag plötsligt hinna med en hel sida till! 

Nu tror jag inte att vaktens klantandet kommer att påverka min chans att få godkänt, men jag blev grymt stressad och orkade inte ens försöka mig på två av frågorna på den andra sidan för orden bara blandades ihop och jag förstod ingenting mitt i min blackout. Visst är det mänskligt att fela, det säger jag ingenting om, men om jag en gång frågar efter fler papper så borde hon väl iallafall ha tittat efter? Särskilt när det faktiskt gäller något så (nästan) livsavgörande som en tenta. Nu har jag en chans till på just den här i augusit, men hade detta hänt på förra tentan och jag hade kört på den så skulle hela min lärarexamen ha förskjutits ett helt år. Mindre roligt! 

Men nu är det inte så och jag är egentligen inte irriterad. 

Nu när ett ångestmoment är avklarat så har jag några till hängande över mig innan jag kan slappna av på riktigt. Dessa är betygssättningen i mattekurserna. Idag mailade en massa matteelever för att påminna dem om att de har någon enstaka uppgift kvar att lämna in för att kunna få G på kursen som avslutades i februari. En ren vänlighetsgest av mig, inget jag måste göra och inget som egentligen påverkar mig, bara eleverna och deras betyg. Och vad händer? Jo, min mail bombas av otrevliga mail från den ena eleven efter den andra! Jag vill bara gömma mig under täcket och aldrig mer krypa fram!

När sommarlovet sen äntligen är här då ska jag bara vara ledig! Kanske ska jag påbörja mitt examensarbete så att jag på heltid kan ägna mig åt höstens mattekurser sen när det är dags. 

Förutom examensarbetet så har jag en rätt lång to do-lista: 
Måla huset
Rensa i förrådet, tvättstugan och de andra rummen där nere
Laga punkan på min cykel
Plantera häck
Bygga altan
Snygga till rabatterna och slänterna
Tvätta fönstren
Sy gardiner
Måla om i sovrummet
Måla om luckorna i köket

Det vore himla skönt om allt det här blev gjort också. Men jag är redo för en fri sommar, med mycket tid hemma tillsammans med världens finaste Skrutt!

Godnatt! Imorrn ska jag hämta en häst till Emma!


Nedräkning

Nu är det mindre än en vecka kvar till tentan. Å ena sidan känns det otroligt skönt, för efter den kan jag verkligen njuta lite av tillvaron. Å andra sidan ger hela skiten mig en jäkla ångest. Det är så mycket jag ska kunna och det är så lite jag kan hittills. Dessutom har jag ju lyckats boka upp i princip hela den här veckan med en massa annat onödigt. Två doptårtor tex.. Och ett Vårrus. Och så är det ju morsdag på söndag också.

Imorrn ska jag iallafall plugga nästan hela dagen, för jag är lektionsfri! :D Och resten av veckan är ju inte alltför betungande, en lektion på onsdag, en på torsdag och två på fredag.

Idag hade jag också bara en lektion för på den andra dök inga elever upp. Och så säger de att de har för lite tid för kursen? Nummer 1 kan ju vara att gå på lektionerna...

Gårdagen blev inte så där jättebra som jag tänkt mig. Huvudvärken från lördagskvällen resulterade i migrän på söndagsmorgonen. Och inte hade jag några tabletter hemma utan jag fick snällt vänta tills apoteket öppnade vid elva.

Jag och Vendela tog oss ändå upp till stallet för att titta på maskeradhoppningen, fiska i fiskdammen och mata hästarna. Jättemysigt tyckte vi båda två!  

Väl hemma blev det pluggande hela eftermiddagen. På kvällen gjorde jag en rabarberpaj och lagom till den var klar fick vi oväntat besök av en av Richards kompisar. Tur det, då slapp vi äta hela pajen själva!

Nu ska jag krypa i säng och hoppas att huvudvärken jag har på ingång nu ger med sig och inte blir ännu ett migränanfall.


Duktiga jag

Natten till idag var en riktig pain in the ass! När klockan var tjugo i tre hade jag fortfarande inte somnat! Och när jag väl somnade vaknade jag säkert 40 gånger innan det blev morgon! Aldrig mer 2,5 timmars powernaps!

Idag började jag och Vendela morgonen med en promenad till Vivo för att köpa färska frallor. I en 20-kronors låda hittade vi såna där nätstrutar som man har en boll i och när man trycker på en knapp så far bollen iväg. Jag visade Vendela på vägen hem hur man skulle göra och sen sköt hon bollen för glatta livet. Skojigt värre!

Efter frukost begav sig skrutt med sin far till farmor och farfar. Själv organiserade jag mina pluggpapper i en pärm och begav mig till biblioteket för att kunna plugga i lugn och ro. Det gick förvånansvärt bra när jag väl kom in i det och kunde slappna av. Fyra tal lyckades jag lösa under de tre timmar jag satt där. Och jag förstod allt! Bara sisådär en 30 saker till att förstå nu då... Men det känns åtminstone lite hoppfullt!

Mitt under pluggandet fick jag bege mig till bokhandeln för att köpa en ny, vettig penna. Om man ska skriva och sudda om vartannat så måste man ha en ordentlig penna. Så 70 spänn för en stiftpenna och ett paket stift fick jag punga ut, men det kändes faktiskt värt det. Det är lite lättare att vara duktig om man har bra grejer att jobba med.

När biblioteket stängde mötte Richard och Lilla V upp mig på parkeringen. När vi kom hem lekte jag och Skrutt i sandlådan medan Richard gjorde sig i ordning för kvällens middag. Eller vi lekte kanske inte så mycket, jag läste en tidning och Vendela käkade sand. Spadvis med sand! Hon åt det som om spaden vore en sked! Unge! Det kan ju inte vara skönt att skita ut det sen!

Vid fem begav vi oss hem till mormor och morfar eftersom moster Emma fyllde 15. Där blev det till att tillverka sushi innan det kunde bli någon middag. Men gott blev det och jag åt så mycket att jag trodde att magen skulle sprängas. Men givetvis fick det plats med lite glasstårta efteråt också ;)

Vid halv tio var vi hemma igen och då stupade lilla prinsessan i säng. Hon var så snäll och glad hela kvällen. Fem sushibitar åt hon till middag!

Under kvällen har jag inte gjort något vettigt alls. Jag borde ha gått och lagt mig, men så fick jag för mig att baka en kladdkaka och det tog ju ett tag innan jag kunde smaka den. Så nu är jag äckligt mätt, mår illa och har lite lätt huvudvärk. Borde nog sova så jag orkar plugga imorrn igen.


Helg igen!

Nu rusar tiden verkligen fram! Mindre än tio dagar till tenta och jag idiotpluggar! Missade dagens inlämningsuppgift också, men jag förstod inte ett skit av den ena uppgiften och kunde inte lösa den andra. Lite deppigt kändes det förstås att inse att om jag löst båda hade jag fått 2 bonuspoäng på tentan! Men, men, det får väl gå ändå.

De senaste två dagarna har jag sett totalt 7 föreläsningar, blir lätt lite snurrigt i skallen då.

Imorrn ska jag ta mig ner till biblioteket och försöka sitta där och plugga i fem timmar. Skittråkigt sätt att spendera en lördag, men vad ska jag göra? Jag måste ju få in allt det här svåra i min tröga hjärna! En del förstår jag faktiskt, men bara sånt jag lärde mig i den förra kursen med den superpedagogiska läraren. Resten fattar jag inte ett skit av!

Igår och idag hände inte mycket annat än att jag satt med näsan framför datorn och lyssnade så öronen brann.

Jag hann iof med ett besök på Äppelbo igår med Vendela och Richard. Det var förskolans dag och vi var inbjudna (tillsammans med Edwins familj såklart) att komma och hälsa på. Så det blev lite lek där, lite korv och lite prat med förskollärarna.

Idag hann jag med en lunch med Richard och Skruttfia på kinarestaurangen. Det var en fantastiskt god buffé! Kanske åt vi lite för mycket och hamnade i paltkoma för när vi kom hem stupade hela familjen. Vendela sov i tre timmar! Själv sov jag i 2,5! Det är nästan löjligt vad skönt det är att slockna en stund på eftermiddagen. Aldrig sover man väl så skönt som då? Svårt att gå upp är det också, mycket svårare än på morgonen!

Vendelas "lilla" tupplur resulterade i att hon inte var det minsta trött när det var sängdags. Så efter nästan två timmars tjoande fick hon komma upp en stund och titta på Så ska det låta med oss i soffan. Vilket disco för en ett-åring! Hon studsade i soffan som aldrig förr! Tuborg fick vara med på ett hörn han också när hon pussade på honom mellan låtarna. När det var färdigdansat la vi henne igen och då somnade hon som en stock! Förmodligen helt fel enligt någon barnexpert att plocka upp en nattad unge från sängen, men hon var ju superpigg och behövde nog göra av med lite spring i benen innan hon kunde somna lugnt.

Nu ska jag se om jag kan somna, eller om jag också behöver studsa lite i soffan först!

Godnatt!

Tårtbak

Sovmorgonen gick åt skogen. Min käre mor ringde och väckte mig vid nio. Det var väl rätt sent för en vardag iof, men jag hade gärna sovit längre.

Förmiddagen ägnade jag åt lite duktiga saker som att sortera tvätt och städa Vendelas skötbord. Tänkte även baka en tårtbotten, men äggen var slut så det fick vänta till eftermiddagen.

Arbetsdagen idag var ju inte alltför ansträngande, även om jag efter min enda (vad jag trodde) lektion idag insåg att jag ju har stödmatte på onsdagseftermiddagarna numera. Så det blev till att snällt sitta kvar och vänta på den lektionen. Helt i onödan dessutom, för ingen elev dök upp...

Väl hemma påbörjades operation Tårtbak. Eller egentligen började jag inte direkt, utan satte igång på allvar först efter klockan nio. Jag vet egentligen inte varför jag skjuter på det hela tiden, jag tycker ju att det är roligt när jag väl sätter igång. Tårtan blev iallafall färdig för en stund sen, efter att jag tvingats göra två tårtbottnar då den första gick åt skogen. Men nu står en liten (8-bitars) Pingu-tårta i kylen och väntar på att bli hämtad imorrn förmiddagn.

Mycket roligare än så har dagen inte varit. Och ännu tråkigare ska den bli för jag måste röja diskbänken efter allt bakande. Skönt att man har diskmaskin! Varenda bunke åker in där så slipper jag skiten!

Vårrus nr 1

Helgen blev väldigt lyckad med grillning och eurovisionsfinal i gott sällskap. De var många delade åsikter kring resultaten och när vi, mitt i röstningen, sprang iväg till hålans uteställe så ledde Sverige! Fantastisk känsla och jag känner mig helt klart stolt över att vi kom trea! Det känns som att vi är tillbaka i eurovision!

Utekvällen var helt okej, men det var ju kanske inte den bästa musiken under kvällen. Lite för hårt techno-skit som ingen dansade till men som dj:n ändå envisades med att spela.

Väl hemma sov både Jennie och Richards vänner Daniel och Jopa över. Jennie fick inviga vår nya bäddsoffa i källaren!

På söndagen var det tänkt att jag och Vendela skulle gå på playdate hos en mamma, men det var så ruttet väder och jag var inte i skick att köra bil, så jag hoppade det. Istället blev det en pizza och sen jobb för hela slanten när jag ändå var barnfri. Richard och Skrutt var hos farmor och farfar.

I måndags var det dags för en ny arbetsvecka. Full rulle hela dagen med personalmöte, lektioner, medarbetarsamtal och seminarium kring nya skollagen.

Idag var jag egentligen lektionsfri, men eftersom nationella provet låg på morgonen så var det bara att köra på ändå. Mina elever fick katastrofala resultat, men det var väl inte helt oväntat..

Väl hemma packade jag ihop lite grejer för att sen åka och plocka upp halva hålans befolkning på olika ställen innan vi kunde ge oss iväg till Västerås för att springa Vårruset. Vädret var väl inte helt lockande, men det var faktiskt uppehåll under hela loppet. Det berodde förmodligen på att jag köpte ett regnskydd till nya vagnen för nästan 500 spänn precis innan!

När det gäller loppet i övrigt så måste jag faktiskt skryta med att jag tog mig runt alla de fem kilometrarna i något slags joggingstempo. Ända gången vi stannade var när Jennie knöt skorna. Då gick vi en liten bit innan vi körde igång igen. Den sista kilometern trodde jag att benen skulle vika sig och att inälvorna skulle explodera i kroppen. Det gjorde verkligen ont överallt! Men fläsket tog sig allt runt ändå!

Förutom allt trevligt som har hänt de senaste dagarna så kan jag även berätta om de mindre roliga sakerna.

I söndags efter pluggandet så tänkte jag vara lite duktig och gödsla gräsmattan i ett försök att bli av med tistlar och maskrosor. Så jag monterade ihop nya strollern och begav mig ut. Det dröjde ungefär 10 sekunder tills en hjulet på skiten lossnade med följden att det rann ut gödsel på gräsmattan. Helt klart mindre bra! Jag lagade, den gick sönder, jag lagade, den gick sönder osv. När den bråkat säkert tio gånger gav jag upp och tänkte att jag skulle sprida ut skiten (ordagrant) för hand istället. Sagt och gjort, efter över en timmes arbetande var jag nästan klar. Då insåg jag att gödslet jag spridit ut var FEL! Tanken var att vi skulle ha ett gödsel med ogräsdödande medel i, men det här var bara vanligt gödsel! Nästintill meningslöst alltså.. 600 spänn i sjön och nu måste vi vänta två veckor innan vi kan göra ett nytt försök, förhoppningsvis med RÄTT gödsel.

Nästa jobbiga och typiskt mig grej inträffade igår när jag installerade Skrutts bilbarnstol i min fars bil. Efter ca 40 minuters trixande var arbetet klart och jag tänkte åka hem. Döm av min förvåning när bilnyckeln är borta! Jag hade endast varit vid min bil, på mina föräldrars uppfart och i min fars bil, så jag tänkte att letande skulle bli kort. Efter tio minuter ropade jag ut min syster för att hjälpa mig, tänkte att jag måste ha blivit blind eller nåt. Efter totalt 25 minuters letande efter nyckeljäveln behagade den äntligen att dyka upp! Då hade jag monterat loss hela stolen igen ihopp om att jag kanske råkat lägga nyckeln på sätet innan monteringen. Så när nyckeln var funnen fick jag montera fast den igen.

Väl hemma inser jag att jag även har tappat nyckeln till vår andra bil! Den är fortfarande inte återfunnen och jag har inte ens en aning om vart jag ska leta! Det är helt makalöst var nycklar kan försvinna! Men så tappade jag ju bort min mobil förra sommaren också. Och har tappat både körtkort, kreditkort och sl-kort förut... Kanske skulle ha allt i en påse runt halsen? Är dock inte helt säker på att det skulle hjälpa...

Nu ska jag sova! Imorrn har jag lektion först efter tolv och Skruttfia sover hos mormor så jag har en välförtjänt sovmorgon!

Att stå emot

Igår i Enköping köpte jag en stooor påse godis. Vi var förbi godisaffären vid Donken och jag kunde såklart inte låta bli! 591 gram väger den och jag är sååå sugen! Men jag har ju lovat mig själv att jag nu måste ta ett hopp till på vågen innan jag belönar mig med något. Det är som att vikten har fastnat vid samma siffror. Jag har vägt samma sak i säkert tio veckor! Ett tag gick jag ner lite, men nu är jag tillbaka upp igen. På exakt samma siffror!

Varför köpte jag då godiset? Jävligt korkat!! Men jag tänker inte äta av det!

Egentligen borde jag nog kasta det, men det vill jag ju inte heller. Skulle kunna äta bara några och faktiskt begränsa mig till det (tror jag), men så har vi ju den där dumma poängjakten där jag får mer och mer poäng, ju fler dagar jag avstår från onyttigheter. Och äter jag minsta lilla så måste jag börja samla poäng från noll igen. Det känns så där.. Alltså fortsätter godispåsen stå på diskbänken och gäcka mig!

Arbetsdagen idag var den sista i mitt "vanliga" schema. Från och med nu har jag endast sex lektioner i veckan! Två på måndagar, inga på tisdagar, en på onsdagar, en på torsdagar och två på fredagar. Helt underbart! Nu ska jag verkligen se till att plugga till tentan så jag kan ha sommarlov utan ångest!

Efter jobbet idag åkte vi till en butik som heter Kakburken där de säljer tårtgrejer. Jag behövde nämligen en svart sockerpasta eller marsipan till de kommande studenttårtorna. Svart är omöjligt att färga själv, det blir bara grått. 

Sen åkte vi vidare till Donken, till Richard förtjusning och åt lunch. Vad är det för fel på annan mat kan man ju undra? Men jag fick ju fiskkrogen igår så jag får väl anpassa mig idag... 

På hemvägen blev det ett stopp på Willys och sen hem för att bespruta alla jävla maskrosor som fullkomligen har tagit över vår tomt! De är på gräsmattan, i asfalten, i vår nya trappa och längs hela muren vid gatan! Så idag gav jag mig på dem med det dyraste ogräsmedlet som fanns på Bauhaus! Självklart började det regna direkt efter så att mitt sprutande var rätt meningslöst... 

Dessvärre regnade det inte tillräckligt för att gräsmattan skulle bli fuktig. Maskrosorna där ska nämligen bekämpas med något gödsel kombinerat med ogräsmedel och då behöver marken vara fuktig innan. Men det regnar ju aldrig i det här landet?! Det blir väl till att vattna själv och sen gödsla. Tiden börjar bli lite knapp för blomjävlarna slår ju ut och blommar över så de sprider ännu fler äckliga maskrosfrön!

Jag har egentligen ingenting emot lite trädgårdspyssel, det är bara det att tiden just nu inte räcker till till det också... Men snart så. När tentan är över så ska här påtas i trädgården! (Det är fasligt mycket jag ska göra när tentan är över) ;)

Nu ska jag baka klart tårtan inför imorrn när det kommer gäster. Sen blir det sängen, har lite begynnande migrän som jag som vanligt tänker att jag ska sova bort. Får se hur det går.

En lång torsdag

Idag har jag hunnit med många saker. Dock inte några vidare bra saker om man tänker på allt jag behöver göra. Men man kan inte bara göra tråkiga och nödvändiga saker jämt!

Natten till idag var ju så där... Vendela vaknade ungefär var tionde minut från att vi gick och la oss. Till en början gick vi bara in och la om, men sen började vi fundera på vad som var galet. Hon fick välling, hon fick sova mellan oss, hon fick vatten, hon fick lampan tänd, lampan släckt, men ingenting funkade. Och då är hon ändå ett väldigt lättsövt barn i vanliga fall. Framåt fyra (utan att någon av oss sovit många sekunder i streck) insåg vi att hon faktiskt kliade sig vid öronen konstant. Jag misstänkte direkt en öroninflammation så hon fick alvedon och då sov hon faktiskt ostört i två timmar.

När jag gick upp vid nio kände jag mig död än levande. Men det vara bara att hoppa in i duschen, äta frukost och sen ge sig iväg till jobbet.

På vägen hem stannade jag på apoteket för att köpa nya alvedon till Skruttfia.

Tanken var att vi skulle åka till Sigtuna för att njuta av en kväll i det fina vädret. Lite promenad längs vattnet och middag på nåt trevligt ställe var planen. Men när jag kom hem var Vendela supergrinig och drog sig i öronen till förbannelse så jag ringde sjukvårdsupplysningen för att höra vad de hade att säga. De gav oss en tid till jourmottagningen i Enköping på en gång då de ansåg att Vendela var lite för liten för att ha öroninflammation utan att bli kikad på.

Dock var det ingen öroninflammation. Läkaren hittade inget fel på hennes öron alls. Så vi får väl se hur den här natten slutar. Kanske var det så att hennes 3-dagarsfebersutslag kliade vid just öronen. Gudarna ska veta att hon var prickig idag! Hon såg verkligen skum ut med prickar precis överallt!

Hur som helst, efter läkarbesöket var jag hungrig. Richard ville givetvis äta på Donken, men det vägrade jag. Så vi ställde bilen en bit bort och promenerade längs ån till en relativt nyöppnad hamnkrog. En riktig fiskrestaurang som kunde sin sak! Det var verkligen makalöst gott. Jag åt en lax med getost/rödbetscreme och nån filodegsgrej med jordärtskocka. Det gick fort att få maten och det var inte alltför dyrt. Det blir fler besök där i framtiden kan jag lova! Då gärna med en lite piggare unge som inte trotsar hela tiden så hela uteserveringen får ont i öronen.

Väl hemma blev det sängen för Skrutt och Eurovision för mig och Richard. Snacka om att nästan skita på sig när Sverige kom till finalen som sista land!

Nu blir det sängen för ögonlocken är verkligen tunga! Imorrn ska här städas inför lördag!

En dag hemma

Natten till idag kan nog liknas med tortyr. Varenda gång jag lyckades slumra in lite halvt så vaknade feberungen. Upp, ge henne vatten, tillbaka i sängen, nästan somna, skrik igen. Herregud, jag höll verkligen på att bli knäpp! När vi hållt på så i närmare två timmar somnade hon äntligen ordentligt, men vaknade några gånger till under natten.

Idag sov hon till efter nio tror jag. Hade inte riktigt koll på tiden för jag var verkligen dödstrött! Men jag gick upp i morse och ringde in en vab-anmälan, men sen kröp jag tillbaka i sängen och lyckades somnade några timmar till.

Sjuklingen var mycket bättre idag. Hon busade, lekte och jävlades. Det var som att hon behövde ta igen alla de hyss hon missat när hon varit sjuk. Hon hällde ut saft på golvet, kladdade med en banan, pillade på alla knappar hon kom åt och var allmänt dum. Och när jag sa åt henne att hon inte fick så slängde hon sig på golvet och skrek...

På förmiddagen var hon ute en liten, liten stund innan det blev alldeles för hett. Sen sov hon i några timmar och då passade jag på att bygga ihop nya sandlådan. Det var ett vågat jobb i den värmen som var ute. Herregud, jag trodde att jag skulle smälta bort! Och då är vi bara inne i början av maj!

Till lunch åt vi köttfärssås och spagetti. Eller jag åt, Vendela slängde på golvet och blev ivägskickad från bordet. Då drog hon Tuborg i svansen istället.

Sen försökte vi städa i badrummet tillsammans men det gick så där. Vendela lekte mest med toaletten och sen kom hon på att hon ville bada så då gjorde vi det istället. Det dröjde ungefär 3 sekunder innan hon badat klart och ställde sig upp i badkaret istället och vägrade sätta sig igen. Så då fick hon inte fortsätta bada.

Under eftermiddagsluren var jag så vansinnigt trött så jag la mig en stund jag med. Sen sov jag i en sån där jobbig sömn så när man vaknar så vet man inte var man är och har inte en susning om hur länge man sovit. Det kändes som flera dagar, men var bara en timme.

Klockan sex skulle vi skriva kontrakt på dagisplatsen och jag och Richard (som jämt är sena) var på väg ut genom dörren i god tid. Precis när vi tagit på oss skorna knackar det plötsligt på dörren och där står en farbror som förklarar att han byggt det här huset och att han gärna ville kika lite och berätta om det. Jättetrevligt i vanliga fall, men nu hade vi ju en tid att passa. I åtta minuter fick han prata på, sen blev vi tvugna att köra iväg honom för då var ju klockan sex och vi skulle bli sena (som vanligt!). Därefter nästan sprang vi till förskolan.

Väl hemma igen fyllde vi lilla V:s nya sandlåda med sand och sen bytte jag om och åkte iväg på årets tyngsta träningspass. Jobbigt då, men skönt efteråt!

Nu måste jag kika klart på en föreläsning innan jag lägger mig. Måste ju komma nånstans med det här pluggandet - mindre än tre veckor kvar till tentan!


Back to work

Idag blev det jobbdag igen eftersom Richard är lektionsfri på tisdagar och därför kunde vara hemma med Skrutt utan att få avdrag på lönen. Hon är fortfarande rätt dålig och hade 39,6 efter tuppluren på eftermiddagen. Hon dricker dåligt och äter ännu sämre.

Imorrn får hon också vara hemma och jag vabbar igen. Även om det förmodligen inte vore några problem att lämna henne hos farmor och farfar så känns det ändå skönast att hon får vara hemma och ta det lugnt.

Jag köpte två nya filmer till henne idag så jag slipper kolla på samma Laban-film ännu en gång! Nu blev det en Nalle Puh-film och en Bananer i pyjamas.

Efter middagen och läggning och Lilla V gav jag mig ut på en löptur. Egentligen orkade jag inte, men jag vet ju hur bra det känns efteråt och ska det hända nåt med det här fläsket så är det bara att kämpa på! 25 minuters konstant löpning blev det, men gudars vad jobbigt det var! Jag vette fan hur jag ska orka med 5 km om en vecka i Västerås?! Nya löpskor vore förstås trevligt inför det... Men det är nog omöjligt, gjorde en tårtbeställning igår kväll för över 700 spänn! Men nu ska här bakas igen! Har massor med beställningar.

Nu blir det sängen så jag orkar upp imorrn bitti och inte behöver vila samtidigt som sjuklingen gör det. Jag vill ju vara effektiv!

Godnatt!

Vabba

Natten var väldigt orolig för vår lilla V. Vi var säkert uppe hos henne 10 gånger innan det äntligen blev morgon. Då bestämde vi att hon inte skulle åka till farmor och farfar som planerat utan att hon fick vara kvar hemma med mig. Morgonen blev därmed ett stort stressmoment eftersom mina matte b-elever behövde få skriva det prov som var inplanerat idag och jag hade endast provet på papper, till hälften handskrivet. Men det löste sig och jag fick iväg de viktiga mailen innan lektionen började.

Sjuklingen och jag har inte gjort många knop idag. Vi sov båda två på förmiddagen i över två timmar. Sen sov hon igen på eftermiddagen medan jag passade på att fixa lite här hemma. Hon var ganska pigg på dagen och åt lite grann. Värre var det med drickandet. Nu mot kvällen steg febern ordentligt och strax innan hon la sig låg den på över 40 grader så då fick hon en alvedon. Hon åt massor med köttfärssås och spagetti till middag, men spydde upp allt precis när jag skulle lyfta ner henne från stolen. Stackars lilla barn :/

Själv mår jag inget vidare heller. Är alldeles matt, mår illa lite till och från och har lite lätt huvudvärk. Jag hade tänkt ge mig ut och springa nu på kvällen, men jag orkar verkligen inte så jag ordnar färdigt inför morgondagens lektioner och sen kryper jag i säng.

Godnatt!

Sommarvibbar

Visst är det underbart med det fantastiska vädret?

Igår började jag och Vendela morgonen med ett besök i stallet för att ta hand om Amadeus. Sen skyndade vi hem, packade simkläder och promenerade till simhallen med Cissi och Edwin.

Ibland undrar jag och Vendela inte var fisk i sitt förra liv?! Hon är helt GALEN i simhallen. Inte rädd för nånting och blir fly förbannad när jag håller i henne i mellanbassängen. Hon vill simma själv, men hon kan ju inte så när jag släpper så sjunker hon och får en kallsup. När jag sen tar tag i henne igen och får upp henne över ytan så blir hon lika förbannad igen för att jag håller i henne! Jag vet inte hur många kallsupar hon lyckades få igår, men inte skrämde det henne det minsta!

Väl hemma somnade hon gott i sängen och vaknade lagom till att jag skulle iväg på ett sminkhomeparty hemma hos Nina som fyllt 25. Efter lite vin och sminkande åkte vill till hålans uteställe för en magnifik 3-rättersmiddag för ynka 200 kr. Där blev det mer vin och senare under kvällen även lite drinkar och en shot. I början kändes kvällen lite seg, men sen var det fullt ös på dansgolvet nästan hela kvällen! Vi var kvar ända tills de stängde vid 2.

Väl hemma blev det två kaviarmackor med ett stort glas oboy innan jag somnade till ett avsnitt med Gilmore girls. Vid sex vaknade jag och förflyttade mig till sängen.

Tjugo i tio vaknade jag för dagen och kände mig hyfsat fräsch. Då sov skrutt fortfarande! Hon började prata med sina gosedjur först efter klockan tio!

Efter lite frukost blev det en promenad till motionsspåret för en tipspromenad tillsammans med Edwin och hans föräldrar. Till lunch grillade vi korv och promenerade sen hem igen.

Den gassande solen tog nog lite mer på mig än jag planerat. När jag kom hem kände jag mig sjukt bakis och la mig i soffan och mådde pyton! Richard var iväg med Andreas och hämtade lite sand som vi fått till Lilla V:s framtida sandlåda så jag passade på att somna en stund. När sanden var på plats, släpet och marken sopad så trodde jag att jag skulle avlida av illamående och huvudvärk. Det var så illa att när vi åkte till restaurang Gyllene Måsen för en middag så kunde jag inte ta en enda tugga av min hamburgare. Helt meningslöst att köpa den alltså... Jag lyckades pressa i mig några pommes frites och åt sedan en glass. Först efter det kändes det bättre.

Efter middagen fortsatte vi till Bauhaus och hade tio minuter på oss att hitta en sandlåda. Det gick så där... Tjugo minuter efter stängningsdags tog vi oss ut ur varuhuset och då hade kassorna bommat igen och en del dörrar var stängda. Problemet var först att hitta den förbannade sandlådan. När vi väl gjort det blev nästa problem att det inte fanns några som vi kunde ta eftersom de var inpackade på pallar och staplade i rader. Så då behövde vi hitta någon som kunde plocka ner den översta pallen och öppna den. DET tog tid! Men en sandlåda blev det iallafall till sist.

Väl hemma visade det sig att stackars lilla Skrutt hade feber - 38.8. Jag tror att det är värmen som problemet. Hon fick feber i förra värmeböljan också. Himla knepigt det där, för man vill ju vara ute när det är fint väder och det är svårt att ordna skugga när man är ute och går med vagnen, särskilt när den inte går att vända. Men vi får helt klart skydde henne bättre från solen och värmen i fortsättningen.

Jag själv måste nog också se upp. Jag har fått tendenser till utslag på armarna igen, precis som jag fick förra sommaren när det blir hundratals blåsor på underarmarna. Jag är uppenbarligen solallergisk eller nåt. Vansinnigt jobbigt, för man vill ju kunna vara ute när det är varmt och skönt! Jag får testa med rejäl solkräm och se om det hjälper.

Nu ska jag kolla igenom morgondagens prov en sista gång, sen blir det nog sängen.


Helg!

Batterierna börjar verkligen ta slut nu. Jag har lite att göra på jobbet, men trots det orkar jag inte ta tag i nånting när jag kommer hem.

Jag är åtminstone igång och motionerar lite igen och det gör mig lite piggare, men jag har ändå inte den där energin som gör att jag orkar sitta och plugga på kvällarna eller rensar garderober eller annat nyttgöra som skulle behövas...

Veckan har gått rätt fort. Det är få lektioner och få elever vilket gör att jag i god tid faktiskt har uppgifterna klara så att jag inte behöver sitta och jobba varenda kväll.

Jag ska försöka traggla mig igenom en föreläsning innan jag går och lägger mig så kan jag känna mig lite nöjd med det jag åstadkommit idag.


Igång igen!

Idag hade jag en riktig lyxdag! Först personalmöte, sen lektion med några få tvåor och därefter slutade jag! Hur skönt som helst!

Men jag stannade kvar på jobbet och försökte få undan en del skitgöra. Det märkliga är, att hur mycket jag än jobbar och jobbar, så verkar inte mina jobbmåsten minska! Jag fixade massor med grejer men har fortfarande massor kvar!

Lämnade jobbet vid kvart i fyra och åkte då till Willys och mötte min mor. Där blev det storshopping eftersom vi inte har handlat ordentligt på flera veckor! Billiga 1200 kronor slutade kalaset på - grattis Johanna!

Sen hämtade vi Skrutt, skjutsade hem mormor och kom äntligen hem strax innan sex. Richard stod för middagen och jag la Skrutt i säng.

Efter att ha ätit och laddat Ipoden gav jag mig ut och sprang. Hur skönt som helst! Det är verkligen avklopplande att få ge sig ut ensam en stund om dagen! Duktig var jag också och sprang 4 km!

Nu har jag gjort ett halvhjärtat försök att förbereda morgondagens enda lektion tänker jag strax gå och lägga mig. 

Jag har förresten gett upp Lchf-maten. Jag orkar inte tänka på mer fet mat utan någon frukt, bröd eller pasta. Så just nu försöker jag bara att undvika onyttigheter, röra på mig ordentligt och äta så mycket mat att jag precis blir mätt, inte mer. Lightprodukter dissar jag, för jag tror inte att det är vägen till ett hälsosamt liv.

Godnatt!


Segosöndag

Idag jag jag inte gjort många knop. Eller så har jag det, det beror nog på hur man ser det.

Dagen började vid sex när Vendela vaknade första gången. Sen vaknade hon med jämna mellanrum fram till åtta, då somnade hon om och vaknade igen när klockan var över tio! De extra timmarna behövde jag verkligen! (För inte tusan gick jag och la mig i tid igår ändå).

Förmiddagen bjöd på bus och lek. Sen sovstund för Lilla V medan jag jobbade/pluggade lite.

När Skrutt vaknade igen gick hon och Richard på promenad till farmor och farfar. Själv passade jag på att kika på en föreläsning. Hann dock inte särskilt långt innan min mor ringde och jag fick leka deklarationsexpert. Om det blev rätt eller inte har jag inte en aning om, men föreningen behöver ju inte betala skatt så jag antar att det inte kan vara så väldigt mycket som blir fel.

Väl hemma var klockan rätt mycket. Jag höll igång Vendela i nån halvtimme innan hon la sig vid kvart i sju. Trodde jag. Men nånstans försvann en timme i mitt liv och klockan var egentligen kvar i åtta! Snacka om att bli snuvad på dyrbar tid! In med middagen i ugnen, titta på Mästarnas mästare och sen sätta igång med jobbandet.

Nu måste jag hinna med en dusch också innan jag lägger mig. Fasen att tiden alltid ska gå så fort!

RSS 2.0