Första natten utan napp

Vendela sov hela natten utan att vakna och leta efter natten. Det känns i alla fall tryggt, även om hon har väldigt svårt att komma till ro när hon ska sova. Nu ikväll låg jag bredvid henne i en och en halv timme innan hon äntligen somnade. Det är så ovant mot hur det brukar vara. Och ikväll höll mitt mammahjärta verkligen på att brista när hon, efter att ha legat stilla en stund och faktiskt börjat komma till ro, kände något hårt i sängen och trodde att det var nappen. Jag kan verkligen förstå hoppet som måste ha väckts i henne i en millisekund innan hon insåg att det var en leksak. Hon tog fram den och sa mellan tårarna "Mamma, jag kände den här och trodde det var nappen" och sen kastade hon iväg den i rummet. Då kunde jag inte hålla borta tårarna. Min stora lilla tjej! <3
 
Dagen idag i övrigt har varit ganska bra. Jag hade sovmorgon och vaknade först efter tio! (Fast egentligen var det ju 9.15 om man jämför med gårdagens tid)
 
Efter en segmorgon blev det frukost först vid halv tolv. Vendela och Richard begav sig iväg på en långpromenad till Åbergs för lite lunch och lek medan jag stannade hemma i ett försök att plugga. Det gick väl så där kan man säga. Högen med uppgifter är så stor nu så jag vet inte var jag ska börja riktigt. Men jag kom igång litegrann i alla fall men det går riktigt långsamt.
 
Jag klickade hem ett par sommarsandaler till Vendela från Ellos också. Jag kom på att jag hade en rabattcheck på 40%, så den passade ju bra att köpa sandaler med. Det blev ett par rosa från Kavat med ordinariepris på 549 och som nu kostade 329. Helt okej rabatt om man säger så!
 
Innan middag passade jag och Vendela på att sätta ihop det dockhus som hon blivit lovad att få när hon äntligen sovit en natt utan napp. Vi köpte det för flera år sedan för halva priset på rean på Coop och betalade inte mycket för det alls. Superfint var det när det väl blev ihopsatt och Vendela blev väldigt nöjd! Askungefigurerna som fanns i gårdagens påskägg fick bli de första hyresgästerna. Jag kikade på nätet nu på möbler till huset och insåg att Vendela nog får klara sig utan sånt! Herregud, 250 spänn för en dockhussoffa är ju sinnessjukt! Jag ska kika vad min mamma har för prylar kvar från dockhuset jag hade när jag var liten så får Vendela ärva dem. Kanske köper jag några lampor som kan lysa, men bara strömadaptern till det kostar nästa 300 spänn - det är mer än hela huset kostade! Dom vet helt klart hur man tjänar pengar!
 
Nu ska jag plugga lite till innan jag lägger mig så kanske morgondagens uppgifter känns lite mindre motiga.
 

Skitdag!

Igår kände jag mig rätt okej och jobbade utan att känna att det var alltför jobbigt. Efter jobbet åkte jag förbi Liten och fin och köpte lite kläder till Vendela och bebisen. Det blev lite dyrare än jag tänkt mig, men sååå fina plagg!

Sen hämtade jag Vendela på dagis och åkte hem och påskkärringsminkade henne. Därefter blev det en påskrunda för henne och Edwin hos både våra och Edwins grannar. Dom var så söta när dom gick runt för först var båda lite blyga och förstod inte riktigt vad dom skulle göra, men efter första godislasset så förstod dom grejen och traskade vidare utan några betänkligheter.

När vi var färdiga hos alla grannar åkte jag och Vendela till mormor och morfar för att påska där. Men eftersom bara mormor var hemma fick vi åka tillbaka lite senare så morfar också fick lite påskhälsning. Sen åkte vi till farmor och farfar, men de var inte heller hemma så vi handlade på Ica och åkte tillbaka sen igen. Sen hann vi med faster också och hon var ju som tur hemma!

Kvällen blev kort för mig. Jag började känna mig ordentligt dålig och kröp i säng redan vid nio. Natten blev lång med feber och svettningar om vartannat.

Dagen idag har bara varit ett enda långt lidande. Feber, hosta, huvudvärk och nästäppa har lamslagit mig i sängen hela dagen. Bara det hade väl varit överkomligt, men min kropp mår verkligen inte bra av att ligga ner hela dagen. Jag får vansinnigt ont i fogarna och blodtillförseln till benen funkar inte som den ska så jag får allt tydligare blodkärl på benen. Jag skulle gärna vilja slippa åderbråck där också...

Tur i oturen är att jag legat väldigt mycket efter i tittande på ponnyakuten så det har jag fördrivit dagen med. Sex avsnitt tittade jag på och det var perfekt att kolla från mobilen för då kan man ligga lite hur man vill :-)

Nu på kvällen har febern äntligen börjat ge med sig lite och jag hoppas att den inte tänkte komma tillbaka nåt mer! Jag behöver komma igång med pluggandet igen! Dessutom missar jag ju en massa rolig tid med Vendela. Idag fick hon och Richard åka till tivolit i centrum själva. Jag hade så gärna velat följa med! Hon hade åkt massor med karuseller, mest själv och hon var väldigt nöjd när hon kom hem med en gosehund som hon fiskat upp i nåt stånd.

Nu ska jag försöka krypa i säng. Jag är dock inte det minsta trött, men det vore väl bra att hålla lite på dygnsrytmen...


Mellis i vårsolen!

Vendela och jag skulle egentligen ha gått hem till Edwin och Cissi på eftermiddagen efter dagis, men Edwin var sjuk så vi hade en mysig mellis hemma på trappen istället.

(Skulle ha blivit publicerad i tisdags men tydligen gick det inte)


Trött!

Gudarna ska veta att jag är trött just nu!
 
Först arbetsdag till klockan fem, sen var tanken att jag skulle äta middag hos mina föräldrar tillsammans med Vendela, men jag tog bara några mackor hemma istället då jag ändå inte var särskilt sugen på mat och dessutom kunde ägna mig åt att sätta lite elevomdömen i fred. Efter att ha hämtat Vendela och fått henne i säng var det bara att fortsätta med omdömena och nu är jag äntligen klar!
 
Det är klart att just när jag är sjuk så ska dessa förbaskade omdömen sättas och att Richard dessutom jobbar kväll så jag är själv med Vendela. Men det har gått hyfsat bra och nu tänker jag slänga mig i sängen och hoppas att jag är frisk imorrn!

Men tusan också!

Det kan nog vara läge att varna för gnällinlägg här...

Jag ligger just nu nedbäddad i hopp om att må mycket bättre mycket snart, för just nu känns mitt liv som en dålig komedi.

Jag har hosta som bara vill vända mina lungor ut och in. Men det är så svårt att hosta. Det bygger på huvudvärken och jag kan inte bara flyga upp i hostattackerna för min foglossning har de senaste dagarna blivit rena helvetet. Dessutom har jag halsbränna bortom denna världen och det som hjälper bäst mot den är mjölk, men mjölk och hosta är ju ingen höjdarkombination. Läget är helt enkelt skit! Och jag är tydligen inte tillräckligt trött för att somna ifrån skiten heller.

Jag var hos barnmorskan idag på eftermiddagen och hon tycker att jag ska söka havandeskapspenning eftersom jag har så ont av fogarna och åderbråcken. Men jag vill ju jobba! Ska nog ta mig ett snack med min chef och se vad vi kan göra åt saken. Jag vill verkligen hålla mina lektioner så länge som möjligt, men samtidigt måste jag ju kunna stå på benen och just nu känns de här sista tio veckorna som väldigt långa!

Nu verkar hostat lugnat sig en aning så jag passar på att stänga ner och försiktigt krypa ner under täcket så kanske jag kan sova mig frisk!


Veckans mat

Jag glömde ju skriva vår matplanering igår. Dela gärna med er av era planeringar!

Måndag: Våfflor (så klart) :)
Tisdag: Hemgjorda tunnbrödrullar
Onsdag: Nåt kul ur frysen, Richard är borta och ja slutar sent
Torsdag: Räkor med baguette och aioli
Fredag-söndag: Oplanerat, men nån påskmiddag ska vi väl försöka få till


Braiga jag!

Idag har jag verkligen varit duktig! Gruppdiskussionerna på nätet i den ena kursen jag läser öppnade idag och då passade jag på att göra två inlägg direkt. Man ska delta i fyra olika diskussioner och nu har jag startat igång två av dem. Det betyder att jag under de två kommande veckorna enbart behöver inflika med ett inlägg till i de två andra diskussionerna. SKÖNT!
 
Arbetsdagen idag hörde inte till de lättare. Den började klockan åtta med måndagsmöte och slutade först kl 18 efter en elevvårdkonferens. Man kan säga att jag var lagom mör när jag körde hem, men jag var ändå vid gott mod eftersom jag känner att jag ligger i rätt bra fas med alla mina uppgifter.
 
I helgen pluggade jag som en tok! Förutom det hann jag med en del annat också. I lördags förmiddags tog vi en sväng till soptippen. Det är märkligt hur mycket skit vi fortfarande kan ha här hemma! Mest var det kläder som skänktes bort den här gången. Sex stora säckar tippades i klädinsamlingscontainern! Efter den insatsen väntade fika hos svägerskan som fyllt år och sen hann vi med en sväng till Hemköp för lördagsgodisinköp och en stund i lekparken.
 
Igår morse hade jag bestämt tid med Emma i stallet vid halv nio för att kunna köra henne till ridhuset. Det borde ju inte ha varit några problem, men Vendela vägrade ju att vakna! I vanliga fall sover hon aldrig längre än till sju, men igår var jag tvungen att väcka henne kvart i åtta för att vi skulle hinna! Så himla typiskt! Själv vaknade jag kvart över sex och låg bara och väntade på att hon skulle komma upp...
 
Efter ridhuset tog vi en till tur till soptippen, den här gången med lite mer otympliga grejer som det behövdes hästtransport till. Därefter lunchade jag, Emma, mormor och Vendela på Åbergs innan det bar hemåt igen för lite jobb och plugg. När det var avklarat rensade jag vidare i källaren och när klockan var halv sju var jag tröttare efter en hel arbetsvecka! Men det är skönt när saker blir gjorda!
 
Vendela fick bestämma middag och då blev det givetvis sushi. :-)
 
Nu ska jag ge upp för idag. Imorrn blir det en kort arbetsdag med påskpyssel på eftermiddagen!
 
 
 

Heeeeelg!

Åh vad jag gillar fredagar! Och särskilt den här fredagen för jag har hunnit med att plugga både dagens och nästan alla morgondagens uppgifter så imorrn kan jag ha mer ledig än pluggtid. Synd bara att jag har en hel jävla bunt med jobbsaker som ska rättas också... Men är jag bara lite effektiv så går det nog rätt fort!

Idag både lämnade och hämtade jag Vendela på förskolan, vilket inte hör till vanligheterna! Men Vendela var väldigt nöjd och på eftermiddagen åkte vi och hämtade ut mitt nya (skitfula) körkort och handlade på Ica. Som hon bestämt blev det färdiga revbensspjäll från Jensens med lite färdigköpt coleslow (ja, så lat är jag för tillfället när det gäller mat). Vendela knaprade revbensspjäll så det stod ut från öronen och hennes far var inte mycket sämre. Men visst var det gott också!

Så mycket mer har inte hänt idag. Vendela kläcker ur sig en och annan lustig kommentar emellanåt och gör både sin mor och far mållösa. Idag tyckte jag att hon kunde sitta vid bordet och pyssla istället för på golvet och då fick jag till svar "Jag måste sitta på golvet och pyssla, annars dör jag! Vill du det?" Inte mycket att svara på det, bara att snällt titta på när hon fortsätter pysslandet på golvet ;-)

Nu ska jag släcka ner för idag. Imorrn väntar födelsedagsfirande för svägerskan och lite fix och trix i källaren nu när jag pluggat så duktigt idag :-)

Jag vet förresten inte hur man svarar på kommentarer från mobilen, så jag tar det när jag sitter vid en dator istället


Fredag igen?!

Det är ju helknasigt det här! Imorrn är det fredag igen! Veckan började ju nyss?

Kvällen ikväll är rätt värdelös! Jag ligger redan i sängen och skriver från mobilen (så det är därför det kanske ser konstigt ut) i vänta på att klockan ska bli lite mer så jag vågar somna utan att riskera att vakna pigg igen om några timmar.

Jag glömde min lunchlåda hemma imorse och eftersom jag inte ville ha nån blaskig soppa med pannkakor från skolmatsalen så nöjde jag mig med några knäckebrödskivor med ost. Sen slog det såklart tillbaka med migrän nu på kvällen. Men det är en rätt snäll attack. Jag tror jag klarar mig utan medicin bara jag får sova.

Efter jobbet åkte jag till Stinsen för att utnyttja rabattkuponger på Hm och Lindex. Jag letade egentligen efter en vårjacka till Richard, men det fanns inget vettigt så jag shoppade till Vendela istället. På Hm fick jag en t-shirt, ett par jeans, fem par trosor och fem par strumpor för mindre än 300 kr och på Lindex blev det en t-shirt, två klänningar och två par leggings för ungefär lika mycket. Jag kände mig väldigt nöjd med inköpen och Vendela behöver verkligen nya kläder! Varenda morgon de senaste två veckorna har jag fått rota runt som en galning efter nåt att ta på henne och när jag väl hittat nåt så har det varit för kort i antingen benen eller ärmarna. Det är som att hon vuxit ur storlek 98/104 på en vecka! De byxor jag köpte i januari i strl 104 är redan för korta!

Hon blir stor på många sätt den där damen. När det ringer på hemtelefonen är det alltid hon som svarar och hon svarar så duktigt med "Hej, det är Vendela". Men de senaste fem gångerna det har ringt så har det varit nån försäljare eller liknande som lagt på när hon svarat och då säger hon med irriterad röst "Hallå! Jag sa att jag är Vendela! Prata med mig!". Så idag när samma sak hände så tyckte jag så synd om henne som aldrig får prata med någon i telefonen, så jag sms:ade mormor och bad någon från deras hus ringa och då blev Vendela väldigt glad!

Nä, nu ska jag nog ge upp för ikväll. Jag var ju extra duktig igår och pluggade faktiskt dagens uppgifter redan då för jag tänkte att jag skulle hinna vara lite människa idag och kanske rensa lite mer i mitt arbetsrum. Då känns det lite extra värdelöst att vara sängliggande med migrän! Men jag får se det som att jag lär vara pigg och glad imorrn istället! :)


Tiden går så fort!

Det är ju skrämmande hur fort tiden går just nu! Imorrn är det redan halvtid på arbetsveckan och det känns som att den knappt har börjat?
 
Idag smet jag som sagt hem vid lunch. Åt en matlåda i min ensamhet här hemma och ordnade en massa saker på min to do-lista. Jag var in på gymmet och frös mitt medlemsskap till efter förlossningen, jag ringde och bokade klipptid, ringde och ändrade en tid hos barnmorskan och ringde och bokade bord för nästa mamma-middag. Sen skulle jag hämta ut mitt nya körkort också, men det var man ju tydligen tvungen att göra på Posten och dom hade bara öppet på skumma tider...
 
Sen var jag tvungen att sova en stund också och snälla Richard skyndade sig hem och hämtade Vendela, trots att det var min uppgift.
 
Efter middagen har jag ägnat mig åt lite packande i mitt arbetsrum och pluggat så nu känns det som att jag har båda dom grejerna under kontroll. Och jag är väldigt redo för en ny arbetsdag imorgon! :-)
 
Förresten brukar jag och min vän Malin delge varandra  våra matveckoplaneringar så här i den digitala världen. Kanske är det fler som vill haka på, det är rätt inspirerande att se vad andra äter till middag. Lite roligare att planera sin egen vecka då :-)
 
Vår matvecka den här veckan ser ut så här:
Måndag: Köttfärssås med spagetti
Tisdag: Tacolasagne (en med quorn och en med kyckling)
Onsdag: Blodpudding med bacon och lingonsylt
Torsdag: Pytt i panna
Fredag: Hemgjorda hamburgare
Lördag: Bortbjudna (tror jag iallafall)
Söndag: Nån sorts revbensspjäll från Ica som Vendela brukar äta hos mormor och morfar och som vi tydligen bara MÅSTE äta här hemma också...
 
Dela gärna med er av era matplaneringar!

Lång arbetsdag

Just nu ser jag dubbelt. Och lite suddigt. Men så är jag djävulskt trött också!
 
Först hade jag en arbetsdag på tio timmar, med en avslutning på ett 2 timmar långt möte. Jag var så trött när jag kom hem att jag inte ens kunde äta middag. Jag var inte hungrig, trots att jag borde vara det. Men för en lärare tar inte arbetsdagen slut i och med att man åker hem, utan nu har jag suttit i två timmar och jobbat lite till.
 
Den långa dagen idag gör å andra sidan att jag på min lektionsfria eftermiddag imorgon tänker ägna mig åt annat än jobb! Ska beta av en hel lista med ärenden som ligger och gnager och sen ska jag nog pyssla lite med flytten av mitt arbetsrum. Man behöver inte vara Einstein för att räkna ut att det kommer att ta ett tag att flytta alla mina prylar.
 
Så mycket roligare saker finns inte att berätta, så jag får väl ta tag i den där förbaskade tvätten i maskinen istället så det finns kläder inför morgondagen.
 
Over and out!

En härligt ledig söndag!

Idag var jag bara ledig. Eller nästan iallafall, ägnade mig åt lite bokföring efter middagen, men jag pluggade åtminstone inte. Hemtentan la jag i gula lådan i förmiddags så den inte kan ge mig mer ångest. Morgonen började med att Vendela tassade upp och försökte viska att hon var vaken. Sånt går sällan bra för henne för hon viskar några ord och sen pratar hon hur högt som helst. Efter lite mys i soffan var det dags för frukost och nog tänkte jag tanken att min dator stod dumt placerad på bordet när Vendela envisades med att hälla upp mjölk. Och tro fan att hon lyckades hälla ut halva mjölkpaketet över datorn! Men luftvärmepumpen har fler användningsområden än att agera husuppvärmare och klädtork. Nu körde jag på den på nästan 30 grader, ställde datorn framför och visst sjutton torkade eländet snabbt och fungerar än så länge utan några bekymmer! Lärde jag mig något? Ja! Kommer jag att minnas vad jag lärt mig? Förmodligen inte... Efter frukost begav jag och Vendela oss till Veddesta tillsammans med CIssi, Edwin och Edwins faster Elin för lite loppis. Eller rätt mycket loppis och väldigt mycket folk! Jag fyndade en fin vårjacka till Vendela, ett pussel och några böcker. Lunch intogs på Max och sen åkte vi tillbaka hem. Eftersom Edwin och Vendela ville leka mer så fick Edwin följa med hem till oss i några timmar. Det har sina för- och nackdelar att ta hand om två barn samtidigt. Fördelen är att de lekte själva i långa stunder och att jag då kunde ägna mig åt annat. Nackdelen är att de blev osams ibland och Vendela var duktig på att skvallra. Den andra nackdelen var att två barn som inte lyssnar är värre än ett barn som inte lyssnar... Men bara att nämna att Edwin nog inte kan komma hit fler gånger om de inte kan vara snälla tog rätt bra skruv ;-) Nu ska jag hoppa in i duschen och sen köra en handtvätt på nödvändiga kläder inför morgondagen. Trots all min fritid idag har jag inte tydligen inte kunnat köra igång en maskin tvätt. Tur att det är en ny dag imorgon!

Lördagspizza

Vendela var väldigt bestämd med hur hennes pizzabit skulle se ut; cheddarost, bananer i hög och jordnötter i rad!


Ojdå

Vad dåligt jag har varit på att uppdatera bloggen! Det har ju sina skäl förstås. Alla mina dagar ser i princip likadana ut, kliva upp, åka till jobbet, komma hem, äta middag och sen plugga fram till 23-24 nångång. För att ändå inte hinna med tidsschemat jag satt upp.
 
Helgerna skiljer sig lite från vardagen; kliva upp, äta frukost, skicka iväg Richard och Vendela och sen plugga hela dagen och hela kvällen. Och det här livet SUGER verkligen just nu! Jag är uppenbarligen alldeles för korkad för de kurser jag läser! Jag läser på kvartsfart, vilket motsvarar 10 timmar i veckan. Jag lägger minst 20 i veckan och ändå fattar jag ingenting!
 
Har en hemtenta som ska vara inne på måndag. Jag har gjort 5 av 9 uppgifter och jag betvivlar starkt att någon av mina lösningar är korrekta. Men under dagen idag bestämde jag mig för att jag orkar inte bry mig längre, jag skickar in skiten som den är och sen ägnar jag mig åt annat under resten av helgen!
 
Så idag har jag äntligen fått börja röja ordentligt i källaren eftersom Richard äntligen flyttat ut sitt bråte ur de rum som blir det nya förrådet. Hela vår undervåning ser för tillfället ut som ett tredje världskrig, men jag tänker att det nog blir bättre så småningom. Särskilt efter en tur till soptippen - att man kan samla på sig så jävla mycket skit?!
 
Främst rensar jag kläder. Det finns drivor med plagg som jag, även om jag skulle gå ner 30 kg i vikt, aldrig skulle ta på mig igen. Så de åker till nån bättre behövande, ska bara komma på vart man skänker dem bäst. En del kommer jag att försöka sälja på Tradera också, för mycket är nästan helt oanvänt. Varför köper man kläder som man inte använder?
 
Ordning och reda blir det i alla fall där nere. Och så fort det gamla förrådet är tömt så flyttar jag ner mitt arbetsrum dit (eller så kanske jag får för mig att tapetsera och måla först) och sen kan vi äntligen gör i ordning bebisrummet! Jag gissar att bebisen får vara nöjd om den har ett eget rum när den fyller ett åtminstone...
 
Jag har inte mycket annat att berätta, mest för att jag inte gör så mycket annat än jobbar och pluggar. Har väl aldrig känt mig så asocial i hela mitt liv. Igår när jag för första gången på två veckor hämtade Vendela på dagis insåg jag att jag inte varit utomhus, mer än mellan ytterdörren och bilen, på två veckor. Tragiskt är ordet! Men jag tänker att det blir bättre snart... Typ i juni när kurserna och jobbet är slut. Då ska jag sitta på mitt feta arsle hela sommaren och njuta av solen och friheten! Och död till den som ger mig en sommar med dåligt väder!

Helsingforskryssning

Man kan ju lätt säga att den här veckan varit halvt hysterisk! I måndags började dagen med en körlektion i Enköping. Sen direkt upp till mor och far för att "bara" fixa färdigt stallets bokföring, vilket jag räknat med att skulle ta max en timme.... Sex timmar senare kunde jag äntligen åka hem.... I tisdags rättade jag hela förmiddagen och på eftermiddagen hade jag en tid på mödravårdscentralen och fick för första gången höra bebis hjärtslag. Det kändes lite "Jahapp, och sen då?". Det är ju helt klart roligare att vänta sitt första barn än nummer två. Vad säger hjärtslagen liksom? Jag vet redan att den lever eftersom den har en väldig akrobatträning i magen emellanåt. I onsdags ökade jag tempot lite till. Först hade jag uppkörning i Sala för utökad B-behörighet. Jag var så in i döden nervös av någon anledning och klantade till det med både det ena och det andra, men eftersom jag var en så god terapeut till förarprövaren och hans problem så ordnade det sig ändå och jag klarade mig. Bilskolläraren sa sen efteråt att han aldrig haft någon som misslyckats med provet, så det var nog inte så svårt trots allt. :-) Efter uppkörningen blev det en snabb lunch på donken och sen direkt hem, packa det sista och sen hämta Vendela på förskolan. Morfar skjutsade ner oss till stationen och sen tog vi tåget till stan och tunnelbanan till Silja line där vi mötte upp Richard och begav oss iväg på vår Helsingforstripp. Första kvällen åt vi buffé och deltog i en massa aktiviteter med Vendela. Hon är ju hysteriskt rädd för människor i dräkter, men hon flydde inte i panik den här gången utan bara smög iväg en bit bort så fort hon fick se Mumintrollet. Kvällen var urmysig och vi somnade ovaggade allihop rätt tidigt på kvällen. I torsdags vaknade vi ganska sent och åt en lång och god frukost på buffén innan vi gick i land i Helsingfors. Vi lyckades krångla oss fram till kyrkogården ihopp om att kunna mata ekorrar med de medhavda jordnötterna. Men korrarna verkade ha andra planer. Vi såg bara två stycken och de var väldigt skygga. Däremot fick vi mata några fåglar direkt ut händerna (inte Vendela dock eftersom hon var på riktigt tjurarhumör och satt och grinade i vagnen halva förmiddagen). Vi tände ett ljus på min gammelmorfarsgrav och gick sen för att äta lunch innan vi promenerade tillbaka till båten. Vädret var väl inte tipp topp, men det var inte alltför ruskigt åtminstone. På vägen hem däremot var det nog en mindre orkan över Östersjön för det gungade nåt så hysteriskt. Dessutom hade vi hytten precis över motorerna och ett tag under natten trodde jag att hela hytten på allvar skulle skaka sönder. Sova var det inte tal om då sängen krängde hit och dit och dessutom skakade hysteriskt. Vendela sov dock gott så det var ju ändå skönt. Middagen igår blev på köttrestaurangen.Jag och Richard delade på en rejäl köttallrik med oxfilé, fläskfilé, nåt lammkött och ankbröst. Ingen av oss åt ankan, men vi blev proppmätta ändå. Som sås serverades en helt utsökt vitlökssås tillsammans med hela rostade vitlökar. Vendela åt spagetti med köttfärssås och verkade nöjd hon med. I morse kände jag mig mer död än levande när det var dags att stiga upp för att hinna äta frukost innan båten var i hamn. Vendela hann leka en stund till i bollhavet och hon var väldigt ledsen över att behöva lämna båten. Hon tyckte att vi skulle åka mer och jag kan bara hålla med henne. Det blir nog fler resor under våren. Det är trevligt med god mat och bara kravlöst umgänge. Dessutom är det skönt att komma hemifrån ibland, även om man inte åker så långt. När vi kom hem slocknade vi alla tre - Vendela i sin säng och jag och Richard i soffan. Sen blev det så klart bråttom eftersom Vendela hade en tid på bvc på eftermiddagen. Men vi hann med den också. Sen blev det lite middagsinhandlning och en tur till Lindex för att spana in den ursöta jackan som jag nog kommer att köpa som "finjacka" till Vendela i vår. Ska bara vänta in nästa lön först. Den här verkade försvinna som smör i solsken... Men så har jag ju vabbat i januari också, så den var ju inte direkt skyhög (som om den nånsin är det?!) Senare under eftermiddagen städade vi övervåningen och sen har jag jobbat lite mer åtgärdsplaner. Jag ska nog ordna några till innan jag lägger mig så jag kan ägna resten av helgen åt plugg. Nästa inlämningsuppgift ska ju vara inne på måndag igen...

RSS 2.0