Duktiga jag!

Det är ju knappast någon annan i det här huset som berömmer mig när jag är duktig, så då får jag väl göra det själv! ;-)

Morgonen började med att jag fixade i ordning Vendela för dagis. Sen när Richard åkt iväg med henne gav jag mig ut på en promenad med några löpinslag. Fy tusan vad jag är i dålig form! Jag trodde verkligen att benen inte skulle bära mig hela vägen hem, men det gjorde de och väl hemma kände jag mig rätt nöjd. Passade dessutom på att lyssna på en av böckerna jag ska läsa i litteraturkursen medan jag promenerade så jag slog verkligen två flugor i en smäll! Motion och pluggande samtidigt!

Tillbaka här hemma blev det frukost, bokande av sommarens Finlandsresa och sen en massa jobbande. Min rättninghög blir bara högre och högre trots att jag rättar som en tok! Och värre lär det bli! Tur att jag är lektionsfri i morgon så att jag kan rätta i lugn och ro hela dagen. Det tråkiga är att pluggandet blir lidande och det känns ju inge vidare alls. Men jobbet måste gå i första hand.

Roligare än så är inte mina dagar för tillfället. Nu ska jag försöka beta av lite av den där gigantiska högen innan jag kryper i säng.


Vår trädgård

Jag gråter varje gång jag går ut utanför vårt hus. Det ser verkligen så illa ut på tomten att orden inte räcker till!

Det jobbigaste är att vi har lagt så vansinnigt mycket pengar på stenar och gräsmatta och nu är nästan allt förstört. Det växer ogräs mellan varenda platta och rötterna spränger ut stenarna. Gräsmattan är inte ens någon gräsmatta längre utan det är mer ogräs än gräs. Och det tråkigaste av allt är att jag inte kan göra något åt det. Dels så tycker jag inte att det är det minsta roligt, särskilt inte när det har gått så långt som det nu har gjort, och dels så hinner och orkar jag inte. Just nu är det drivor med arbeten som ska rättas och betygen sätts om en vecka och då måste allt vara färdigt och i de fall eleverna måste göra kompletteringar så måste de hinna göra dem inom en vecka. Dessutom känns det som att jag är rätt ensam om att ens vilja göra nånting åt skiten och då är det ännu tyngre. Plus att jag inte ens vet vad jag ska göra. Jag är verkligen ingen människa med gröna fingrar!

Gräsmattan var på god väg förra året med regelbunden gödsling och vattning. Men sen var gräset nog för långt när vintern kom så i år så har det liksom inte orkat ta sig fram genom det gamla gräset. Plus att vi inte klipper regelbundet eftersom vi inte har någon gräsklippare och därmed kapas det sköra gräset alldeles för mycket när det väl klipps, vilket gör det så väldigt svagt. Idag har jag iallafall krattat hela skiten och fått bort två säckar med gammalt gräs. Blåsorna i händerna är inte nådiga, men det känns iallafall som att jag fått någonting gjort.  

På torsdag åker jag och införskaffar en gräsklippare och gödsel så kanske gräset kan återhämta sig lite. Sen fuskar jag nog och kör något ogräsmedel på stenarna så försöker jag skrapa bort resterna efteråt.

Nä, vilket gnäll det blev. Men jag har inget kul att berätta, så ni får vänta på morgondagens inlägg om ni vill läsa något mer intressant!

Tiden rusar iväg!

Nu jäklar går det fort! Det är åtta arbetsdagar kvar, sen går kidsen på sommarlov. DET ÄR HELT GALET!

Helgen kändes ovanligt lång, trots att jag gjorde massor. Märkligt det där med tid, förra helgen försvann jättesnabbt!

I fredags åt jag lunch med min syster och Vendela på kinarestaurangen. Sen åkte vi och badade i Kalmarsand. Eller ja, Vendela badade. Jag och Emma doppade mest fötterna.



Sen tog vi en tur till Willys också. Precis som resten av Sverige befolkning som också fått lön!

På kvällen bakade jag en tårta som gick ovanligt snabbt att få klar. Men då kände jag mig inte riktigt nöjd, så jag fortsatte att dekorera den med små familjen Flinta-figurer på sidan. Så då satt jag upp till två iallafall och fick gå upp vid sju nästa morgon när Vendela vaknade. Men det gick det med.



På lördagen blev det så där vansinnigt fullt upp igen. Först fixade jag det sista på tårtan som blev avhämtad vid tolv. Sen åt jag och Vendela lunch och sen hann Vendela sova i nästan en timme innan jag ryckte upp henne för att vi skulle på ettårskalas klockan två. Och vi var verkligen tvugna att vara där två, för halva fyra åkte vi därifrån för att gå på Richards spelning i kyrkcentrum. Det är något som Vendela verkligen sett framemot. Men hon var inte så intresserad av musiken, utan ville mest bara gå och säga hej till pappa.

Så fort spelningen var över åkte vi och plockade upp Emma och begav oss sen mot Vällingby till morbror Patrik och Johan där vi åt middag och sen tittade på Eurovision. Vendela röjde runt för fullt på sitt allra bästa humör ända till kvart i tolv då hon somnade knall och fall på golvet. En stund innan dess la hon sig på balkonggolvet och tyckte att hon skulle sova där, men när hennes balkongsällskap gick in så följde hon med och då var tydligen vardagsrumsgolvet bättre.



Vi var väl hemma runt halv två nångång och då stupade jag i säng!

Vendela tog sovmorgon till halv nio morgonen efter och tio blev jag väckt med blommor och trisslotter på sängen eftersom det var morsdag.

Eftersom jag, klantarlset, glömde min mobilladdare hos min bror, så tog vi en tripp dit på söndagen. Sen blev det lunch på Max och därefter lite klädshopping till Vendela. Hon har ju knappt några par sommarbyxor så jag köpte fem par på Lindex. Och billigt blev det! Det var "Ta 3 betala för 2" (jag köpte sex plagg totalt) och på det fick jag använda en rabattkupong på 30%. Så jag betalade 220 spänn för sex sommarplagg. Det kändes som ett rätt bra köp!

Innan vi åkte hem köpte jag ett presentkort på Plantagen till mamma i morsdagspresent och på kvällen åkte jag upp och firade henne med en glasstårta.

Idag har det inte hänt mycket. Vi hade ingen eftermiddagskonferens så jag åkte hem vid två-tiden och satt och tokrättade innan Vendela och Richard kom hem. Bunten jag har att rätta innan betygen sätts är verkligen inte att leka med! Dessutom ska jag nånstans försöka hinna med att plugga också eftersom jag har planerat att göra en hemtenta om tre veckor.

Nu på kvällen tog jag en powerwalk med Cissi. Jag behöver verkligen börja motionera igen!

Nu ropar sängen på mig. Imorrn ska här pluggas så det ryker ur öronen på mig! Plus fixas lite annat också.. 

Förskolans dag

Idag fick jag lite sovmorgon. Om man nu kan kalla det sovmorgon att ligga i sängen och ha en unge som springer in var femte minut för att säga eller leka något. Men jag fick iallafall ligga i sängen lite längre än vanligt.

Dagen har ägnats åt att baka till förskolans dag som jag var på nu ikväll. Jag bakade cupcakes med clowner på och cake pops som såg ut som äpplen. Jag har inte kameran i närheten, men lägger upp bilder en annan dag.

Jag och Vendela var på Ica på förmiddagen och på vägen hem frågade jag henne vad hon ville äta och då sa hon "Sushi". Inte mig emot! Sushi blev det, men Vendela åt hela fem bitar, så det blev ju knappt kvar något till mig!

Vid sex var vi på Äppelbo och tittade på barnens uppträdande. Vendela var på ett riktigt skithumör och gnällde konstant och skulle bara sitta i min famn. Och jag var inte upplagd för det efter att ha haft henne klängande på mig i princip konstant de senaste dagarna. Så det blev en rätt dålig förskolans dag för vår del.

Men jag läste att andra haft en ännu sämre dag. Junibacken, förskolan i Skokloster, har brunnit ner helt och hållet. Det är så himla tragiskt! Tänk all dokumentation som om barnens framsteg och utveckling och så är det bara borta allting.

Kvällen slutade iallafall bra med att Vendela somnade utan ett pip och Loreen gick vidare till finalen på lördag!

Nu ska jag sova!

Puh!

Idag var det dags för nationella provet i Matte B-kursen. Jag satt och vaktade provet i tre timmar på förmiddagen. Det ska bli spännande att se resultatet sen.

Efter ordinarie skoltid var det sen dags för  omprov av nationella provet i Svenska B också. Däremellan hade jag en vanlig mattelektion och hann dessutom med en väldigt het diskussion med några elever. Jag kan inte skriva något om det, men man kan säga att det märks att det är dags för slutbetyg! Lägg till det faktum att elever bara tycks ha rättigheter och inga som helst skyldigheter så förstår man varför lärarna behöver sitt sommarlov!

När jag väl kom hem (utan migrän faktiskt) så var det bara att kasta i sig mat och sen cykla iväg till ett faddermöte på dagis. Nu har jag träffat den nya familj som vi ska vara faddrar åt och de verkar jättetrevliga!

Vendela har varit hos farmor och farfar idag och hon är fortfarande riktigt dålig i magen. Richard verkar ha åkt på samma sak han så jag får nog ha Vendela själv imorrn, vilket innebär att jag aldrig får någon tid till pluggandet!

Nu ska jag slappa i min ensamhet i soffan innan jag går och lägger mig. Värmen, proven och de absurda diskussionerna har verkligen tagit på krafterna!


Meeen då!

Sjukstugan på Malvavägen verkar aldrig ta slut! Richard började må illa igår kväll och har varit sängliggandes sen dess. Av den anledningen håller vi Vendela hemma också eftersom hon är så väldigt dålig i magen och OM det nu är magsjuka så känns det rätt onödigt att smitta ner hela dagis så cirkusen börjar om igen. Men hon var ju på dagis igår, för då trodde vi att hon bara var lite allmänt kass i magen.

Gårdagens lektion var rätt lätt - inte en enda elev orkade masa sig till lektionen efter studentskivan!

Eftersom jag inte hade någon lunch med mig igår så passade jag på att käka ute när jag ändå var lektionsfri på eftermiddagen. Det blev en baguette med skagenröra på vägen till tårtbutiken i Jakan och den var lika god som alltid!

Efter eftermiddagens sista möte blev det en snabb middag innan jag och Vendela cyklade hem till Cissi för ett Tupperware-party. Vi stannade kanske lite väl länge och var inte hemma förrän vid nio och då somnade Vendela utan en ljud. Tacksamt förvisso!

Nu ska jag passa på att plugga medan Vendela sover middag. Jag hade ju sett framemot en hel dag ensam hemma, men det blir sällan som jag tänkt mig. Och jag vet inte vilket som är värst, att ta hand om en halvdöd Richard eller en helvild Vendela ;-)

Shopping!

Igår fick jag ju lite pengar för tårtorna så idag tyckte jag att det var bäst att spendera dem. De kanske hinner mögla eller nåt annars?

Jag och Vendela tog en shoppingtur tillsammans med mostrarna. Först åkte vi till Enköping där jag köpte ett begagnat dockskötbord genom en annons på facebook. Ungefär så här ser det ut med mängder av olika burkar, flaskor och tuber som man måste ha när man sköter dockan.


Vendela älskade det och har stått och skött sin docka hur länge som helst. Hon tog även loss duschmunstycket och kom och tvättade mitt hår i soffan. En rejäl schamponering fick jag!

Efter att ha hämtat skötbordet åkte vi till Skokanonen som har gått i konkurs och sålde ut alla skor med 50% rabatt. Tyvärr uppskattar ju inte riktigt Vendela det där med att prova nya grejer så det var ett rent helvete att försöka få på henne olika par skor. Så till sist gav jag upp och mätta skor med ögonmått. Så jäkla fel kan det ju inte bli när rekommendationerna är att man ska köpa skor som är 1-1,5 cm för stora.

Jag plockade först på mig ett par Kavatgympisar, men började sen av någon anledning att vackla och funderade på om billiga Hello Kitty-dojor inte skulle fungera lika bra på dagis. Jag har alltid förespråkat kvalitetsskor framför billigt tjafs men just idag glömde jag bort varför. Som tur var ringde jag Richard innan jag bestämde mig och bad om hans åsikt. Och givetvis hade han rätt. Dyra skor från Kavat är dyrare för att de är bättre. De var ju gjorda av läder och andas därmed betydligt bättre än billiga plastskor. Så dyra skor blev det (fast de kostade ju bara 225) och ett par sandaler i mjukt läder. Så nu har Vendela skor för alla väder i minst ett halvår framåt. Det känns rätt bra! 

Själv ville jag hitta nånting bättre än mina svintjocka goretex-gympadojor men jag är ju kräsen när det gäller skor för mina fötter också. Jag sänkte dock kraven och kunde tänka mig att köpa ett par riktigt billiga tygskor, bara för att kunna ha något på fötterna till och från jobbet. Men tydligen hade alla andra i hela Enköping också 40 i storlek så det fanns ju inte ett enda vettigt par! 38:or fanns det däremot i alla möjliga varianter. Om jag bara kortat mina tår något... Till sist drog jag ändå till med ett par tygskor från herravdelning. 42:or av någon anledning, när 41:or på damavdelningen var alldeles för stora. Märkligt! Men de satt bra, var fina och kostade 75 kr.

Innan vi lämnade Enköping åt vi lunch på Max. Vendela åt hela sin hamburgare och ett rejält lass med pommes. Sen fortsatte vi färden mot Västerås där vi först besökte Hööks och sen en helt gigantisk shoppinggalleria i Erikslund som jag inte ens visste att den existerade. Det visste nog inte så många andra heller för det var ordentligt tomt på folk! Jag inhandlade det hela turen var ämnad åt - en solhatt till Vendela. Det var dock inte helt enkelt för jag är tydligen ute i sista minuten när det gäller sånt. En muminhatt blev det, men ingen keps som jag tänkt mig. Däremot ett par Hello Kitty-solglasögon till Vendelas stora förtjusning!

Sen bar det äntligen hemåt och vi var väl hemma vid fem. Då var både jag och Vendela helt slut!

Nu ska jag ta hand om maskinen med tvätt innan jag ger upp för idag. Får se hur morgondagen blir. Alla treor är på studentskiva idag och tvåorna är på praktik, så jag får se hur många elever som dyker upp...


Tårtor och mer sjukdom

Jahapp. Snart är ännu en helg över. Men vad gör det, jag har ju mina softarveckor på jobbet!

Sovmorgonen i fredags blev verkligen välbehövd eftersom Vendela plötsligt började kräkas under natten. Så hon och jag satt i soffan i två timmar och tittade på Emil innan vi gick och la oss tillsammans i vår säng. Hon kräktes två gånger och hade feber under hela fredagen. Sen fick hon fem prickar på magen också och vad de innebär vet jag inte riktigt, men de verkar inte klia och inte bli fler. Hela fredagen spenderade jag i soffan med Vendela i famnen, med untantag för när hon sov. Hon var riktigt mammig och trött, men kändes inte så där jättesjuk.  

Jag fick lite lätt panik när hon blev sjuk och misstänkte att vi åkt på ännu en omgång av vinterkräksjukan. Men vi vet ingen som är sjuk i det och det är inte helt vanligt att den fortfarande härjar i maj. Så kanske var det någonting annat. Oavsett så blev det lite jobbigt med tanke på de två tårtor jag skulle göra till idag. Särskilt eftersom jag lagt ut rätt mycket pengar på dem redan och det skulle vara lagom surt att ha gått back på tårttillverkning.

Men jag ringde de som skulle ha tårtorna och förklade läget och de tyckte att så länge inte Vendela var i närheten och jag inte blev sjuk så kunde jag göra färdigt dem. Så, så blev det. När Vendela lagt sig för kvällen sanerade jag hela köket, först med rengöringsmedel och sen med sprit och sen kunde bakandet fortsätta. Halv tre var den ena tårtan klar och då gick jag och la mig. Sen vaknade Vendela vid sex och efter nån timmes filmtittande i vår säng var det bara att kravla sig upp igen.

Förmiddagen ägnade jag åt att göra färdigt den andra tårtan. Nu när båda tårtorna är färdiga känns det jätteroligt att ha gjort dem, men jag måste nog hitta nån sorts medelväg i tårtbakandet, för det börjar kännas lite tungt. Lite är det för att folk har ganska höga krav och väldiga bestämda önskemål om vad som ska finnas på dem och det tar nästan bort allt det roliga. Då blir det mer ett måste än en rolig hobby. Dessutom betalar de rätt mycket (även om ingredienserna också är dyra eftersom jag bara använder riktigt smör, dyr choklad osv) och då känns det som att allt måste vara perfekt. Båda tårtorna till idag var visserligen ganska fria, utan bestämda önskemål, men tårtfixandet innebär ändå en stress eftersom de måste vara klara en viss tid.

Så här blev resultaten från idag:







Efter att tårtorna var klara tog jag och Vendela ett bad. Eftersom badkaret behövdes göras rent innan så körde Richard maskindiskmedel genom hela system och sen sköljde rent två gånger. Dessvärre med varm vatten, vilket gjorde att vattnet inte räckte till mitt och Vendelas badande. Än mindre till en dusch efteråt, så det blev nog mitt livs kortaste dusch ;-)

På eftermiddagen åkte vi och firade Emma som fyller 16 på måndag. Sen blev den en tur till Ica och därefter hemgjorda hamburgare till middag. Kvällen spenderades halvdöd i soffan med nya Hamilton genom Telias filmbutik. Den var faktiskt mycket bättre än jag föreställt mig. Definitivt sevärd!

Nu har jag försökt ladda upp lite bilder på bilddagboken, men det går inte vidare fort. Jag gör ett nytt försök imorrn, så håll utkik: www.dayviews.se/lillaknorr

Imorrn ska jag försöka införskaffa nya gympadojor till Vendela. Det är 30% rabatt på Skokanonen i Enköping så jag tänkte kika vad de har där. Nu är det lite väl varmt för vinterkängorna..

Det gäller att utnyttja dagen!

Idag är en sån där dag då jag hunnit med grymt mycket. Kanske ska jag minnas det nån dag när jag har dåligt samvete för att jag inte gjort någonting. Genomsnittet är säkert fullt acceptabelt.

Morgonen började kvart över sex (nej, byta blöja på natten var ingen stensäker metod). Då tittade vi på film en stund innan jag orkade kliva upp på riktigt. Sen städade jag och Vendela det sista här hemma. Vi bakade kokosbollar och jag hann till och med duscha OCH slå mig ner i soffan en stund innan gästerna kom. Jag kan inte minnas att jag någonsin hunnit varva ner innan gästerna kommer. Jag brukar ju aldrig vara klar i tid och alltid stå och fixa med det sista medan folket droppar in.

Förmiddagen bestod av ett enda virrvarr med barn och mammor. Fem mammor och sju barn resulterade i en ljudnivå som bräcker dagis flera gånger om. Och jag ställer mig återigen frågan hur sjutton man orkar med som förskollärare? Då är man ju typ en person på lika många barn som det var här. Jösses!

Efter korv, bröd, lite ketchup överallt och ett antal utspillda saftglas var iallafall alla mätta och jag dukade fram efterrätten - som ingen åt av! Tydligen har alla (med Linda undantagen) bestämt sig för att banta? Så nu finns det löjligt mycket fika kvar. Tur att Emma har kalas på lördag!

Vi hann med lite utelek också innan gästerna drog sig hemåt för middagslur. Vendela somnade som en stock och var inte helt lättväckt en timma senare när jag ville ha henne med till stallet. Men med löfte om att få ta med sig kokosbollar till morfar lyckades hon kravla sig upp.

Sen blev det en tripp till stallet där vi hjälpte till att lasta Bella och sen åkte iväg till Håtuna för en ridlektion för Emma. Både häst och ryttare var jätteduktiga! Dessvärre drog jag återigen på mig en migrän, men jag tror att jag faktiskt är stressad. Det är som att jag har planerat in så mycket under de här fyra lediga dagarna att jag blir stressad över att hinna med allt. Det känns ju inte helt sunt. Får försöka tänka på det till nästa gång jag är långledig (vilket är på sommarlovet!!!)

Innan vi åkte hem svängde jag förbi Ica och hämtade ett paket från en tårtbutik. Sen blev det snabbmiddag i form av korv med bröd innan Vendela stupade i säng.

Kvällen har jag ägnat åt att titta på hockey (förbaskat synd att Sverige åkte ur), städa efter gästerna idag och fylla tårtbottnarna inför helgens tårtor.

Nu dimper jag i säng och hoppas att min sovmorgon i morgon ger mig ny energi för just nu är jag dödstrött!

Tjollahopp!

Nu är det långhelg igen! Fast jag kan nog inte riktigt ta in det för det känns som att jag är ledig mest hela tiden för tillfället.

Idag hade jag en enda lektion och då skrev alla mina fyra elever prov. Dessvärre lyckades jag få migrän trots den lätta arbetsdagen. Och vilken elak migrän sen då! Två zomig och en tupplur krävdes för att övervinna den. Inte helt okej och jag ska ta tag i det där läkarbesöket. Problemet är bara att jag måste slåss för att för det första ens få komma till vårdcentralen och sen vill jag byta läkare och jag vill inte ha ännu en dos mediciner för jag tror inte på att bara behandla smärtan, utan jag vill förebygga!

Efter min lektion satt jag kvar på jobbet i en timme och fixade med lite papper. Sen blev det en tur till Willys för inköp av lite tårtgrejer och därefter hem och börja baka.

Jag har bakat två stora tårtbottnar och en kladdkaka med kokostäcke. Mitt i alltihop åkte jag upp en sväng till stallet också för att göra Emma sällskap när hovslagaren kom. Sen hämtade jag Vendela på dagis och på vägen hem åkte jag till järnaffären för att köpa en bricka som saknas till min crosstrainer. Men givetvis finns inte den dimensionen att köpa i vanliga butiker så jag måste försöka kontakta återförsäljaren igen. Surt! Jag vill ju faktiskt börja träna på min maskin! 

Nu på kvällen har vi städat hela huset för veckan så nu är allt så där härligt rent, vilket gör att man känner sig lite extra ledig! 

Nu måste jag sova så jag orkar upp med fröken morgonpigg. Hon sov förresten till sju i morse! Kanske berodde det på att hon fick en ny blöja mitt i natten och att det därmed inte blev blött i sängen? Det är värt att upprepa iallafall för att se om det har samma effekt imorgon. 

Godnatt!  

Effektiv dag

Åh, vad jag är trött på att ständigt vara pank! När man tänker att nu, den här månaden, ska vi väl ändå kunna få lite pengar kvar efter att ha betalat räkningarna, då dyker det upp en lite lagom smaskig räkning i brevlådan. Den här gången på Vendelas försäkring på närmare 3000. SURT!

Dagen idag började alldeles för tidigt som vanligt med en unge som för tredje natten i rad lyckats kissa i sängen, trots att hon är blöjbarn fortfarande?! Jag begriper mig inte på det själv faktiskt..

Sen var det min enda lilla lektion på en timme och därefter blev jag såklart kvar på jobbet i några timmar. Men vi elva kom jag iväg och uträttade mina ärenden. Först låna böcker på bibblan i Bro, sen hämta ut ny zomig och därefter handla på Willys. I Willysbladet visade de en bild på en springcykel för 289 kr, men de var ju redan slut såklart. Så jag messade Richard att han skulle titta på om den fanns i Uppsala och det gjorde den, så nu har Vendela äntligen en passande springcykel! Hon skulle testa den nu ikväll men hon har ju inget tålamod alls så när hon inte kunde så gav hon upp. Hur säger man till en 2-åring att man måste ÖVA innan man lär sig något?

Innan Vendela kom hem från dagis hann jag med en lunch i min ensamhet och att baka citrongifflar inför mammaträffen på torsdag. Tänkte försöka hinna med att göra en kladdkaka med kokostäcke också innan kvällen är över. Annars får det bli imorrn istället.

Vendela hann förresten med fem par byxor på kvällen. Det första paret bajsade hon ner. Det andra paret skvätte hon vatten på när hon fick en hink med vatten att leka med ute. Så dom tog hon av sig själv och sprang sen runt naken ute och vägrade förstå att tröja, jacka, byxor och skor är mer lämpligt i det här vädret. Det tredje paret byxor blev blöta när hon ställde sig i hinken med vattnet och det fjärde paret kissade hon i när hon kom in. Så det femte paret fick bli pyjamas och sen blev det sängen så inga fler olyckor kunde ske.

Nu ska jag kika lite på hockeyn innan Desperate housewifes börjar.

Lägger in en bild på UV-dräkten jag beställde så tant Stina vet vad jag pratar om. Det är en baddräkt med solskyddsfaktor 50+ och kallas för UV-dräkt :)

Härliga praktiktider

Jag trivs verkligen på mitt jobb och jag gillar mina elever och att ha lektioner. Men nog gillar jag att vara ledig också! Nu börjar de riktiga glassarveckorna med totalt fem lektioner i veckan! Och eftersom den här veckan är kortvecka så har jag bara tre lektioner!  Så jag slutar 9.20 imorrn och 9.50 på onsdag. Inte helt fel!

Nu idag var det desto längre dag med möten på både morgon och eftermiddag. Jag var hemma till sex och hann inte mer än att äta middag innan Vendela skulle lägga sig.

Kvällen har jag ägnat åt att kika på en leksakssida. Anledningen från början var att köpa en UV-dräkt till Vendela, men det slutade med lite annat också, bland annat ett Lotto-spel som jag funderat på att köpa ganska länge.

Sen har jag förberett lite inför imorrn och min lediga dag också. Jag ska handla, låna böcker och baka. De här kortare dagarna ska jag verkligen använda till att plugga så jag kan bli behörig svensklärare till sommaren. Sen pluggar jag en mattekurs i sommar, en i höst och sen de två sista nästa vår så är jag klar sen! Det kanske inte blir de roligaste kurserna i matten, men just nu vill jag bara bli färdig. Skulle jag vilja läsa nån skojig mattekurs kan jag alltid göra det senare, när jag har min fasta anställning.


Det går fort nu

Tiden verkligen rusar förbi. Både med Vendela, med jobbet och ledigheten! Kan inte någon dra i handbromsen?

I lördags var det städning på dagis som gällde. Både jag och Richard var med trots att det räckte med en förälder från varje familj, men vi kände att vi lika gärna kunde gå båda två. Ingen av oss hade ändå något annat för sig och det blir ju trevligare tillsammans. Städdagen blev rätt trevlig och vi fick mycket gjort, även om en del helt klart gjorde mer än andra. Jag köper till viss del att alla är olika mycket engagerade i verksamheten, men är det obligatorisk städdag så tycker jag att alla åtminstone kan försöka få någonting gjort och inte smita undan från precis allting man får i uppgift. Det är ju ändå för våra barn vi städar och för att hålla kostnaderna för städningen nere så att vi istället kan ha hög personaltäthet. Trots olika grad av arbetsinsatser blev vi ändå klara i god tid och kunde gå hem vid tre. Vendela var med i början av dagen och sen kom faster Therese och Sven och hämtade henne så vi kunde städa i fred.

Efter städning och duschning begav jag mig hem till Tiffany och Fredrik för en spelkväll. Vi spelade mitt nya spel som heter "Ticket to ride" och det var jätteroligt! Man fick tänka lagom mycket, det var lagom lätt att förstå och det tog lagom lång tid att spela.

Vi var klara runt 23 tror jag, men jag kom inte hem förrän efter ett för vi fastnade och pratade en massa när spelet var slut. Snälla Richard lät mig få lite sovmorgon i morse så jag slapp gå upp med Vendela vid sex.

Idag tog vi en tur till Kvarnkojan på dagen för en tipspromenad och lite korvgrillning. Det var inte helt självklara frågor och jag är rätt dålig när det kommer till allmänbildning, men jag lyckades ändå få 9 rätt av 12 så jag behövde inte skämmas alltför mycket. Vendela sov under promenaden och vaknade lagom till korven. Fyra korvar tryckte hon i sig till lunch! Hur hon lyckades med det vet jag inte, men det var väl goda korvar.

Sen när vi kom hem bytte jag bara om och cyklade sen till dagis för en intervju med en ny familj. Därefter hade jag lite egentid medan Richard och Vendela åkte ner till farmor och farfar i några timmar. Jag gjorde egentligen ingenting. Jag är ju inte på nåt sätt sysslolös, men det kändes rätt skönt att bara låta tiden gå och fundera över livet.

Nu på kvällen hade jag tänkt att jag skulle gå och lägga mig i tid, men det sprack rejält när jag insåg att tårtbutiken flyttat sina öppettider imorrn till idag! Jag hade planerat in att åka dit imorrn på eftermiddagen under min håltimme för att handla det jag behöver inför lördagens tårtor, men det sprack ju rätt rejält när de nu har stängt imorgon och resten av veckan! Så jag fick göra en beställning på nätet från en annan tårtbutik och det går ju inte snabbt för mig att göra såna beställningar. Därför är klockan nu kvart i tolv och ögonen svider lite skönt. Men jag tänker att jag överlever imorgon och sen är ju resten av veckan redan barnleken!

Godnatt!

Städa, städa varje fredag

I natt sov Vendela fram till sju så förmodligen var jag bara hysteriskt trött igår, för idag har jag mått prima!

Jag började förmiddagen med en tur till Enköping för att hämta min mor och syster eftersom de inte ville släpa med hästmat på bussen.

Under eftermiddagen och kvällen har jag tokstädat! Hela övervåningen ser faktiskt skaplig ut för tillfället och gillestugan är inte fy skam den heller! Dessutom riktade vi in oss särskilt hårt på köket så nu är även kylen och micron lite extra fina.

Jag städade konstant i nästan sex timmar, men trots det var jag inge vidare hungrig när det blev dags för middag så jag nöjde mig med en fralla. Sen tittade vi på hockey som började bra men slutade åt helvete. Jag såg inte ens klart matchen för jag blev så förbannad på domarna som lät en ryss som egentligen skulle ha åkt ut på matchstraff fortsätta spela så han kunde göra typ 200 mål. Men vem har sagt att sport är rättvist?

Vendela har varit feberfri under dagen så vi kanske får en frisk helg!

Nu ska jag sova för imorrn är det sju timmars städning på dagis som gäller!

Helt slut!

Jag berättade nog inte allt om igår. Det var så mycket som bara blev helt fel, som att jag avslutade en lektion tjugo minuter för tidigt. Konstigt att inte en enda elev sa nånting ;)  Men när jag kom ut i korridoren fnissades det rätt friskt, men då hade jag redan insett mitt misstag själv.

Jag gjorde fler såna där onödiga tabbar, men det beror förmodligen på att jag är totalt slutkörd. Jag vet egentligen inte om jag är sjuk, bara har en jävligt eländig mensvärk, har sovit för lite eller bara är helt slut. Oavsett vilket, så har jag sovit i princip hela dagen och jag orkar inte göra ett skit. Vendela fick feber i natt så det är anledningen till att jag varit hemma idag. Hon behagade dessutom att vilja gå upp medan klockan fortfarande stod på fyra.. Men det var väl febern som gjorde sitt.

Nu på kvällen har jag varit på årsmöte för förskolan, men i övrigt har jag inte gjort nånting alls.

Nu blir det sängen så kanske jag orkar komma igång imorrn igen. Sån här orkeslöshet suger!

Crosstrainern invigd

Idag fick jag reservdelen till crosstrainern så nu finns det inga ursäkter längre! Upp och igång var det som gällde efter första perioden i hockeyn. Jag hade nån fantasi om att jag sak stå där i vardagsrummet och träna samtidigt som jag tittar på ett avsnitt av Desperate housewifes, en film, eller något annat. Det får nog vänta ett tag. Jag börjar att köra i pauserna. 4 minuter pallade jag, sen stupade jag och efter tredje omgången med fyra minuter var nog Richard på väg att ringa ambulans ;-)  Men satan i gatan vad jag ska träna!

Richard är fortfarande sjuk, dock inte längre dödssjuk så han kunde faktiskt hämta Vendela på dagis. Själv var jag på jobbet mellan halv två och fem. Inte helt fel faktiskt!

Kan förresten berätta att ett mirakel har skett. Nu har det nog gått nästan en vecka sen senaste migränanfallet! Men jag tror att jag har hittat en trigger. Visst att jag får migrän när jag blir stressad och har mycket att göra, men det är ju nånting mer som drar igång värken och nu sedan en vecka tillbaka har jag inte använt parfym en enda gång och det verkar ha gett resultat. Eller så är placeboeffekt. Oavsett vilket så är jag rätt nöjd med att slippa ligga halvdöd halva kvällarna.

Nu när jag ska börja träna på riktigt så är det dags att börja med lite bättre mat igen. Så idag blev det en mustig skaldjurssoppa. Gott som tusan och nästan löjligt enkelt att göra.. Vi har snöat in lite för mycket på pasta eller ris med nåt såsaktigt till. Lite knepigt att komma ur den vanan faktiskt, men med lite planering och googlande så är det inte så svårt ändå.

Nu ska jag sova inför veckans sista arbetsdag imorrn! Godnatt!

Knepigt förresten att man inte kan svara enkelt på folks kommentarer. Men jag skriver svaren direkt under kommentaren så ni får leta lite om ni väntar på svar :)

En trött mamma

Jag är totalt sänkt. Jag orkar verkligen ingenting för tillfället!

I fredags var det personalfest på jobbet. Jag var inte det minsta peppad att gå, men har jag sagt ja så är jag inte den som ändrar mig. Och vilken tur att jag gick! Det var hur roligt som helst med galna kollegor och god mat! Det kanske blev liiite för mycket alkohol, men jag slutade åtminstone tidigt och åkte hem vid elva.

På lördagsmorgonen var det upp vid sex med Vendela och sen iväg med mostrarna på hästloppis i Enköping. Jag och Vendela var där i ca tre timmar innan vi åkte och hämtade mormor och morfar för att skjutsa dem till Arlanda. Sen tillbaka till loppisen för att hämta mostrarna igen. Vendela skötte sig utmärkt hela vägen, även om jag sista biten i bilen fick muta henne med ett Mc Donaldsbesök för att hon skulle stå ut med att sitta still lite till.

På kvällen blev det sushi och hockey med Richard som var sjuk. Sen har han bara blivit sjukare och det där med karlar och förkylning har nog aldrig stämt bättre in än vid den här sjukomgången för Richard. Man tror ju att han ska dö! Och jag är så tvärtom när jag är sjuk. Visst är jag sängliggandes i nån dag, men sen får jag nog och får saker gjorda ändå, med eller utan feber!

Så eftersom jag har väldigt kort tålamod när det gäller sjuka karlar så har jag hållt mig härifrån så mycket som möjligt för att skona vårt förhållande. I söndags morse bestämde jag mig för att åka på utflykt med Vendela. Vi försökte få med oss andra, men till sist blev det hon och jag som ensamma tog pendeln till stan för lite huvudstadsvandring. Först åt vi lunch på Åhlens. Det var riktigt mysigt och Vendela åt en jätteportion med köttfärssås och spagetti. Hon var så duktig och vi hade långa konversationer om allt och ingenting.

Därefter spenderade vi rätt lång tid på leksaksavdelningen utan att köpa nånting och sen lekte hon ett tag i lekrummet. När hon fått nog (vad härligt det är att inte behöva skynda nånstans) begav vi oss till gamla stan. Vid slottet var det framträdande av Livgardets dragonmusikkår och det var vi såklart tvugna att titta på. Det är inte utan att det gör lite ont i hjärtat att se deras framträdanden. Jag sökte ju dit när jag gick sista året i gymnasiet och erbjöds en plats, men tackade nej. Då skyllde jag på min tandställning men egentligen var jag nog för feg och det ångrar jag verkligen idag! 

När vi sett klart på hästarna fortsatte vi till en glassbutik och köpte en varsin strut med nygräddad strut. Vendela åt upp hela sin glass och så fort den var slut slocknade hon i vagnen. Jag promenerade vidare till Södra station där vi tog pendeltåget hem igen. Min lilla skitunge uppförde sig hur bra som helst under resan även om hon fick ett vredesutbrott på vägen hem som fick hela hälften av övriga passagerare att vrida på huvudet.

På söndagskvällen var jag lagom slut och sen har det bara varit upp tidigt (innan klockan ringt) med Vendela för att ta henne till dagis och sen åka till jobbet för att sen hämta henne och ta hand om henne till hon lagt sig igen. Jag förstår ärligt talat inte hur ensamstående föräldrar orkar?! Fast samtidigt är jag ju van vid att vi är två så jag är väl inte helt inställt på att göra allt själv dygnet runt.

Vi var förresten på utvecklingssamtal med Vendela i torsdags (utvecklingssamtal för 2-åringar liksom?!). Då sa hennes "fröken" att Vendela är ett exemplariskt barn, men att hon tar lite för stort ansvar och pedagogen fick det att låta som att det var något negativt. Jag förstod inte riktigt det negativa med det hela, men hon förklarade att Vendela ofta är fröken åt de andra barnen och säger till om det ena och det andra, men även hjälper de andra barnen med sånt som fröknar brukar hjälpa till med. Pedagogen såg det som att de misslyckats lite med att ge Vendela den uppmärksamhet hon behöver och att de tycker att det är viktigt att Vendela får tid att vara mer barn och mindre fröken. Jag förstod fortfarande inte riktigt problemet, jag var precis likadan när jag var liten och den där "polisen" i mig har väl till större del vuxit bort. Men då förklarade pedagogen att risken är att Vendela, när hon blir lite äldre, inte sätter sig själv i första hand, utan alltid ska vara snäll mot andra och då själv hamnar lite i skymundan och ibland till och med blir utnyttjad för sin snällhet och hjälpsamhet. Där träffade hon mig precis! Jag har väl börjat inse att jag kanske tänker för lite på mig själv och för mycket på andra och att jag ibland nog känner mig utnyttjad för att jag är för snäll och tänker för mycket på jag ska vara för att andra ska trivas. Men jag själv då? Nä, där fick jag mig en rejäl tankeställare och jag kunde inte konstatera annat än att barnskötare och pedagoger är ena riktiga experter på barn och deras beteenden! De kan verkligen sin sak och det handlar inte bara om att "vara barnvakt" och byta blöjor. De gör ett helt fantastiskt jobb med att uppfostra och ta hand om barn!

Nu ska jag titta på Desperate housewifes och imorrn ska jag försöka andras ut lite innan jag åker till jobbet. Jag lämnar Vendela tidigare än jag börjar jobba så jag hinner komma ikapp lite här hemma. Det är återigen ett kaos överallt! Jag fattar inte hur det går till?!


En lång härlig ledighet

Vad de här fem dagarna ledig har varit underbara! På något sätt känns de här dagarna som en mycket längre ledighet än de tio jag hade i samband med påsken. Är inte det bra märkligt? Men då var det så mycket som måste göras så tiden gick så fort. Nu har jag mest gjort ingenting och bara njutit av vädret och tiden med lilla monstret.

Idag fick jag dessutom lite egentid medan Richard och Vendela var och fikade hos några kompisar. Jag passade på att deklarera (fantastiskt roligt) och att fortsätta städa i mitt rum. Och tro det eller ej, men jag sitter faktiskt vid mitt skrivbord igen. Det är en del kvar att fixa, men det går iallafall att få någonting gjort här inne!

Igår var det valborg och det firades med en trerättersmiddag bestående av rårakor med creme fraiche, löjrom och rödlök, grillad fläskfilé med champinjoner och majs samt en mjölkchokladfondant med jordgubbar och glass till efterrätt.

Mätta och belåtna cyklade vi sen ner till brasan i centrum. Det var hutlöst mycket folk där! Tur att Vendela inte förstår vitsen med sockervadd för den kön var sanslöst lång! Några av Richard vänner hade köat i en timme för att få sockervadd! Helt galet!

Vendela hade laddat för brasan med en eftermiddagslur på tre timmar! Men hon behövde säkert sova ikapp lite.

Nu ska jag ge mig på en sån där rolig maskin tvätt innan jag kryper i säng. Har faktiskt jobbat en del ikväll så jag är förberedd inför morgondagens enda lektion på eftermiddagen. Skön start på arbetsveckan! ;)

RSS 2.0