Sportlov!!!

Det går lite så där halvskapligt för mig för tillfället. Bloggen hinner jag inte med alls, så det blir något inlägg när jag har nån minut över. Det märkligt är bara att hur effektiv jag än är och hur mycket jag än jobbar undan, så tar åtagandena aldrig slut.
 
I måndags var det inlämning av en uppgift i min ena kurs. Den inlämningen jobbade jag hysteriskt med så mycket jag bara hann fram tills att den skulle lämnas in. Så snart den var inne var det bara att köra igång med nästa kurs där det skulle hållas diskussioner på nätet under den gångna veckan. Intensivt kan man säga!
 
Till det lite jobb också såklart. Men den här veckan har jag bara hållt mina lektioner, inte gett mig på någon rättning, några åtgärdsplaner eller framtida planering. Det har inte gått. När jag satt mig på min skrivbordsstol på jobbet så har jag blivit alldeles matt och inte kunnat ta mig för nånting, utan bara suttit och stirrat framför mig.
 
I onsdags var jag och Richard barnfria då Vendela sov över hos mormor och morfar. Vi gick ut och åt tillsammans på kinarestaurangen och sen däckade jag i soffan efter Sveriges mästerkock. Totalt värdelöst sätt att spendera en barnfri kväll på, men det var verkligheten för den kvällen...
 
I fredags följde Vendela med mig till jobbet. Sen på eftermiddagen åkte hela familjen till Uppsala för lunch (sushibuffé till Vendelas stora lycka), fotografering inför nya körkortet och lite shopping till bebisen på Babyproffsen. Det blev en ny skötbädd, nytt spjälskydd och nya sängkläder. Sängkläderna var egentligen onödiga, men det var 40% rea på dem och det var med Laban-motiv, precis som bädden och skyddet. Dessutom var det  Richard som drog fram plånboken ;-)
 
Igår morse backtränade jag lite till med släpet och hoppas att jag ska ha tillräcklig koll på det nu. Imorrn är sista körlektionen inför uppkörningen och jag är lite lagom nervös kan jag lova! Både för lektionen och uppkörningen sen...
 
Under eftermiddagen igår både pluggade och rättade jag som en tok igen och idag skulle jag egentligen ha fortsatt, men det gick inte för då dök det upp nya uppgifter. Först skulle stallets bokföring ordnas och sen fick jag ett uppdrag som fadderansvarig för Äppelbo som tog en stund det med.
 
Men jag tog mig ut i vårsolen en liten stund på eftermiddagen iallafall. Jag och Vendela tvingade Richard att följa med oss på upptäcksfärd över den gigantiska snöhögen som finns på allmänningen precis framför vårt hus. Vendela hade snö upp till mage när hon försökte pulsa fram till skogen. Det blev en mysig promenad, precis lagom lång för att jag inte skulle bli sängliggandes av foglossning efteråt.
 
Visst ja, jag bakade en tårta nu i helgen också. (Varför jag nu tog på det?!) Det var en ganska enkel tårta som inte tog så där jättelång tid. Dessutom tog jag inte betalt för den utan bytte den mot en klippning av hon som ville ha den eftersom hon är frisör. Det känns som en mycket bättre deal än att få pengar för tårtorna, för tiden jag lägger ner motsvarar inte på långa vägar betalningen jag får. Så då är det bättre med tjänster och gentjänster :-)
 
Nu blir det dusch och sen liiiite mer pluggande innan jag släcker för ikväll.

Ännu en vecka är över

Tiden flyger iväg!
 
Den här arbetsveckan var näst intill hysterisk. Det märks att det är betygssättning av tvåorna i matte och jag tänker på det en kollega (inte lärare) sa till mig vid lunchen nån dag i veckan: "Men är det inte nu de ska börja smöra för läraren?". Så var det kanske förr, till och med för "bara" 10 år sedan när jag gick i gymnasiet. Nu får jag mest hot, otrevliga kommentarer, påhopp, skrikande och smäll i dörrar! Väldigt lite smörande måste jag säga...
 
Helgen har iallafall varit givande, om än kort.
 
I fredags åkte jag på kryssning med Birka tillsammans med några nuvarande och före detta kollegor. Det var en väldigt trevlig resa med god mat och massor med skratt! Birka var en riktigt trevlig och fräsch båt med bra underhållning. Rekommenderas starkt om man vill slippa spystinkande korridorer och fulla drägg i vartenda hörn!
 
Richard hämtade mig vid båten och körde mig direkt hem till mina föräldrar där min käre mor bjöd på ärtsoppemiddag för sin sida av släkten som ett firande av sin födelsedag. Det var trevligt även om min visit inte blev så långvarig.
 
När jag och Vendela kom hem (hon hade varit hos mormor och morfar hela dagen) laddade vi för melodifestivalen, men efter första låten försvann Vendela iväg och när jag två minuter senare letade efter henne hittade jag henne i sovandes i sin säng, med släkt lampa och allt. Den där ungen slutar aldrig att förvåna!
 
I dag gick jag och Vendela upp vid sex (jippi!) och jag slumrade vidare på soffan en stund innan vi gick upp ordentligt. Sen begav vi oss till mormor i stallet. Vendela mockade bajs och lekte slavdrivare med mormor medan jag backade släp. För första gången kände jag att jag verkligen har koll på backandet! Men så körde jag betydligt lugnare också, jämför med tidigare gånger. Nu känner jag mig rätt säker inför uppkörningen. Ska bara hitta pappret med säkerhetskontrollen också så jag kan öva lite på den. Sen är det ju det där med vänstersväng på 90-väg, men det får väl gå som det går. Lite svårt att öva på kanske när jag inte har någon godkänd handledare än (tack Tranportstyrelsen för att ni är så snabba på att ta beslut!)
 
Resten av dagen har Vendela varit hos mormor och morfar medan jag har pluggat arslet av mig. Jag har en inlämning på 4 uppgifter imorrn och hittills har jag under 10 dagar lyckats lösa 2 av dem. Det lär bli en låååång kväll imorrn... Jag hade tänkt hinna längre än jag gjorde idag, men jag fastnade på ett och samma tal i över tre timmar på eftermiddagen och det höll på att göra mig tokig. Men sen dök lösningen upp som en blixt från klar himmel och jag kunde äntligen komma vidare!
 
Till middag blev det sushi, vilket Vendela blev väldigt nöjd över. Mindre nöjd med blev jag då hon prompt skulle ha 6 av våra totalt 12 bitar! Ja, dela lika är tydligen viktigt för 3-åringar. För mamman vore det trevligt att bli mätt... 
 
Nu blir det sängen. Sista veckan innan lov väntar, och som sagt, betygssättning i matte. Brrr, jag ryser av bara tanken!
 
 
 
 
 

Intensiv helg!

Jahapp, så var det söndagskväll igen. Fasligt vad tiden går fort just nu!
 
I lördags började dagen med att jag och Vendela åkte upp till stallet. Vendela och mormor pysslade med Bugsy och mockning medan jag övade på att backa släp. Det gick väl inge vidare, mest för att jag inte såg nåt i snön. Det är rätt svårt att slicka kanten av vägen om man inte ser var den går... Men jag tycker nog att jag har rätt bra koll på backningen numera. Släpet svänger iallafall dit jag vill att det ska svänga.
 
När jag backat färdigt dök Tommy och Kattis upp med lille Charlie för en stund i stallet. Så Vendela visade Charlie hur man borstar en häst och hur man rider, men Charlie var varken intresserad av det ena eller det andra. Mocka bajs ville han däremot!
 
När vi kom hem igen bytte vi om och lagade lunch, sen var det iväg igen. Först blev det ett stopp på Toysrus i Barkarby där vi köpte en sån där hamster som åker runt och låter i en bana i födelsedagspresent till 3-åringen vars kalas vi skulle till. Det var verkligen bra pris på grejerna. Vi fick hamstern, kläder  och en dansbana till den för 150 kr. Ordinariepris var 500 kr! Sen bar det av vidare mot Ekerö och födelsedagskalaset.
 
När vi anlände till Bålsta igen var klockan halv sex och Vendela åkte direkt till faster för en middag hemma hos henne. Själv åkte jag hem och lagade en rätt snabb 3-rätters bestående av rårakor med gräddfil, löjrom och rödlök till förrätt, smördegsinbakad fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt och pannacotta med gårdagens fruktsallad till efterrätt. Eftersom tiden var rätt knapp gick nästan allt käpprätt åt helvete! Jag lyckades få upp fläskfilén till 85 grader, brände givetvis både potatisgratäng och smördeg och fick inte pannacottan att stelna. Men smakerna var det inget fel på, även om det inte såg helt aptitligt ut...
 
Innan kvällen var slut hann jag med både Melodifestival och lite pluggande innan jag somnade ovaggad.
 
Imorse var det långt sängmys med Vendela innan jag orkade kravla mig upp. Efter frukosten städade jag lite i källaren medan Vendela tittade på Ronja Rövardotter och Richard meckade förstärkare. Vid lunch åkte vi iväg till Kvarnkojan för lite pulkaåkning och korvgrillning. Jag åkte snowracer med Vendela nedför backen och jädrar vilken fart vi fick upp. Dessutom åkte vi givetvis över guppen och Vendela skrek rakt ut av förtjusning. Hon knallade upp för backen själv de fem-sex gånger vi åkte och inte en enda gång gnällde hon, trots att hon ramlade flera gånger för att benen blev trötta.
 
Efter uteäventyret åkte Richard och Vendela till farmor och farfar en stund medan jag åkte hem och rättade elevarbeten. Det var verkligen inget roligt rättande! SAMTLIGA uppgifter om matematikhistoria (sista uppgiften i kursen) var plagiat och hämtade från wikipedia, direkt avskrivna utan ett enda eget ord. Så sorglig läsning och förmodligen ännu sorligare för både elever och föräldrar när jag talar om att de har fuskat.
 
Till middag blev det sushi till Vendelas stora förtjusning och sen blev det lite mer rättning och lite bokföring för mammas företag. Och nu är helgen slut, så det är väl bara att samla ihop spillrorna och krypaner under täcket!

Heeelg!

Den här fredagen var mer välkommen än många andra fredagar. Öppet hus på jobbet i tisdags tog rätt mycket på krafterna så onsdagen med lektioner fram till halv fem kändes oerhört tung. Torsdagen var inte mycket bättre den, men idag åkte jag från jobbet innan tolv. Eftersom det var 25% rabatt på ett helt köp på Kappahl skyndade jag mig in på hemvägen och köpte en ny skaljacka, skalbyxor och fleecetröja till Vendela. Alltihop gick på strax över 600 kr, vilket känns helt okej. Får se hur bra de står emot vatten sen i vår, men vi var väldigt nöjda med Vendelas förra Kaxs-jacka så det blir säkert bra.
 
Efter snabbshoppingen mötte jag upp Richard och Vendela på kinarestaurangen här hemma för en snabb lunch innan Vendela skulle till tandläkaren. Vilken duktig unge vi har, som svarade på tandläkarens alla frågor, klättrade upp i stolen själv och gjorde allt som hon blev tillsagd, trots att hon såg helt livrädd ut! Dock fick hon lite banning för att hon fortfarande använder napp, så nu blir det hårda tag. Men vilket helsike vi kommer att få! Hon har ju nappar överallt och är inte alls intresserad av att sluta!
 
Jag hann med att plugga lite på kvällen innan det blev dags för middag och sen var det fredagsmys med På spåret och fruktsallad som gällde. Vendela var vaken till efter nio, som ett resultat av att hon under natten till idag var vaken mellan 22 och 01.30 och sen givetvis slockande idag på eftermiddagen - totalt omöjlig att få liv i! Hon sover så himla bra några dagar i streck och sen plötsligt vänder allt och hon är vaken halva natten. Då blir allting bara kaos och det finns inga rutiner alls, vilket resulterar i att både hon och vi är dödströtta...
 
Nu ska jag iallafall ge upp för idag. Imorrn väntar backträning med transporten och födelsedagskalas på Ekerö!
 
Godnatt!

Ge mig mer tid!

Just nu är mitt liv hysteriskt! Jag har lektioner i princip hela dagarna och på det kommer den extrainsatta stödlektionen och imorrn även öppet hus på skolan till klockan 20!
 
Två kurser har jag tänkt att jag ska klara av att plugga den här terminen också. Nånstans ska jag väl hinna försöka flytta hela mitt arbetsrum också så man kan börja förbereda för bebisens rum. Var nu den tiden ska tas ifrån? Idag har jag jobbat, kommit hem vid halv fyra, pluggat, lagat mat, ätit och nu jobbat igen. Jag hinner nog med lite mer jobb innan det är dags för sängen. Och imorrn ska vi inte ens tala om, då hinner jag inte ens träffa Vendela på kvällen!
 
Saken blir ju inte direkt bättre av att jag börjar känna av fogarna riktigt ordentligt också. Bära Vendela är numera uteslutet och gå någon längre sträcka är i princip omöjligt. Förra veckan blev jag sängliggandes efter att ha att ha gått fram och tillbaka till dagis med Vendela på morgonen.
 
Men allt är inte pest och pina, jag mår rätt bra i övrigt!
 
I förra veckan var nästan alla mina elever på skidresa så jag hade bara två lektioner på hela veckan! Resten av tiden var jag hemma och ägnade mig åt att rätta enorma högar med elevarbeten. En del pluggande hann jag med också. Och lite extra tid med Vendela.
 
Helgen var rätt oplanerad. Jag hade ett tandläkarbesök på fredagen som jag våndades väldigt inför, men som kändes som rena barnleken när notan bara slutade på 380 kr och jag dessutom inte hade några hål.
 
På lördagsmorgonen åkte jag och Vendela upp till stallet. Mormor passade Vendela medan jag lånade min fars bil och min systers transport. Sen ägnade jag 2,5 timmar åt att backa, backa och backa! Jag tog en körlektion i tisdags för att kunna utöka mitt vanliga körkort till att få köra lite tyngre kombination av bil och släp och fick då stränga order av bilskolläraren att träna på att backa. Så det gjorde jag och till sist slutade jag faktiskt svära och fick släpet att svänga ungefär dit jag ville. I början blev jag rätt frustrerad på både släp och bil, då släpet bara svängde fel och bilen är utrustad med parkeringssensorer som tjuter konstant när man backar med släp. Men till sist så! Det blir nog några backningar till innan jag känner mig säker på förfarandet.
 
Efter stallet åkte jag, Vendela, mormor och Emma till Enköping för en shoppingrunda. Det blev ett besök på Granngården, Willys och givetvis godisaffären till Vendelas stora förtjusning!
 
På kvällen stod Richard för veckans trerätters och överraskade faktiskt med crepes med gräddfil, lök och räkor till förrätt, riktigt fin hängmörad ryggbiff med hasselbackspotatis till varmrätt och en apelsinsallad till efterrätt. Han kan minsann också när han lägger manken till!
 
Nä, nu ska jag nog ta tag i lite vettigt innan jag kryper i säng. Jag sover iallafall bra än så länge, får vara glad så länge det förblir så. :-)

RSS 2.0