Migränfan!

Vet inte riktigt hur många veckor jag varit migränfri nu, men det är nog två eller tre. Man är verkligen som en helt annan människa när man inte har konstant ont i huvudet!
 
Migränen började väl egentligen komma tillbaka redan i helgen, men har legat lite lågt till igår kväll efter pysselkvällen. Jag kunde såklart inte sova så bra som jag hade behövt, så när jag vaknade i morse så var värken kvar. Tog en imigran, men får nog konstatera att de inte hjälper lika bra som zomig. Vi lunch gav jag upp på jobbet och körde bara igång mina två eftermiddagslektioner och ställde in min sista lektion och begav mig sen hemåt, med ett stopp på apoteket för att tömma det sista på kontot så jag kunde häma ut en ny omgång zomig. Sen hem, medicinera och sova i en timme innan Vendela och Richard kom hem.
 
När jag vaknade igen vågade jag inte resa mig ur sängen, av rädsla att migränen kanske var kvar. Men det var den inte! Även om jag har rätt bra koll på hur jag ska kurera mig så funkar inte allt alltid som jag tänkt mig och jag fasar för att bli sängliggande med migrän. Det är så himla meningslöst att spendera sina dagar på det sättet!
 
Nu på kvällen, efter middagen, åkte jag upp till mina föräldrar och hjälpte Emma att göra ett fodringsschema till stallet. Det är nästa löjligt vad jag tycker det är roligt att pussla ihop scheman! Förmodligen en defekt av min mattehjärna ;-)
 
Jag tog inte med något arbete hem idag så jag vet inte riktigt vad jag ska ägna kvällen åt. Jag är superpigg efter min tupplur, så kanske ger jag mig på tvättstugan eller faktiskt tar tag i lite städning. Eller så slänger jag mig i soffan och pillar mig i naveln...

Full fräs

Jag går snart sönder av trötthet. Och det finns inget slut på eländet!
 
Idag hade jag egentligen lektionsfritt till halv elva, men hade ett möte inplanerat på morgonen så det var bara att masa sig till jobbet tidigt iallafall.
 
Igår kväll när jag precis höll på att slumra in insåg jag att det nog var den här veckan som det var julpyssel på förskolan. Och mycket riktigt, när jag kollade upp saken i mobilen så var det nu ikväll. Så dagens lugna kväll försvann också. När jag kom hem från jobbet kastade jag ihop en snabb middag, sen ut i rusket för att ta mig till förskolan och hemma igen efter åtta. Men pysslet var trevligt med dekorering av pepparkakshjärtan och coachning av pepparkakshusbygge.
 
Imorrn har jag klassråd med mina treor vid halv nio, hade jag inte haft det hade jag börjat tjugo över ett istället. Jag har egentligen ingenting emot att vara på jobbet, det är bara det att jag ine kan få någonting gjort där. Jag kan inte koncentrera mig tillräckligt så att jag kan rätta och jag har svårt att planera. Så jag sitter typ och gör ingenting. Då är det mycket mer meningsfullt att jobba hemifrån.
 
Men, men, nästa vecka blir lugnare.
 
Nu skulle jag egentligen behöva rätta några rapporter, men jag får nog kasta in handduken redan nu.
 
Kanske får jag sova ordentligt i natt så jag orkar masa mig upp imorrn igen.
 
Godnatt!
 
 

Oh, crappy day!

Den här dagen började rätt bra, men när jag väl kom hem gick allt bara utför.
 
Arbetsdagen gick galant och jag kunde åka hem lite tidigt så jag hann hämta Vendela på förskolan. Eftersom jag behövde åka ner till biblioteket och hämta några böcker jag reserverat tog jag med mig Vendela. Vi fikade i kafeterian, byggde pussel och tittade på massor av böcker. Hon var inte riktigt med på att hon faktiskt fick ta med sig böcker hem, så jag valde ut fem åt henne som vi lånade.
 
Sen var planen att vi skulle gå till Ica och handla, men då var vi ju tvugna att gå förbi lekplatsen i centrum och det gör man ju inte ostraffat, så det var bara att leka där ett tag också. När alla ärenden var klara och Vendela beredd att åka hem vad klockan nästan sex!
 
Väl hemma skulle jag bara göra lite potatismos och steka fisk. När jag hällde av vattnet från potatisen lyckades vatten studsa lite snyggt i vasken, göra en looping i luften och sen landa rätt på min fot. Jädrar vad det brände! Blev en fin brännblåsa efteråt...
 
Oturen slutade inte där. När jag elvispade potatisen lyckades jag på nåt sätt ställa ifrån mig vispen så att den föll ner från bänken och rätt ner i Tuborgs stora vattenskål. Resultatet: Potatismos överallt, kattmat överallt och vatten överallt! När jag lyfte upp vispen ur skålen rann det vatten ur den. Då gav jag upp och gick och la mig och bölade i sängen istället. På två röda var såklart Vendela efter mig och frågade "Vad är det mamma?", "Är du ledsen mamma?", Det är ingen fara mamma". Bara att bita ihop och ta tag i oredan helt enkelt.
 
Maten blev iallafall god och det är ju alltid något.
 
Nu ska jag nog gå och lägga mig. Jag är verkligen helt ur form utan att det egentligen är något fel på mig. Jag är bara så väldigt trött och orkeslös och den här huvudvärken som ligger och lurar konstant gör mig tokig!
 
Nu på kvällen såg jag förresten ett mail från min chef där jag är kallad till ett elevmöte precis samtidigt som jag har tänkt gå till kuratorn på vårdcentralen för att få hjälp med stresshantering. Inte så lyckat, vet inte vad jag ska försöka flytta på riktigt...
 
 

Shoppingdag!

Idag åkte jag och Vendela på en riktig shoppingrunda med mormor och mostrar. Vi började på Åhlens i Enköping där jag hade presentkort. Sen fortsatte vi till Ikea i Västerås för lunch och mer shopping och till sist släpade vi oss till Hööks och Rusta. Eftersom att jag är i princip pank (jag är så förbannat trött på att karensdagar och sjukdagar som snor hur mycket som helst av min lön) så handlade jag inte så mycket. Jag hade presentkort på Åhlens så där kunde jag shoppa loss ordentligt, men sen blev det lite mindre på Ikea och inget i övriga affärer.
 
Vendela var jätteduktig hela dagen och har klarat sig utan blöja i alla affärer utan en enda olycka! Vår stora, duktiga tjej! Det känns helt overkligt att hon plötsligt inte har blöja på dagarna. Jag är ju inte helt van, så inte hade jag några mynt till toalett i Enköping. Men det hade mormor, tack och lov!
 
Nu efter middagen hade jag tänkt rätta prov inför morgondagen, men upptäckte då att jag måste ha glömt dem på mitt skrivbord. Verkligen jobbigt läge då de måste vara rättade imorrn! Så det blir tidig morgon så jag hinner rätta innan morgonmötet.
 
Mycket mer än så har inte hänt idag. Jag har en konstant huvudvärk som jag gissar beror på bihålorna. Sen mår jag helskumt och är typ varken hungrig eller mätt, utan mest bara trött. Bara förkylningen inte ger mig ännu en karensdag!
 
Tre veckor kvar, sen går eleverna på jullov! Får man säga att man längtar? ;-)
 
 

Sista personalfesten

Igår kväll var det dags för sista personalfesten på Säbyholm. Det kom en massa gamla kollegor och alla festade loss som tokar, trots att flertalet var nyktra däribland jag själv som lovat köra min före detta kollega Hanna eftersom hon bjöd mig på middag häromveckan. Men i det här sällskapet spelar alkoholen ingen större roll, för allt är lika galet ändå. Jag dansade som aldrig förra, vilket kanske inte var så smart med den förkylning jag haft liggande i kroppen. Så idag mår jag som om jag var bakfull. Illamående, huvudvärk och förkyld med snorig näsa och lock i öronen. Jag orkar inte göra nånting, så Vendela och jag ligger mest och glor på film i soffan.
 
Ikväll ska jag egentligen hem till Tiffany och Fredrik för att spela spel, men jag får nog banga. Jag är så himla trött i kroppen och huvudvärken (dock inte migrän) vill inte ge sig.
 
Roligare än så blir nog inte dagen. Men ibland behöver man väl göra ingenting också..
 
 
 
 

Vardagslyx

Idag var Vendela i stallet med sina mostrar och sen åt hon middag hemma hos mormor. Då passade jag och Richard på att gå ut och fira mitt senaste tentaresultat. (Som jag nu insåg att jag inte ens skrivit nåt om på bloggen, men jag fick ett C!). Så vi åt en mycket god trerätters på kinakrogen här närmast. Det blev ingen långvarig middag för han skulle iväg och repa i kyrkan, men det är ändå trevligt att bara vara på tu man hand ibland.
 
Efter middagen gled jag in hos mormor precis lagom till efterrätten där. Så dubbla efterrätter för mig idag!
 
Förkylningen verkar inte ge sig, utan tvärtom, bli värre. Förbaskade näsa att rinna hela tiden!
 
Nu ska jag sova. Vendela somnade tack och lov utan problem ikväll och jag hoppas att jag gör detsamma!

Orkeslös

Det känns som att jag har väldigt mycket tid, men får väldigt lite gjort. Mycket irriterande!
 
Idag gjorde jag i princip ingenting på förmiddagen. En promenad med Cissi direkt efter dagislämningen var väl det enda vettiga. Sen fastnar jag hela tiden på familjeliv.se och läser den ena sjuka tråden efter den andra. Det forumet är verkligen för riktiga prettomorsor som till och med anpassar sitt skitande till tider då barnets pappa är hemma, för de kan ju inte lämna barnet själv en sekund!
 
Idag var det farmor och farfar som hämtade Vendela, för både jag och Richard jobbade sent. Dessvärre hade ingen upplyst dem om att Vendela absolut inte fick somna efter dagis, så när jag väl kom hem hade hon sovit i en halvtimme... Det blev ju lagom lätt att lägga henne sen. Men nu sover hon iallafall!
 
Jag har försökt göra lite vettigt nu på kvällen. Jag har reserverat några böcker på biblioteket som jag behöver till hemtentan jag tänkte skriva i jul och sen har jag kört igång en maskin tvätt och småplockat lite överallt. Men det känns som att huset förfaller fortare än jag gör nåt åt saken.
 
Kanske är jag så orkeslös för att jag håller på att bli sjuk. För nu är jag täppt i näsan och var det hela natten till idag, men inget på dagen. Eller så är jag bara vansinnigt trött då jag de senaste nätterna har varit vaken mer än jag sovit. Antingen kan jag bara inte sova eller också så är det Vendela som väcker mig med jämna mellanrum.
 
Jag tog iallafall inte med mig något jobb hem idag, för jag är trött på att ha alla väntande rättningar hånandes mot mig vad jag än gör här hemma. Så nu fick de bli kvar på jobbet för då kan jag inte göra något åt dem!
 
Men nu blir det nog sängen i hopp om att faktiskt få sova lite mer än två timmar åt gången..

En vanlig tisdag

Ännu en dag till ända. Tiden går verkligen fort just nu!
 
Dagen började med sovmorgon för mig. Jag gick upp klockan åtta, gjorde i ordning Vendela (som givetvis vaknade tidigt som vanligt) och körde henne till dagis. Sen ordnade jag mig själv och åkte till jobbet vid tio.
 
Efter mina tre lektioner begav jag mig hemåt igen och plockade upp Vendela på vägen. Det känns så härligt att kunna hämta och lämna henne ibland. Oftast har ju Richard mycket kortare dagar än mig och då blir det han som gör det, så jag passar på nu när schemat är lite humanare.
 
Innan middagen bakade jag och Vendela chocolate chip cookies. De blev inte så bra som jag tänkt mig, får försöka på nytt en annan dag.
 
Till middag blev en fläskfilégryta med grön curry och wokgrönsaker. Lite väl mycket drag i för Vendelas del - tur att Mamma Scans köttbullar kan rädda det mesta. (Och ja, jag är en sån där hemskt förälder som ger mitt barn halvfabrikat ibland!)
 
Efter middagen begav jag och Vendela oss upp till mormor och morfar. Hon har tjatat om det sen igår kväll när jag sa att jag hämtade dem från flyget. Vendela bjöd på kakor och jag pillade med min mors nya telefon som hon varit intelligent nog att starta för första gången i Spanien så att det mesta var på spanska... Men nu kan hon ringa och sms:a tror jag. Fortsättningskurs kostar dubbelt!
 
När vi kom hem trodde jag att Vendela skulle däcka direkt. Men den ungen verkar ju inte kunna sova! Kvart i kastade hon äntligen in handduken, dock efter att jag själv somnat bredvid henne och hon smekt mig på kinden och hon sagt "Sov gott mamma, du är så trött". Hmmm...
 
Nu ger jag upp för idag! ingenting som jag tänkt hinna med har jag hunnit fixa. Men det är ju en dag imorgon igen!

Sov unge!

Jag kan ju inte påstå att jag sovit särskilt mycket de två senaste nätterna. Totalt har jag väl fått ihop vad jag behöver under en natt, så man kan ju säga att jag är lite lagom seg ikväll. Och inte blir det bättre av att Vendela fortfarande är uppe och härjar, trots att klockan är halv tolv! Jag vill ju bara soooova!
 
Tur att hon är söt iallafall och säger saker som "Nej, Tuborg! Det här är mitt rum, du får inte vara här!" när Tuborg kikar in för att se varför hon fortfarande är vaken. Har man inga syskon att tjafsa med så får man väl ge sig på katten istället.
 
Anledningen till att hon fortfarande är vaken är att hon somnade i soffan i tio minuter innan middagen. Den korta powenappen blev tydligen för mycket för henne.
 
Hursomhelst, arbetsdagen idag var rätt trevlig. Dessvärre glömde jag alla de rättade arbetena och alla planeringar hemma, så det blev till att improvisera lite, men det gick ju det med.
 
Till middag blev det tacos och sen rättade jag i några timmar innan jag åkte till Arlanda och hämtade mina föräldrar. Fasiken vad jag också vill åka utomlands!!!
 
 

Sicken helg!

Den här helgen gick verkligen fort!
 
I fredags var det slapparfredag i soffan. Dock helt utan fredagsmys för vi orkade inte åka och handla och lika bra var väl det!
 
I lördags fick vi sovmorgon till nio! När man får sova så många timmar ostört så är man verkligen pigg när man vaknar!
 
Dagen ägnades åt att städa gillestugan, äta lunch på Mc Donalds och köpa en vit tröja till Vendela inför fotograferingen idag.
 
Vid tre igår eftermiddag kom fotografen och vännen Angelica över och packade upp sina studioprylar inför idag. När hon var färdig blev det snabbsminkning för mig och sen åkte jag iväg till Jakan för att spela bowling som födelsedagsfirande för min bror tillsammans med några vänner. Patriks bana strulade massor med gånger och som kompensation för det fick båda banorna en extra timme att spela direkt plus att vi fick två presentcheckar på två gratistimmar till vid ett senare tillfälle. Och eftersom vi bokat en timme till efter att vi varit iväg och ätit mat så passade checkarna perfekt! Då fick vi dessutom en halvtimme till förlängt. Inte för att banan strulade den gången, utan förmodligen för att de ville kompensera ännu mer för första gången. Snacka om serviceminded!
 
När jag kom hem var klockan över ett och då damp jag i säng direkt!
 
Imorse gick jag och Vendela upp halv nio och vid tio kom de första som skulle fotograferas. Sen har det rullat på med barn här hela dagen. Totalt fotograferades det i sju timmar! Sämst på att leka modell var Vendela som efter tjugo minuter kändes sig färdig och gick därifrån. Det kändes ju roligt när jag använt hela dagen till att låta andra fota hemma hos oss... Men, men. Man kan ju inte tvinga barn i såna situationer så det var ju bara att vara glad åt de bilder vi fick. Desto roligare för alla andra som fotade hela sin timme ;-)
 
Under tiden folk rände in och ut hos oss lyckades jag faktiskt sitta och rätta så jag har blivit av med världens rättningsberg! Alltid något.
 
Nu blir det sängen, alldeles för sent som vanligt!

Mördardagen är över

Jahapp, så var den dagen förbi. TACK OCH LOV!
 
Jag vabbade på förmiddagen och åkte till jobbet vid lunch. Sen var eftermiddagen ett enda kaos med mötet, lektioner och papper i drivor. Och lika härligt lär det bli imorrn. Fler papper, fler möten och lika många lektioner!
 
Vendela var med sina mostrar på eftermiddagen och när jag kom vid fem-tiden bjöds vi in (eller jag kanske bjöd in mig själv lite) på sushi.
 
Väl hemma somnade Vendela som en stock efter nattning och snart gör jag nog detsamma. Natten till idag var helt okej och Vendela sov ända till halv nio. För mig var det inte lika lätt att sova, jag var ju övertygad om att hon skulle vakna vilken sekund som helst från halv sju...
 

Körigt

Man kan ju lätt säga att det är lite körigt på jobbet just nu. Imorrn har jag fem lektioner och två möten intrycka lite mellan lektionerna. Jag kommer förmodligen behöva ha möte och lektion samtidigt. Spännande!
 
Mötena kräver en massa förberedelser så jag hinner inte förbereda mina lektioner eller rätta elevernas arbeten... Det känns inge vidare alls!
 
Nu ikväll var iallafall Cissi förbi en stund med lite apotekaruppgifter som inkluderade lite matte. Tillsammans försökte vi klura ut nåt sätt att lösa uppgifterna och det var fasligt roligt! Jag tycker verkligen att det är löjligt roligt att försöka förstå hur något hänger ihop och sen när man väl kommit på det så känns det som en seger lik Obamas i senaste valet!
 
Jo, just det. Vendela är ju sjuk också och Richard kan absolut inte vabba imorrn. Det gör ju inte min dag enklare direkt. Men jag vabbar fram till lunch och sen får Emma passa Vendela resten av dagen.
 
Nu blir det sängen, som jag längtar efter den efter att Vendela sov i vår säng hela natten till idag. Det är jättemysigt med henne nära, men jag trivs med lite utrymme när jag sover!

Förlåt!

Det var ju inte så här det skulle bli... Och bättre lär det inte bli med en riktig mördarvecka framför mig.
 
Idag använde jag min planeringstid till att förbereda ett möte som aldrig riktigt blev för att vi inte fått all information till det, så nu ska ett nytt möte hållas på onsdag och då måste jag förbereda mig ännu mer till det. Till råga på allt är det massor med prov och redovisningar för eleverna den här veckan och imorrn ska jag hålla mitt första muntliga nationella prov. Det blir spännande, särskilt när vi inte ens har gått igenom det som provet handlar om än... Dessutom kommer Skolinspektionen på återbesök på torsdag och jag är kallad till samtal med dem. Kul! Eller inte alls!
 
Jaja, när den här veckan är över så blir det rätt lugnt ett tag. Tur är väl det så jag hinner börja med mina julförberedelser snart! :)
 
Ikväll var jag ner och tränade fast jag egentligen varken orkade eller hade tid. Men det var skönt att ha det gjort och nu kan jag känna mig rätt nöjd när jag kryper i säng! Jag är trött som få efter att ha gått upp tidigt imorse och skjutsat mina föräldrar till Arlanda. Somliga har det bra och kan åka till solen och värmen lite hursomhelst!
 
Godnatt!

Slutkörd!

Fy bövelen vad jag inte mår bra! Jag är totalt sänkt och vill bara lägga mig, men måste hänga tvätten innan.
 
Det var en tuff arbetsdag och migränen kom på ett brev på posten efter sista lektionen. Synd att mina zomig är slut och kontot är tomt, men jag har några imigran kvar så det fick bli en sån. Inte riktigt lika effektfullt, men det duger.
 
Efter middagen kom min käre mor över och så fixade vi lite pappersjobb tillsammans.
 
Det var den dagen. Lång, men rätt tråkig!
 
 

Arbetsvecka igen!

Så var vi tillbaka i vardagen igen! Jag ligger bra mycket efter på jobbet efter att ha lagt allt fokus på tentan, så nu blir det till att jobba ikapp lite de närmaste dagarna.
 
Ikväll tog jag mig iallafall tid att träna. Skönt, men jäklar vad dålig kondition jag är i igen! Till och med i sämre kondition än när jag började träna för första gången i somras! Men det ska det väl bli lite ordning på så småningom. Det kändes skönt att ta i lite igen, men vi får väl se hur skönt det känns imorrn ;-)
 
Arbetsdagen idag var lugn, värre blir det imorrn och än värre lär det bli på onsdag när det är mentorsdag. Hua, vad jag avskyr de dagarna!
 
Tror inte att jag har sagt det förresten, men nu är allt klart inför flytten av skolan. Den sista december lämnar vi Bro och till våren startar undervisningen i Häggvik. Det känns så otroligt sorgligt att lämna en av de finaste arbetsplatser jag nånsin sett och istället flytta till betongen i Häggvik. Men det är bara att gilla läget och det finns säkert en del saker som blir bättre i och med flytten. Man får försöka hitta det positiva nu när flytten är ett faktum.
 
Nu ska jag ge upp för ikväll. Morgondagens alla lektioner är planerade och jag har en liten sovmorgon imorrn tillsammans med Richard och Vendela!

Nu är jag tillbaka!

Nu ska jag försöka skriva lite här igen. Tentan är gjord och jag känner mig så otroligt fri efter att ha ägnat i princip varenda ledig sekund åt pluggande. Jag minns inte ens när jag senast såg på tv, men nu har jag degat i soffan både igår kväll och idag! Så himla skönt!!!
 
Idag städade jag och Richard övervåningen som tokar på förmiddagen. Det såg verkligen ut som ett tredje världskrig för både leksaker och dammråttor, men jag har verkligen inte haft tiden till att städa. Vad Richard har för ursäkt vet jag inte, men städat har det inte blivit iallafall...
 
Men nu är det gjort och jag gillar verkligen känslan av att gå runt i ett nystädat hem! Nu ska jag ta tag i undervåningen här framöver också så hela huset blir anständigt.
 
Idag hade vi lunchgäster, Tant Stina och Kjell. Anledningen till deras besök var att de levererade den motorcykel som jag köpt av Stina. Min första hoj!!! Nu ska det bara bli vår så ska jag ta mitt efterlängtade mc-kort och sen bär det iväg ut på vägarna! Förra gången jag skulle ta kortet så sålde Richard sin hoj och då rann allting ut i sanden. Men nu har jag en egen och den ska inte säljas, så nu blir det kort!
 
Så mycket mer än så har inte hänt idag, även om det förstås inte var lite på nåt sätt. Men det var oerhört skönt att bara ha en dag och göra ingenting på. Det var verkligen länge sedan sist!
 
Det jobbiga med att tentan är över är att jag påminns om så många saker som jag glömt. Nu ikväll kom jag på att jag glömt beställa Vendelas julklapp, en kappsäck med alla Astrid Lindgren-filmerna. Hade jag gjort det innan den sista oktober hade jag fått 600 kr rabatt, nu blir det till att snällt punga upp 3000 spänn istället! Man kan svära för mindre!!! Men, jag vill att hon ska filmerna och det är ju både julafton och hennes födelsedag med bara nån veckas mellanrum, så hon får en enda stor present av oss. Även om det såklart hade känts roligare om den "bara" hade kostat 2400..
 
Nu blir det sängen och en efterlängtad sovmorgon imorrn! Sen är det ingenting planerat för dagen och det är så himla skönt! Kanske blir det bio, men mest troligt blir det korvgrillning i Kvarnkojan .
 

RSS 2.0