Barnfritt

Äppelpajen igår blev inte så tokig och jag åt precis upp den sista biten. Vendela har åkt iväg med mormor, morfar och mostrarna på min kusins bröllopsfest. Jag vet inte riktigt vad jag ska ägna mig åt under tiden hon är borta. Jag borde nog plugga, men så borde jag göra en tårta också. Det blir en rätt enkel tårta den här gången. Eller iallafall inget modellerande, för det tar så gräsligt lång tid och det är svårt när det är så varmt som nu och sockerpastan bara rinner mig ur händerna.
 
Gårdagen var trevlig med en massa studsmattehoppande. Alla de tre stora barnen (Casper, Isabelle och Vendela) hoppade tillsammans. De stod bredvid varandra och höll varandra i händerna och hoppade framåt tillsammans. Det såg jättegulligt ut!
 
Senare på kvällen tog vi en tur till Willys för att handla inför helgen och därefter blev det hemgjord pizza.
 
När Vendela lagt sig gjorde jag klart bröllopskortet och förberedde tårtbaket. Jag satte en mashmallowssmet på vilning inför idag, men insåg efteråt att min slickepott gått sönder och att en bit lossnat och låg i smeten. Så det var bara att göra en ny omgång och klockan hann bli halv tre innan jag kunde gå och lägga mig. Roligare saker finns ju att göra mitt i natten.
 
Idag har jag varit hon som jag köpte begagnade kläder av tidigare i våras (tror jag det var). Hon sålde några sommarbyxor på facebook så jag åkte dit och provade dem och några tröjor. För 200 kronor fick jag två par sommarbyxor, ett par jeansleggings och tre toppar. Det är verkligen kalas att köpa begagnade kläder! Man får liksom så mycket mer för pengarna.
 
Nu ska jag nog köra igång med en tårtbotten så jag slipper vara vaken halva natten igen.

Semestern inställd

Igår kväll efter att jag betalat räkningarna bestämde vi oss för att inte åka iväg med husvagnen. Det här är första månaden på väldigt, väldigt länge då vi faktiskt har ett par tusenlappar kvar efter att alla räkningar är betalda och då känns det onödigt att semestra upp dem direkt och sen leva på kredit igen. Så nu stannar vi hemma, fixar lite på huset och gör några dagsutflykter istället.
 
Sen ska jag försöka få med Richard när vi åker till Finland också så att vi får komma bort lite tillsammans iallafall.
 
Igår bytte Richard och hans pappa panel på ena sidan av garaget. Jag och Vendela åkte på shoppingtur med Emma och Kamilla istället. Det var rea på Hööks och dom ville handla så jag och Vendela ställde upp som sällskap.
 
På kvällen bjöd vi Richards föräldrar på middag. Det började ju regna alldeles lagom till vi drog fram grillen, men då åkte markisen ut så vi kunde grilla under den. Mitt i ösregnet sprang Vendela ut naken och hoppade på studsmattan. Kanske är bättre studs när regnet vräker ner? ;-)
 
Ännu senare på kvällen kom mina systrar hit och spelade tågspelet med mig.
 
Idag hjälpte jag Richard med panelen som inte blev klar igår och sen på eftermiddagen åkte jag och Vendela, tillsammans med Cissi och Edwin, upp till en mamma ur vår föräldragrupp som fått sitt andra barn för nån vecka sen. Tänk att våra stora barn har varit så där små! Det är helt ofattbart! När man är mitt uppe i det så förstår man inte att folk säger att den tiden går så fort, men nu när de är två så fattar man inte vart tiden tog vägen?!
 
Förutom bebisbesöket hann vi med en vända på Lindex (katastrof med två busungar!) och ett besök på klädaffären Liten och fin. Det var superrea på Liten och fin och jag så jag köpte två nya klänningar till Vendela. Med tanke på att hon i snitt använder tre omgångar kläder per dag (eftersom hon badar med dem/hoppar på blöt studsmatta/kissar i dem/bara grisar ner dem till oigenkänlighet) så kan jag nog köpa på mig hur mycket som helst. Fast lite sörjde jag nog vår planerade semester också.
 
Nu på kvällen promenerade jag upp till mina systrar och spelade två omgångar till av tågspelet. Sen gjorde Emma mig sällskap en bit på vägen hem. Vi sprang den första delen, så nu har jag klarat av veckans andra löppass.
 
När jag kom hem gjorde jag lite bokföring åt min mamma och nu ska jag krypa i säng. Imorrn kommer två mammor hit med sina barn och fikar. Jag bjuder nog på en enkel äppelpaj med vaniljsås. Det vore kul att baka något roligt, men jag hinner inte riktigt med att hitta något bra recept.
 
Godnatt!

Planterat färdigt

Nu har jag äntligen fått ner alla mina växter i jorden, men det är fortfarande massor med arbete kvar innan slänten på baksidan ser dräglig ut. Det var himla mysigt att pyssla ute i halvmörkret medan jag lyssnade på Camilla Läckbergs senaste bok. Myggen störde mig inte heller efter att jag preparerat mig med myggspray och måsfamiljen har flyttat en gata bort. Nu får vi sanera halva tomten efter deras skitande!
 
Idag har jag och Vendela gjort i princip ingenting och det har varit helt obeskrivligt skönt!
 
Vid tolv hade vi egentligen tänkt cykla ner till centrum, men i samma stund som jag öppnade ytterdörren öppnade sig även himlen, så vi tog bilen istället. Först besökte vi den nya pysselaffären för att handla grejer till det bröllopskort jag ska göra. Sved lagom skönt i plånboken med en nota på nästan 300 kr! Synd att jag inte kan hitta på nån billig hobby. Som stensamling eller nåt ;-)
 
Vendela fick också handla och hon köpte ett pysselset med lite klistermärken och fina papper med hundar och katter. Sen fick hon en barnsax också. Och när vi betalat fick hon en påse med några pärlor av butiksägaren. Lagom stolt tjej som gick därifrån sen!
 
Vi fortsatte shoppandet på Lindex där det blev trosor i drivor. Eller ja, det är ju inte direkt billigt på Lindex med sånt, men sex par fick vi ihop och Vendela fick välja tre av paren själv. (Varför heter det ett par trosor egentligen? Ett par byxor kan jag nog köpa eftersom det är två ben, men trosorna har ju inga ben, bara hål?)
 
Vendela lyckades så klart kissa på sig på Lindex och gick lustigt bredbent sen när vi skulle gå därifrån. Det var verkligen klassiskt; ett "Ojdå, jag kissat på mig mamma", blött i hela byxorna och ner i skorna och sen strutta runt bredbent. Tänk att hon kunde se söt ut även då!
 
Till Vendelas stora förtjusning åt vi kinamat till lunch tillsammans med Richard. Sen åkte vi tillbaka till centrum och köpte jordgubbar. Det är ju löjligt att Ica ta 35 kr litern när det uppenbarligen finns jordgubbar i överflöd. Lika fina gubbar på Willys kostade ju 10 kr litern. Men jag hade ju lovat Vendela.och det hade nog inte varit värt att åka till Willys för bara jordgubbarnas skull.
 
På eftermiddagen pillade jag med bröllopskortet och svor nog fler svordommar än någon annan på denna jord lyckats åstadkomma tidigare. Det första pappret som jag köpt för ändamålet gjorde jag fel med direkt. Och eftersom jag bara köpte ett så fick jag tänka om och ta annat papper. Det gick hyffsat en stund. Sen tänkte jag fel med det med och ta ett tredje papper. Jag är väl inte helt nöjd med det eftersom det är ett tredjehandsalternativ, men nu är det som det är och det blir säkert fint när det är färdigt! Trots att jag blev riktigt irriterad på mig själv för att jag inte tänkte innan jag klippte så var det ändå ganska avkopplande att sitta och pyssla.
 
Nu ska jag ge upp för idag och ladda inför vad morgondagen har att erbjuda. Jag vet inte riktigt hur det blir med vår semester, vädret känns ju rätt meningslöst för tillfället och vi har en del grejer att ordna med innan vi kan åka. Men kanske till helgen!
 
 
 
 
 

Ruskväder

Idag liknade nog vädret med höstrusk än något sommarregn. Det var både kallt, rejält regnigt och blåsigt. Men gräsmattan växer ju iallafall!
 
Efter lunch tog jag och Vendela bilen ner till Linda, Isabelle och Sebastian. Där blev det lek och fika och sen vi vidare till Barkarby med Emma och Kammi. Jag hade tänkt köpa en till kruka till framsidan eftersom ett gått sönder, men jag hittade ingenting vettigt för ett skäligt pris. Så jag köpte bara jord istället. Förutom plantagen tog vi en fika på Ikea också.
 
På vägen hem blev det ett stopp på Willys för lite matinköp. Vendela klarade sig utan blöja nästan hela dagen. Hon kissade på sig en gång (och förnekade det?), men hon vill inte ha blöja så då får man väl räkna med lite olyckor. Det är såklart svårare när vi är ute och far. Hur ska hon kunna förstå att man måste kissa innan man åker i lite förebyggande syfte?
 
Jordgubbarna på Willys var superbilliga (20 kr/kg) så jag köpte en låda i tron om att vi skulle lyxa till det lite med glass och grädde efter middagen. Men eftersom jag bar matkassarna tog Vendela jordgubbarna och när jag packat upp allting och skulle ta hand om jordgubbarna hade hon ätit upp tre fjärdedelar! Jag fick åtta små gubbar... Men jag åt dem utan både grädde och glass eftersom jag var duktig och gav mig ut på en motionsrunda och då kändes det så onödigt att proppa i sig socker och fett det första man gör när man kommer tillbaka.
 
Har jag förresten berättat om familjen Mås som flyttat in på vår gata? En liten måsunge knallar omkring på grannens och vår uppfart och mamma och pappa Mås vaktar den som hökar. Dels skriker de på skator som kommer nära och retas och igår när Tuborg låg och solade på trappen attackerade honom som tokar! Nu idag när de flyttat in på vår tomt fick jag gå runt huset för att ta mig in efter motionsrundan. De blir helt tokiga när man kommer i närheten av ungen och de lyssnar inte på mina försök till förklaringar om att jag inte tänker röra deras unge. Söt är ungen iallafall. Men sjutton vad den växer! Nu är det tredje eller fjärde dagen de är här och den har blivit märkbart större! Förhoppningsvis lär den sig flyga snart så vi kan sanera all måsskit sen. Och slipper allt oväsen.
 
Nu ska jag sova! Imorrn kanske det blir packning av husvagnen inför semestern. Om bara vädret ville bli liiite bättre. Både yr.no och klart.se säger att det ska regna i princip överallt i minst en vecka framåt...
 
 
 
 
 

Långpromenad

Idag började dagen rätt dåligt. Jag hade yrsel redan när jag vaknade och sen blev det bara värre och värre. Efter frukosten gick jag och la mig igen och då blev jag dessutom illamående. Men efter nån timmes vilande försvann alltihop så jag gissar att jag kanske är lite undersövd. Jag kommer ju aldrig i säng i tid och det är klart att de slår tillbaka nångång.
 
På eftermiddagen tog jag, Vendela, Cissi och Edwin en långpromenad upp till Viby äng för att köpa en t-shirt och ett par shorts till Vendela från en tjej genom facebook. Vägen dit tog bra lång tid med bajsande hund, pengauttag, kissande barn, glasspaus och första hjälpten av en liten fågel. Men det var ju fint väder och barnen var glada så det var ingen fara.
 
När vi gick hemåt tog vi vägen över Skörby istället och Cissi och Edwin gick hem till Edwins en farmor och farfar en stund medan jag stannade i stallet och hjälpte Emma att rida Bella. Sen gjorde Emma och Bella oss sällskap en bit på vägen hem. När vi nästan var hemma stannade vi en lekpark så Vendela och Edwin fick gunga. Det hade de tjatat om nästan hela vägen "Måste gunga bebisgunga. HÖGT!" :-)
 
Totalt blev promenaden runt 1,2 mil! Bra jobbat tycker jag!
 
Vendela var utan blöja hela dagen och klarade det nästan. När hon lekte med moster Kammi i stallet glömde hon nog bort sig, men resten av dagen har hon sagt till varje gång hon behövt kissa. Och ibland sagt till även när hon inte behövt kissa, men då tvingat fram någon droppe ändå.
 
Nu ska jag komma i säng, något tidigare än föregående kvällar. Yrseln var inte rolig alls så den avstår jag gärna i fortsättningen.
 
Godnatt!
 
 

Midsommardagen

Idag var det segt, trots att jag var nästan nykter igår. Men jag är väl så förbaskat trött. Jag tror inte jag har kommit i säng före klockan 2 en enda gång på hela veckan!
 
Imorse sov Vendela till halv tio. Sen blev det en brunch på Mc Donalds och därefter gjorde vi i princip ingenting fram till det var dags för middag hos Vendelas farmor och farfar. Jag bestämde dock att vi skulle cykla ner så vi fick nånting vettigt gjort under dagen.
 
Jag försöker få Vendela att sluta med blöja och det går rätt bra faktiskt. Idag testade vi att ta med henne till farmor och farfar utan blöja och det gick jättebra till en början. Hon kissade till och med på toan, något hon aldrig gjort förut. Men sen insåg jag att vi inte tränat på att göra nummer två någon annanstans än i blöja, så det slutade väl inte så där jättebra. Typiskt att hon just då satt i farmor och farfars säng också... Men, men. Hur ska hon kunna lära sig om hon aldrig får träna?
 
Mycket mer än så har inte hänt idag och det är faktiskt rätt skönt. Imorrn ska jag styra upp det här igen. Motion, städning och lite pluggande!
 
Bilder förresten på de två senaste tårtorna. Den översta är födelsedagstårtan jag gjorde till förra helgen och den understa är tårtan istället för en blomma igår.
 

Glad midsommar!

Tänk vad mycket roligare midsommar blir när det är fint väder!
 
Vi tillbringade dagen ute i Skokloster hos min barndomskamrat Evelina och hennes syster och pappa. Vi var väl runt en 30 personer och det blev sillunch, lekar, middag och dans. Jag hade inte ens träffat hälften av personerna där tidigare, men i en del sällskap är det bara så himla lätt att umgås. Trots att vi var den enda med barn så blev det aldrig jobbigt på något sätt.
 
När det var lekdags bestod första grenen av att kasta ägg mellan två personer med så långt avstånd som möjligt. Som skydd för kläderna erbjöds sopsäckar eller förkläde och jag valde förkläde. Problemet var bara att när jag fångade ägget (perfekt lyra!) så sprack det så klart precis ovanför där förklädet slutade. Så jag fick ägg på min nya, vita tröja, innanför tröjan, i ansiktet och i håret. Men oj, vad jag skrattade! Jag tror att tröjan klarade sig från några större men för jag körde en avsköljning på en gång och gick sen med blöt tröja i nån timme.
 
Vendela var inte så där lätt att ha med som hon brukar vara. Hon var klängig och gnällig trots att hon sov i vagnen i en timme. Men sen, efter hennes egentliga läggdags, då var hon igång och lekte med alla, dansade på dansgolvet och festade loss rejält!
 
Dagen blev jättelyckad och jag känner att jag har laddat med lite positiv energi ett bra tag framöver!
 
Igår var också en bra dag. Jag och Vendela gick till Åberg med Cissi och Edwin för att leka i lekparken, äta lunch och leka i kojan. Dessutom var Michelle och Ellen också där så det blev en riktig mammalunch!
 
På kvällen hade vi städning på dagis igen och då var Vendela med trots allt, men hon var ute på gården och lekte med Edwin och Cissi. Det blev en relativt lindrig städning, men det tog lite längre tid än vi tänkt eftersom vattnet i köket inte funkade så vi blev tvugna att ringa ordförande som fick komma dit och hjälpa till. Men sen gick allt rätt smidigt!
 
Senare på kvällen bakade jag en tårta som vi tog med till värdfamiljen idag istället för en blomma. Jag lägger upp bild på den en annan dag och lägger då in bilder på bilddagboken från dagen också.
 
Nu ska jag komma i säng och hoppas på att Vendela sover länge imorrn bitti!
 

Barnbidrag = shopping!

In med pengar och ut med dem lika fort! Det är mitt motto det! Fast jag köpte faktiskt bara vettiga saker! Eller ja, Vendela kanske inte absolut behövde en till klänning, men den var fin och billig och då kändes det dumt att inte köpa. Däremot behövde hon fler shorts, så de två paren jag köpte var välmotiverade.

Jag lyckades dessutom hitta kläder till mig själv också! En vit tröja med blå blommor och en tunn trekvartsärmad med några bruna grejer på vit bakgrund. Mycket nöjd faktiskt!

Och när jag ändå var igång så dök jag på två skjortor till Richard i samma veva. Eller egentligen hittade jag tre, men köpte bara två. Nån måtta får det ju ändå vara på kalaset! En av mina tröjor och båda Richards skjortor var på rea, så det blev inte så fasligt dyrt trots allt.

Efter klädinköpen blev det en mycket nödvändig tur på Willys. Notan där slutade på ungefär samma summa som alla kläderplaggen. Och då pratar vi mat för en vecka! Kläderna kan vi ju ha i flera år! Eller iallafall jag och Richard. Vendela har väl inte sina så länge förstås.

Emma var med oss och handlade och jag bjöd henne och Vendela på en glass i Jakobsberg medan jag sprang runt och tittade på kläder. Vendela ville ha en isglass på pinne och Emma tog en daimstrut. Givetvis krävde Vendela att dom skulle byta glass när hon insåg att Emmas glass verkade godare. Så Emma, snäll som hon är bytte, och när hon ätit upp den lilla pinnglassen utbrast Vendela: "Meh! Du ätit upp MIN glass!". Vad ska man säga? ;-)

Till middag blev det pitabröd med fläskkarré. Riktigt smaskigt! Sen, med fullproppad mage, hoppade Vendela studsmatta igen. Precis som typ varje annan ledig sekund när vi är hemma. Emma gjorde henne dessutom sällskap en stund på kvällen, till hennes stora förtjusning!

Nu ska jag ta dagens svåraste beslut. Ska jag äta av rabarberkompotten jag gjort till en tårta, eller ska jag nöja mig med min kopp te? Jag vet ju hur jag borde göra...


Jag är så arg!

För drygt två timmar sen kom jag in efter en ordentligt kvällspromenad och slog mig ned vid datorn. Döm av min förvåning när jag går in på en köp & sälj-grupp på facebook och möts av ett flertal riktigt otrevliga bilder. Och då pratar vi inte bara död och porr, utan bilder med sönderbombade barn, nakna kvinnor utan huvuden och liknande. Nån liten finnig tonåring med alldeles för mycket sommarlov och för lite uppfostran satt och la upp den ena hemska bilden efter den andra! Fruktansvärt! Och ingenting kan man göra åt det, mer än att plocka bort honom och blockera honom från sidan.

Jag som hade tänkt lägga mig tidigt, nu är jag bara alldeles upprörd istället!

Förutom det dåliga slutet så har nog dagen varit rätt bra. Vendela förlängde sin sovmorgon till kvart i nio (tack!) och till frukost blev det varma frallor!

Sen åkte jag till vårdcentralen och gjorde ett sånt där otroligt trevligt cellprov. Inte nog med att man ska ligga med fötterna i taket och blotta sig - hon ställde sjuttioelva frågor också. "Hur bedömer du ditt hälsotillstånd", "Vad har du för hobby?", "Har ser ditt sociala nätverk ut?", "Har du någon gång i en relation blivit utsatt för våld?". Som att man hade svarat ja på den sista om man var i den situationen just nu? Eller så kanske man hade det för att man inte förväntar sig frågan..

Hur som helst, 150 kronor fattigare, cyklade jag hem igen och åt lunch med Richard och Vendela.

På eftermiddagen blev jag ensam en stund och passade på att städa lite. Men nu har det här huset kapitulerat igen så nån timmas städning gör liksom ingen skillnad. Det behövs tuffare tag!

Vid sex begav vi oss till dagis allihop för veckans första städning. Det kunde ha varit rätt lätt eftersom ena avdelning är stängd, men eftersom Vendela var på sitt jobbigaste humör nånsin så tog allting typ tre gånger så lång tid! Och jag, som inte ätit middag än, hade inget tålamod alls och kokade verkligen inuti av irritation. Men det var bara att bita ihop och städa med henne hängandes i byxorna hela tiden. Det var sista gången hon följer med när vi städar! Det sa jag förra gången vi hade henne med också, men då lärde jag mig tydligen inte läxan ordentligt...

Nu på kvällen tog jag som sagt en promenad. Det blev upp till Skörby för att hämta ett par stövlar som jag köpt genom facebook. Jag är skitnöjd! Jag som saknat stövlar i flera år har nu ett par svartvita med blommor och snören för 120 kr.

Nu ska jag hänga lite tvätt så kanske den sista irritationen går ur mig. Får slå kläderna riktigt hårt!




Bara en sån där vanlig dag.

Dagen idag började exakt kvart över åtta, precis som de senaste dagarna också gjort. Varför det är EXAKT 8.15 har jag inte riktigt klurat ut än, men Vendela har väl nån inbyggd väckarklocka.

På dagen var jag och Vendela ute. Jag sydde på hålet i studsmattan och hon hoppade. Nu är det färdigsytt, men det tog över 2 timmar att få det färdigt! Men tid har jag ju faktiskt för tillfället så det gjorde ingenting.

På eftermiddagen åkte jag upp till stallet och hjälpte Emma att göra iordning Bella för en träning i Håtuna. Världens bästa Cissi ställde upp med bil och som chaufför. Edwin var också med och coachade ;-)

Väl hemma igen (mycket senare än jag tänkt), hoppade jag studsmatta tillsammans med Vendela. Hon tyckte att det var ännu roligare än att hoppa själv, så nu får väl jag hoppa hela sommaren jag med...

Efter middagen gav jag mig ut på en promenad tillsammans med Cissi, trots att jag egentligen inte hade någon lust alls. Men ska det hända något på vågen så måste jag nog ta mig i kragen lite mer. Jag är dessutom bjuden på 30-årsfest den 25 augusti så jag har exakt 67 dagar på mig att komma i form nog att kunna ha nån snygg klänning och eventuellt känna mig tillfreds nog att ta på mig en bikini och bada i födelsedagsbarnets pool. Det sistnämnda har jag inte alltför stora förhoppningar om. 

Nu ska jag sova! Det blir alltid alldeles för sent om kvällarna och jag är gräsligt trött om mornarna, trots att vi inte vaknar förrän efter åtta.  


Invigning!

Det ösregnade såklart hela förmiddagen så jag visade inte Vendela studsmattan förrän framåt eftermiddagen när det började avta något. Då ställde jag en stol vid fönstret och bad henne titta ut. På två röda var hon ut i regnet i bara byxor och stövlar med bar överkropp. Jag fick tvinga in henne för att klä på henne regnkläder, men sen studsade hon som bara den. Jag började sy ihop jättehålet, men det kommer nog ta en stund.. Men resultatet blir bra!

När hon studsat färdigt tog vi en promenad till Solslätten och köpte lite eftermiddagsfika och på vägen hem stannade vi i lekparken där Cissi och Edwin gjorde oss sällskap. Sen följde de med oss hem och studsade lite till.

Medan Richard lagade middag låg jag och Vendela i soffan och tittade på tv. Hon slocknade totalt och när det var mat gick det inte att väcka henne. Så vi la henne i sängen i hopp om att hon somnat för natten, men tre timmar senare vaknade hon givetvis och har varit igång i tre timmar nu. Nu är hon i säng igen och verkar nog ha somnat.

Mer än så har väl inte hänt idag. Jag har funderat lite över poolen och började väl kanske inse att jag kanske tog mig lite vatten över huvudet när jag köpte en sån enorm pool. Var den än ska stå så kommer den att ta upp hela bredden på gräsmattan. Men det ordnar sig nog!

Nu blir det godnatt för idag!




Äntligen regn!

Idag sov Vendela till halv nio igen. Bra rutin hon skaffat sig måste jag säga!

Strax innan elva gick vi iväg för att möta Linda och Isabelle för en runda på bakluckeloppisen. I samma stund som jag klev ut på trappen kom första regndroppen, men det verkade rätt lugnt så jag tog bara regnskydd till vagnen och tänkte att min jacka nog skulle hålla för det där duggandet. Det fick jag äta upp! När vi kom ner till Gröna dalen var jag blötare än en dränkt katt! Det forsade vatten innanför linnet jag var blöt rakt igenom...

Det blev en snabb vända bland de få loppisborden, men jag fyndade ändå ett spel och såna där taggiga "klossar" till Vendela som vi brukade leka med på dagis när jag vet liten. Linda köpte ett stort leksaksgarage med en massa gubbar och bilar till, så när vi skulle gå vidare fick barnen gå eftersom vagnarna var upptagna av leksaker. Men ingen av dem verkade ha något emot att springa i vattenpölarna. De såg så söta ut tillsammans när de tittade upp mot himlen och sträckte ut tungorna för att smaka på lite av regnvattnet.

Det självklara valet när alla var dyngsura var givetvis att gå till centrum och ta en fika. Barnen åt kokosbollar och drack festis. Själv beställde jag en varm choklad som Vendela drack upp! "Bara smaka" sa hon när jag fick chokladen och sen drack hon upp alltihop i ett svep. Tack för den!

När barnen fikat, lekt och fikat lite till blev Linda hämtad och jag och Vendela fortsatte till leksaksaffären. Jag berättade för henne redan i morse att det var lördag och då sa hon direkt "GODIS", så det var lika bra att få det avklarat. Hon plockade tio stycken godisar i sin påse och betalade sen själv för den. När vi sen gick till Lindex bar hon stolt sin godispåse utan att öppna den.

Sen kom Richard och hämtade oss och Vendela somnade i bilen, men vaknade pigg och glad igen hemma och sov sen ingenting mer förrän det var dags att ge upp för dagen.

Innan middagen åkte jag och Emma iväg till Kungsängen för att köpa en pool. Jag har ju fått en rejäl summa av tant Stina att spendera på Vendela och den första investeringen var studsmattan igår och sen funderade jag på vad jag skulle använda resten till, men det känns som att det självklara valet är en pool. Vendela går ut själv lite titt som tätt under dagarna, klär av sig alla kläder och försöker simma i sin pool, men hon liknar mest en strandad val. Idag var det inte varmt efter regnet, men hon gick likväl ut och badade en bra stund.

Så en pool blev investering nummer 2. En rejäl sådan också! 4,5 meter i diameter och 91 cm hög, med pump, stege och alla möjliga tillbehör. Där hade jag faktiskt flyt på Blocket och lyckades få tag i något vettigt! Det är en helt ny pool, fortfarande inplastad i sin förpackning.

Så fort jag övertalat Richard att det är jättebra att nästan 16 kvm av vår gräsmatta tvärdör för att poolen ska stå där så kommer jag att montera upp den! Och oj vad jag ska bada med Vendela sen! Hon kommer att bli överlycklig! Tack snälla tant Stina för de fina sakerna!

Efter middagen, när Vendela lagt sig, kom Emma hit och hjälpte mig att få upp studsmattan. Den är väl inte i något kalasskick, och en del saker är trasiga, men den kommer att duga åt Vendelas hoppande i säkert två, tre år utan problem! Jag längtar verkligen till imorrn bitti när jag ber Vendela gå ut på trappen för att se efter vad som står på gräsmattan. Tänk vad man upplever genom sina barn!

När studsmattan var på plats (strax efter kl 22) tänkte jag att jag skulle följa med Emma en bit hem. Men så följde jag med henne hela vägen hem. Och när jag väl gått så långt tänkte jag att jag kunde följa med henne till stallet också. Så jag avslutade kvällen med en rejäl powerwalk på 6 km. Inte illa för en lördagskväll!

Nu ska jag krypa i säng. Det känns nästan som dagen före julafton, jag vill så gärna visa Vendela hennes studsmatta! :D

För att knyta an till rubriken förresten, det slutade ju regna framåt eftermiddagen och det blev till och med fint väder med härlig sol och lite värme på kvällskvisten!

En sommarlovsdag som den ska vara

Jag har lagt upp en strategi. Jag pluggar när jag får tillfälle, men inte mer än så. Jag borde egentligen läsa en mattekurs i sommar också, förutom litteraturkursen, men jag tror jag skiter i det. Jag behöver vara lite ledig och slippa tänka på en massa som måste göras hela tiden!

Idag började morgonen halv nio, alldeles perfekt sommarlovsmorgon! Vi har väl tänkt få Vendela att sova lite längre om mornarna genom att inte låta henne sova på dagtid, men vi hann inte ens plocka bort eftermiddagsluren innan hon själv började ta sovmorgon. Så idag har hon inte sovit alls på dagen och det har gått jättebra!

Efter en lång och härlig frukost lekte vi ute en stund. Vendela badade och jag, Richard och Tuborg spelade boccia. Eller Tuborg saboterade mest. Han attackerade den lilla svarta bollen hela tiden och då kunde ju inte vi kasta...

Sen tittade Vendela på Skönheten och Odjuret i en hel timme utan att säga ett pip och då passade jag på att plugga. Därefter lagade Richard pannkakor till lunch.

På eftermiddagen åkte jag och Vendela och köpte en studsmatta till henne. Jag fick köpa en av en kompis kompis för 300 spänn. Den är väl kanske inte i allra bästa skick, men den kändes definitivt prisvärd! Så imorrn har vi att pyssla med! Synd bara att det ska regna...

När studsmattan var hämtad hoppade jag och Vendela upp på cykeln och cyklade till ridskolan tillsammans med Emma. Vi tittade lite på dressyrtävlingarna och förvånades hur många ryttare som red så väldigt dåligt! Innan vi åkte hem fyllde vi på magarna med lite fika.

Väl hemma igen blev det grillning och sen fotbollsmatch och efter det lite tårtbak.

En perfekt dag helt enkelt!

Sista dan på dagis

Idag fick Vendela sin sista dag på dagis för det här läsåret. Som en avslutningspresent till fröknarna bakade jag en chokladtårta som jag dekorerade med blommor som blivit över från andra tårtor. Då kom dom till nytta också!



På dagen var det förstås tänkt att jag skulle plugga. Men jag vet inte vad det är med mig riktigt, för jag slocknade och sov i tre timmar i ett enda svep. Visst knappt var jag var när jag vaknade... Men kanske har jag sovit ut ordentligt nu så jag kan få någonting vettigt gjort om dagarna. Värdelöst att sova bort viktig tid!

Richard tog med Vendela till farmor och farfar efter dagis så jag kunde ta igen lite pluggtid då. Jag måste verkligen bli klar med de här uppgifterna så jag får lite ro i kroppen!

Vendela har varit så himla rolig nu på kvällen. Först satte hon sig på sin senaste lastbil (som mormor och morfar hittat i bytesboden) ute när jag grillade och sa "Hejdå mamma, jag cykla mormor och morfar". Hon ville inte riktigt köpa att det är lite väl långt att åka på en liten springlastbil till mormor och morfar. Men hon nöjde sig med lite cyklande på gatan istället.

Sen när vi åt middag satt hon utan blöja och plötsligt drog hon av världens brakare som smattrade som bara den mot träet på stolen. Då blev hon alldeles tyst och förvånad och sa sen "Nämen". Sen vände hon på sig, visade rumpan för oss och sa "Där pruttade".  Varken jag eller Richard kunde hålla oss för skratt, det var vansinnigt roligt!

Efter maten tog jag av henne tröjan också och då blev hon ju naken och nakenfis för henne betyder att hon måste leka Madicken. Så hon tog sin tröja, viftade den över huvudet som Madicken gör och studsade sen runt i sängen medan jag skulle sjunga Piluttavisan för henne. Underbara, påhittiga unge! 

Efter att jag lagt henne gav jag mig ut på promenad till stallet för att hjälpa Emma att rida Bella. Det är ju helt vansinnigt mycket mygg ute! Men jag var förutseende och hade rollat in mig med myggmedel, men de är ju jobba ändå och ska surra runt en hela tiden. Efter ridningen gjorde Emma mig sällskap nästan hela vägen hem. Det blev tre flugor i en smäll; skitsnack med Emma, hjälp med henne ridning och motion. 

Nu ska jag lägga mig och plugga lite till. Jag är ju inte det minsta trött om man säger så, men den där boken verkar ju ha sövande effekt så jag somnar nog fort :-) 

Imorrn har vi inga planer alls och vi är pappafria, så vi får se vad vi hittar på. Är det uselt väder städar vi nog här hemma, annars åker vi på cykelutflykt!  


Studsmatteskit!



Hur svårt ska det vara att få tag i en begagnad studsmatta med nät? Jag har mailat varenda gammal annons på Blocket och de få som svarar säger att de redan är sålda. Sen har jag ringt på alla som kommit upp de senaste dagarna, men de är också redan sålda. En kom ut på Blocket kl 18.10 och jag ringde 18.40 och då var den redan såld! Sjukt irriterande! Men det är väl bara att ligga i och bli ännu snabbare. För jag ska ha en studsmatta!!!

Idag har jag pluggat nästan hela tiden medan Vendela var på dagis. Jag hann med att göra två tårtfyllningar också, men den ena hällde Richard ut i vasken några timmar senare för att han trodde att det var något gammalt gegg som stod och tog plats i kylen. Han som aldrig annars rensar i kylen! Och då var det alldeles för sent att göra en ny sats så nu får det bli en annan fyllning.

Efter att ha hämtat Vendela åkte vi till Jakan och lånade böcker på deras bibliotek (vårt bibliotek är stängt pga nån ombyggnad). Sen åkte vi till tårtbutiken för att hämta en beställning jag lagt och därefter till Willys för handling.

Det låter väldigt klent när jag berättar om min hittills 16 timmar långa dag, men jag har faktiskt varit aktiv precis hela dagen. Får väl försöka hitta på något roligare att berätta när Vendela också är ledig.

Nu ska jag göra klart tårtan som verkar ha en halveringstid på 27 år. Den svalnar ju aldrig!


Första lediga dagen

Vendela tog nog sovmorgon hon med. Det var tänkt att hon skulle till dagis vid halv åtta, men det kändes dumt att väcka henne när jag ändå inte skulle göra annat än att plugga. Kvart över åtta fick jag sen väcka henne för att hon skulle hinna till nio åtminstone.

Dagen har varit vansinnigt seg! Jag är helt slut och orkar inte riktigt ta mig för något alls. Jag har jobbat lite med min mammas företag och gett mig på lite pluggande, men det var så vansinnigt tråkigt så jag somnade i soffan. Men jag hann med att gödsla gräsmattan också, för det skulle ju regna! Det gjorde det också. Åt alla håll runt om Bålsta, men inte hos oss. Inte en droppe! Så nu får jag köra vattenspridare för att gödslet inte ska bränna upp gräset. Kul!

Till middag gjorde jag mitt livs första köttfärslimpa. Undrar varför jag aldrig gjort det tidigare? Det var ju både enkelt och gott! Vendela käkade tre rejäla skivor så hon verkade också gilla den. 

Vendela ska förresten få en studsmatta av tant Stina! Jag berättade det för henne när hon stod och studsade i sängen och då sa hon "Tant Stina, tant Stina, tant Stina" medan hon hoppade runt. Nu ska jag bara hitta en också! Hon kommer att bli så glad när den är på plats!

Nu ska jag ge mig på lite pluggande igen innan jag går och lägger mig. Trots tuppluren på dagen så är jag gräsligt trött!

S.O.M.M.A.R.L.O.V!

Eller inte riktigt än kanske. Jag har ett par tre prov kvar att rätta innan jag kan bli ledig på riktigt.

Igår kändes det som att sommarlovet var nära och det pirrade så där härligt i magen. Men efter arbetsdagen idag känner jag inget pirr längre, bara en fruktansvärd trötthet!

Det var sagt att vi skulle få använda dagen till att plocka ner våra arbetsplatser eftersom vi ska byta arbetsrum, men riktigt så var det ju givetvis inte. Lite annat skulle också göras, men vi fick iallafall större delen av dagen att ägna åt packandet.

Det gick rätt snabbt och smidigt för mig och jag trodde att jag skulle kunna åka hem lite tidigt. Men sen sölade det ner som bara den och när alla mina grejer var nedpackade, alla nationella prov sammanställda och organiserade samt all kurslitteratur buren från ett arbetsrum på nedervåningen i huvudbyggnaden till ett förråd på övervåningen i skolhuset var klockan över sju!

Då var jag lagom sänkt och just nu kan jag inte glädjas över någon ledighet. Men det kommer väl så småningom. Och jag har ju dessutom lite kvar fortfarande.

Jag fick ett nytt anställningsavtal idag förresten så nu kan jag njuta lite extra under sommaren.

Det blir inte längre än så här idag. Jag måste verkligen komma i säng!

Pengar

När jag väntade på skattepengarna tänkte jag på det där man brukar säga om att pengar inte gör en lycklig och tyckte nog att det uttrycket inte stämmer. Det är klart man blir lyckligare av att få ett tillskott i kassan (i det här fallet 13 000 kr).

Idag känns det inte likadant. Utan att göra något speciellt roligt och lyxigt har vi spenderat 10 000 av pengarna och jag kan ärligt säga att jag nog känner mig olyckligare än innan. Jag såg ju framför mig hur mycket pengarna skulle räcka till, allt jag skulle unna mig. Istället blev det en gräsklippare, en Finlandsresa, en handling på Willys, några små nödvändiga inköp (som ett linne och blekningsmedel), två middagar ute, en påfyllning av gasoltub och en sent betald dagisräkning. Så kul var det! Det blev varken någon pool eller studsmatta till Vendela som jag tänkt! Det känns verkligen SÅ SURT!

Men det är väl bara att acceptera att livet som vuxen inte är roligare än så! Dessutom måste vi köpa en ny dvd-spelare också då den gamla dött. Jag ska iallafall försöka spara en tusenlapp till nästa lön så att det finns en början till ett sparkapital. Får väl se hur det går...

Även om pengarna börjat sina så är har de ju inte bara använts till tråkiga saker. I torsdags bjöd jag ut Richard och Vendela på kinarestaurangen. Vendela fick en egen meny och hann bara öppna den innan hon såg en bild på sushi och absolut skulle ha det till middag. Jag och Richard körde på en riktigt smaskig biff med thaikryddor istället. Jag tänkte att sex bitar sushi var lagom till Vendela, men de slukade hon innan jag och Richard ens hunnit igenom vår förrätt. Då kom servitören ut med lite extra laxbitar till Vendela som hon också åt utan problem. När det var dags för efterrätt fick hon en glasskula med chokladsås och den gick också ner. Ibland undrar man ju hur mycket som får plats i hennes lilla mage! Jag har visserligen aldrig sett henne med en större spännbuk än då, så hon nådde väl något slags max.

Igår eftermiddag efter skolavslutningen åkte vi till Barkarby för införskaffandet av gräsklippare. Vi var inte helt ense om vilken prisklass klipparen skulle ligga i, men eftersom det var "mina" pengar så använde jag min vetorätt och det blev en billig variant som funkade alldeles utmärkt att klippa gräsmattan med! Vi köpte gödsel också så vi kan gödsla gräset nästa gång det vankas lite regn.

När vi handlat färdigt gick vi in på Ikea för att prova deras sommarbuffé. För 198 kr fick vi tre så mycket sill, potatis, lax, ägg, ostpajer, rostbiff, potatissallad, bröd, ost, köttbullar, korv, rabarberpaj och fruktsallad vi kunde äta. Och gott var det! Inget snålande på kvaliteten alls, utan det var goda och vällagade rätter. Helt klart värt varenda krona! Dessutom fick vi tre paket kex i utgången om vi lämnade in klistermärkena som visade att vi betalat för buffén.

Igår var det fullt ös hela dagen. Jag fick sovmorgon till tio, men sen var det storhandling, städning, gräsklippning, hårfärgning och matlagning som gällde. Klockan sex kom mina vänner från mammagruppen hit för en grillmiddag och påföljande utekväll på Aronsborg. Jag hade vansinnigt roligt! Jag var egentligen inte alls upplagd för att gå ut, men jag är så väldigt glad att jag gjorde det ändå. Jag har kul från första till sista stund och jag dansade massor! När jag och Cissi gick hem från bussen var det nästa helt ljust ute och fåglarna kvittrade. Det är en speciell känsla när allt är så där tyst och vackert och jag insåg nog lite hur bra jag ändå har det. Man måste nog tänka på det ibland.

Dagen idag har inte varit riktigt lika rolig. Jag har varit bakisskakis och haft huvudvärk, men jag har ändå lyckats klippa gräset på utsidan av häcken. I övrigt har jag mest lidit mig igenom dagen och börjar väl nu först känna att jag är på banan igen. Men det var det värt!

Nu ska jag snart äta glass och titta på nån film. Imorrn väntar sista arbetsdagen på sju veckor! Jag ska verkligen försöka leva i nuet under de veckorna och inte tänka på att de går alldeles för fort..

Trots att jag fortfarande har lite ont i huvudet så mår jag fantastiskt bra, inuti liksom!

Tack alla mina fina vänner och läsare för att ni finns!


Skolavslutning

Idag var det dags. Skolavslutning och studenten för alla treorna. Även om jag haft många duster med dem så kändes det otroligt sorgligt att jag inte ska undervisa dem något mer. Det är väl i både med- och motgång som man lär känna människor ordentligt.

Och som att det inte räckte med tårar över treorna, vid den efterföljande avslutningslunchen för personalen var det dags för avtackning av alldeles för många kollegor som tvingats gå på grund av nedskärningarna. Så ingenstans kändes det som en glad och lustfylld avslutning.

Men nu är det mesta över. Treornas betyg är satta och jag är stolt över vad de flesta presterat! Nu väntar bara en arbetsdag till och sen lite betyg och omdömen på tvåor och ettor och sen är det sommarlov!

Jag är gräsligt trött efter en riktigt lång och jobbig vecka så nu blir det sängen och imorrn laddar jag för en utekväll!

Om det ändå bara vore över

Om jag hade ångest innan så är det inget emot vad jag har nu. Elevarbeten saknas FORTFARANDE! Och det är verkligen helt avgörande arbeten som måste in och vara bra för att dessa elever ska kunna bli godkända. Jag vill ju att de ska bli godkända, men det går verkligen inte utan arbetena. Så VARFÖR lämnar de inte in?!

Jag är trött som en gnu just nu och jag har inget planerat inför imorrn då jag ska hålla i en massa omprov. Men jag orkar inte! Och inga kläder har jag heller. Dessutom är det brännboll imorrn eftermiddag mot eleverna. Inga rena kläder till det heller...  ORKA!

Dagen fram tills jag började jobba för nån timme sen har varit väldigt bra.

Det började med att jag och Vendela gick upp vid kvart över sju. Vid åtta kom mormor hit och sen har vi jobbat i trädgården tillsammans. Vi har försökt göra något vettigt att slänten och det blev verkligen skillnad! Dels byggde vi en mur där jag ska ha mitt land och dels röjde vi ogräs och därefter planterade nya blommor i slänten. Det kommer att bli jättefint! Jag ska bara fixa lite till så lägger jag upp bilder sen.

Tjugo i två hoppade jag in i duschen och en knapp halvtimme senare kom mormor, morfar och mostrarna och hämtade hela vår familj för en tur till Värmdö där morfar provkörde en motorcykel. Sen gick färden vidare till Bullandö krog där vi bjöds på en helt magnifik middag! Skagentoast till förrätt (godaste jag nånsin ätit tror jag), Oxfilétoast med rödlökschutney och bearnaisesås till varmrätt och en chokladfondant med perfekt krispig utsida och rinnande insida, tillsammans med nån mangogrej, limesky och karamelliserade bananer till efterrätt. Det var verkligen fantastiskt gott!

När vi åkte hem stod valet mellan att åka "vanliga" vägen eller att ta färjorna över till Vaxholm. Eftersom jag hade lite brådis med att komma hem och jobba så blev det vanliga vägen. Färjorna hade nog gått fortare... Vid Essingeleden blev de fyra körfälten nedkrypta till ett ynka körfält och ni kan ju gissa vilka köer det skapade! Vi stod i kön i närmare en timme innan vi tog en avstickare och en annan väg ut. Så jag kom garanterat hem senare den vägen än om vi åkt över Vaxholm.

Nu ska jag nog ge upp för idag. Jag får väl gå upp tidigare imorrn för att ordna det sista.

Fy fan för den här tiden som lärare. Jag vill verkligen bara kräkas just nu!

Snart...

Idag var det en riktigt tung dag med många restprov, vilket gör att jag blir oerhört stressad då jag ska komma ihåg att ta med mig material till 15 olika elever. Det är inte helt lätt vill jag lova! Men det flöt på rätt bra ända tills jag skulle hem. Då blev det lite jobbigare och då passade migränen på att dyka upp med en jäkla kraft.

Så det blev en vända till Apoteket och sen var det bara att lägga sig en stund när jag kom hem och efter 45 minuter var jag redo för matlagning. Det blev lövbiffrullader med ugnsstekt potatis (typ pommes fast godare).

Vid halv nio kom Emma hit och gjorde mig sällskap när det sista avsnittet någonsin av Desperate housewifes sändes. Det känns alltid så tomt när en serie tar slut. Som att man känner människorna i serien och att de plötsligt försvinner ur ens liv. Till avskedsavsnittet gjorde vi en äppelpaj som vi mumsade i oss.

Nu ska jag nog ge upp för idag. Jag är verkligen gräsligt trött och imorrn är det fullt upp med trädgårdsfix, en familjeutflykt och sen rättning inför de sista betygen som måste sättas senast imorrn natt.

Men snart, snart är det avslutning!

Oj, oj!

Det är mycket nu! Jag är trött som en gnu och har fortfarande MASSOR kvar att göra! Alla elever som behöver "varnas" för ett IG har iallafall fått sina varningar nu. Alltid något!

Idag hade jag en lektion, men den kändes den med! Jag han med många vändor mellan klassrummet och mitt arbetsrum samt en del tjafsande. När jag var klar med lektionen åkte jag hem och hjälpte en kollegas dotter med lite matte i några timmar.

Sen hämtade jag Skruttfia på dagis och hon tyckte att vi skulle cykla till centrum. Sagt och gjort! Vi hann knappt in genom dörrarna innan hon ville att vi skulle fika. Så lite mellis blev det med festis och gårdagens fralla. Sen lekte Vendela vid lekplatsen i en och en halv timme innan Richard kom och gjorde oss sällskap på Ica. Många barn han komma och gå under den tiden, men Vendela verkade otröttlig. Tills hon kom in på Ica förstås och vägrade gå själv. Vilka utbrott hon fick! Mig rör det inte ryggen, hon kan gallskrika hur högt som helst, hon får ändå inte som hon vill.

Jag fick ta cykeln hem medan Richard och Vendela åkte bil. Och jag hann hem först! :D

Nu på kvällen har jag jobbat som en tok. Rättning, kontrollera uppgifter, bedömning, maila och gud vet vad!

Det blir skönt att krypa i säng, men natten kommer att bli alldeles för kort nu igen. Men förhoppningsvis hinner jag ta mig hem och sova i någon timme imorgon innan Vendela ska hämtas på dagis.

Sen ska jag verkligen försöka bli klar imorrn kväll så att jag kan vara ledig på onsdag!


Som en vanlig söndag

Idag fick jag äntligen en välbehövd sovmorgon! Efter lite morgonmys och frukost begav vi oss till Kvarnkojan för en tipspromenad och bingo med efterföljande korvgrillning. Vendela var på uruselt humör idag med, men efter lite korvgrillning orkade hon faktiskt gå till bilen själv.

När Vendela sov middag passade jag på att jobba undan lite inför betygssättningen och sen åkte jag och Vendela till stallet. Hon såg framemot stallet så himla mycket, men hon bryr sig inte om hästarna utan intresserar sig mer för katterna. Och efter att de tröttnat på henne ville hon åka till mormor och morfar istället så jag skjutsade dit henne och kunde sen hjälpa Emma bättre med ridningen. Först tog vi en promenad med Bella, sen gav jag Emma en "lektion" på ridbanan och sen avslutade vi med en liten uteritt då jag fick halvspringa för att hålla deras tempo. Jag ska försöka ge mig ut med Emma lite mer och köra någon av mina motionsrundor i sällskap av henne och Bella.

Efter stallet fastnade jag hos mormor och morfar alldeles för länge och sen var det Mästarnas mästare som gällde för resten av kvällen. Nånstans hann jag med lite mer jobb och nu är jag rätt redo för morgondagen. Jag har nog en del migrän att räkna med den här veckan, men bara jag försöker vara cool och äta regelbundet så kanske jag klarar mig..

Nu blir det sängen, för sent som vanligt!


Trädgårdsfix

Idag började Vendela morgonen lite för tidigt enligt mig. Men, det är ju bara att bita i det sura äpplet när man lagt sig alldeles för sent och kravla sig upp. Jag försökte få henne att titta på film i vår säng, men hon kan ju verkligen inte vara tyst! Och nu för tiden kommenterar hon inte bara vad som faktiskt händer, utan även sånt som kommer att hända om tio minuter eller sånt som händer utanför bilden. Som att när Kråkan flög iväg så berättade hon att han flög till sitt hem i ett träd, trots att det inte visades.

Vid nio hämtade vi mormor och åkte till Kolsva utanför Köping där min mammas kusin bor. Tanken var att vi skulle hjälpa till att röja i deras trädgård, men med en trött och grinig Vendela var det ingen vidare lyckad plan i storm, regn och högt gräs. Till en början satt hon fint och fikade sin varma choklad och bulle, men när motorsågen gick igång så var hon inte lika beskedlig längre. Efter nån timme fick jag ge upp och gå in och laga lunch med henne istället. Det var väl inte bara tröttheten och det dåliga vädret som var problemet, utan hon ville gärna vara inne där det fanns både hundar, katter och en kanin. Hon är verkligen djurtokig!

Efter lunchen begav vi oss hemåt och Vendela slocknade så klart innan vi ens svängt ut från vägen de bodde på. Sen sov hon hela vägen hem och vaknade pigg och glad när det var dags att byta bil hemma hos mormor och morfar.

Väl hemma slocknade jag i soffan och sov nog lite för länge för nu är jag hur pigg som helst!

Kvällen har ägnats åt lite jobb och sen har jag anmält Vendela till en danskurs i höst. Jag funderar på att anmäla henne till Mulleskola också, men samtidigt känns det som att en aktivitet i veckan räcker när man bara är två år.

Nu ska jag väl titta klart på filmen jag fastnat framför när jag suttit med datorn i vardagsrummet. Onödigt! Jag gillar inte bli fast vid filmer som slutar alldeles för sent!

Heeelg!

Igår sov Vendela faktiskt till halv åtta! Det är ju rena sovmorgonen! Efter att ha lämnat henne på dagis satt jag och rättade hela dagen och blev färdig ungefär en timme innan jag skulle hämta henne. Till och med när jag åt lunch rättade jag samtidigt för att bli av med högarna. Och nu är jag färdig! Eller ja, det ramlar ju in nya arbeten i mailen hela tiden, men den megastora högen är iallafall borta.

När jag hämtat Vendela bakade vi muffins tillsammans som jag senare på kvällen dekorerade med grädde blandad med lite oboy för att få den brun. Eftersom det var till en hundklass blev det hundcupcakes:


När muffinsen var färdigbakade begav jag mig till kinarestaurangen för en middagsdate med min före detta kollega Hanna. Vi satt och pratade i över tre timmar och hade jättetrevligt!

Idag hade jag en lektion och jag hade lite ont i magen inför den eftersom jag skulle förklara för en hel del elever att de fått IG i kursen, men det gick faktiskt riktigt bra! De som fick IG visste nog om det sen innan och det var ingen som tjafsade alls. Jätteskönt!

När jag kom hem igen var det dags för lunch så då åkte vi ner till den andra kinaresturangen och åt buffé. Vendela älskar när vi åker dit, för hon vill ju så gärna äta kinamat (vilket för henne innebär i princip bara ris) ;-)

Jag hade egentligen tänkt passa på att vila samtidigt som Vendela gjorde det, men så ringde min mamma så lägligt och tyckte att jag skulle göra henne sällskap på Plantagen. Och jag tackar ju sällan nej till lite shopping! Så nu har jag införskaffat en ny rabarber (eftersom jag dödade min gamla förra året), en röd vinbärsbuske och en hel drös med blommor. Min snälla mor ska försöka hjälpa mig att göra nånting av slänten så den ser lite anständig ut. Och får jag bara hjälp av någon så tycker jag nog att det är rätt roligt att pyssla i trädgården. 

På vägen hem från Barkarby stannade vi på Coop och det är som att vi går i slow motion, vilken affär vi än besöker! Jag var inte hemma förrän vid sju på kvällen och då åkte jag vid två och var bara i två butiker!

På Coop handlade jag iallafall middag, vilken blev ett lite hopplock av allt möjligt gott. Lite som en tapasbuffé. Och gott var det! Vendela åt mest "gogubbar", melon och såsen från de marinerade vitlökarna. Lägger med en bild på vad som dukades fram. Godast var nog den rökta osten som delar fat med vindruvorna. Jag och Richard köpte sån när vi var på Skoklosterspelen tillsammans nångång tidigt i vårt förhållande och sen har vi inte ätit sån sen dess. Så det blev en liten minnestripp tillbaka till den sommaren.


Nu på kvällen har jag hjälp min vän Evelina med en matteuppgift. Det handlade om att gå från ett uttryck av en formel till ett annat och hon ville veta hur man gjorde övergången. Jag blir som besatt av sånt där, när jag ska bevisa att något stämmer. Så under hela Lets dance satt jag och klurade på formeln. Men så kände jag mig jäkligt nöjd när jag löst den också!

Nu ska jag krypa i säng. Imorrn ska jag och Vendela till min mammas kusin och hjälpa till i deras trädgård. Märkligt nog känns det roligare än att fixa nåt i min egen. Märkligt!

Godnatt!






RSS 2.0