UNGE!!!

Tio minuter till och visst tappade jag fattningen! Det lät märkligt från Vendelas rum så jag kikade in och döm av min förvåning när hon står och badar en gosehund i akvariet?! Det var vatten ÖVERALLT!
 
Svordomarna som kom ur min dom var inte nådiga, men Vendela verkade finna hela situationen väldigt komisk och stor och skrattade. Sen när hon insåg att jag faktiskt var arg på riktigt försökte hon får mig glad igen genom att säga "Mamma, nu ska jag sova. Imorgon vi äta kinamat. Nu du glad mamma!". Förargligt att man smälter för sånt!
 
Men nu är det iallafall så mycket vatten jag kunde komma åt upptorkat och ungen sover. Jag får fundera över om vi ska flytta på akvariet för hon kan ju inte hålla på och sabotera det. Varför måste 2-åringar ha nån förstöringsgen inbyggd? Och framförallt, när växer den genen bort?

Försäkringskassan

Undrar om det finns någon med barn som inte har haft nåt strul med försäkringskassan? När jag gick på sommarlov trodde jag att jag hade alla vabdagar från våren under kontroll, men så i slutet av juli fick jag ett brev där det stod att jag inte skickat in ett av intygen för en vabdag. Jag försökte ringa och fråga direkt, för på min sida på försäkringskassans hemsida stod det att jag visst skickat in intyg. Men det var ju såklart sommartider och då när jag ringde var det stängt. Sen glömde jag bort det där, och nu i förrgår kom ett brev där det stod att min ansökan om vab avslagits. Då ringde jag iallafall under öppettider och det jag trodde var ett inskickat intyg för den här dagen var egentligen ett intyg för en annan vabdag (som jag glömt bort). Skitisamma tänkte jag, jag trodde ju att jag hade en dag outbetald och om det nu var den ena eller den andra spelade ingen roll. Så jag försökte få ut pengar för den andra dagen, men då gick inte det heller! Idag ringde jag ännu ett samtal till försäkringskassan och fick instruktioner för hur jag skulle göra för att få ut pengarna för BÅDA dagarna. Så nu ska jag bara ordna ett nytt intyg från dagis (tveksamt om de har kvar de uppgifterna så här långt i efterhand, men fråga kan man ju alltid) och sen begära pengar för båda dagarna. Hoppas allt bara ordnar sig nu så jag får lite extra klirr i kassan!
 
Idag började dagen med att jag vaknade av mig själv (när hände det senast?) strax innan åtta. Vendela fick jag väcka vid kvart över för att hon skulle hinna till dagis.
 
Förmiddagen ägnade jag åt att plugga som en tok och sen blev det jobb på eftermiddagen och efter det har jag fixat tårtor.
 
Vendela håller fortfarande låda, men än har hon inte drivit mig till vansinne, trots att jag hittills hittat en hammare och en såg i akvariet och tvingats byta alla hennes sängkläder för att hon slängt iväg blöjan och kissat i sängen...
 
Innan jag lägger mig ska jag försöka fylla tårtbottnarna så jag bara kan täcka och dekorera imorrn!
 

En vanlig dag

Åh, vad jag önskar att dygnet hade några timmar till. Jag hinner inte riktigt med allt jag vill och nu sitter jag och känner mig sjuk av trötthet. Eller jag hoppas iallafall att det är tröttheten som spökar. Jag mår lite skumt, lite huvudvärk och lite illamående. Men så har jag inte sovit mer än sex timmar per natt den här veckan så det är nog där skon klämmer.
 
Idag hade jag lektioner först efter lunch så jag var hemma på förmiddagen och pluggade faktiskt väldigt flitigt. Jag varvade läsningen med diktanalys och lite tvättstugegöra. Effektivt!
 
Efter jobbet åkte jag till Kakburken i Järfälla och inhandlade lite grejer till helgens tårtor. Jag tänkte att jag var rätt snål, men notan slutade på över 600 spänn!! Tur att jag ska göra två tårtor i helgen så jag får in de pengarna igen. Men jag kan ju inte påstå att jag går särskilt mycket plus på mina tårtbak. Fast det är ju inte därför jag gör dem heller.
 
Nu på kvällen har jag avslutat min pappas fotobok och skickat in den för tillverkning. Och så var jag en sväng till gymmet och sprang i 40 minuter på bandet. Men som sagt, jag mår lite skum så nu blir det en snabb dusch och därefter sängen.
 
Vendela var förresten himla söt på kvällen innan hon skulle sova. Jag hittade några babyblöjor när jag städade i hennes garderob häromdagen och dem fick hon ta ner till sitt skötbord i källaren så hon kan ta på blöjor på dockorna. Men dockan hade tydligen rymt när hon kom ner i källaren, varpå hon uppgivet sa "Jaha, var är dockan? Ja, vaaar är dockan?"  Det jobbiga är att jag vet var alla såna där kommentarer kommer ifrån...
 

Storstädning

Jag har stuvat om mitt schema lite varannan vecka för att underlätta lite för eleverna som både på måndagar och tisdagar har slutat 1,5 timme innan bussen går från skolan. Så vi kör ihop varannan tisdag till lite längre lektioner på måndagar och den andra tisdagen.
 
Det innebar att jag bara hade lektion till tio i tio idag. Efter lite pappersarbete åkte jag hem och påbörjade operation Storstäd. Jag städade i 15 minuter och pluggade i 20 om vartannat. Bra taktik som gjorde att jag kändes mig rätt nöjd efteråt.
 
På eftermiddagen kom min barndomsvän Malin och hennes två söner på besök. Jag hade köpt butterkaka som fika och man kan väl säga att jag ätit liiiite för mycket. Jag mår fruktansvärt illa just nu, och då är det ändå två timmar sen jag åt sista biten. Om jag inte var så väldigt trött hade jag åkt ner och lättat lite på samvetet med någon halvtimme på crosstrainern, men nu vill jag bara sova.
 
Malin hade med sig guppies till Vendelas akvarium så nu har vi utökat fiskbeståndet med ytterligare 8 fiskar. Några är bara små, små bebisar så det ska bli spännande att se om det är honor eller hanar. Det blev lite mer aktivitet i akvariet med de nya fiskarna. Mollysarna håller sig ju bara vid ytan annars och neontetrorna simmar mest i stim. Men nu är det fiskar lite överallt utan någon särskild indelning.
 
Igår glömde jag ju att skriva att jag var in på Fliesbergs för att köpa ett fodrat Didrikson regnställ till Vendela, men när jag väl bestämt mig för ett så fanns det inte i hennes storlek. Så typiskt! Jag köpte iallafall ett par överdragsbyxor från didrikson som sved lite mindre i plånboken än det planerade regnstället. Men kvalitet kostar och hittills har hon aldrig blivit blöt igenom när hon har haft kvalitetskläder. Ullaredkläder kan hon ha hemma när vi är ute, då kan man ju gå in om det blir blött, men på dagis får det vara rejäla grejer för där är de ju ute så mycket mer.
 
Nu ska jag försöka få klart min pappas fotobok så han kan få den nångång. Sen blir det den efterlängtade sängen!
 
 

Ny arbetsvecka

Jahapp, så var det dags igen. Det känns väldigt långt till jullovet just nu...
 
Idag hade jag två bra lektioner. Den ena visserligen ganska kort då klockan gick tjugo minuter fel, men eleverna klagade inte ;-)
 
Efter jobbet blev det storhandling på Willys, sen middag och sen ett pass på gymmet.
 
Nu blir det strax sängen.
 
Fantastiskt givande dag det här. Men ingen migrän idag heller! Den ligger lite där och puttrar, men det har den gjort den två i eftermiddags, men inget mer händer. Kanske försvinner den av sig själv.

Hela vägen in i kaklet!

Vilken fullspäckad helg! Men det har varit roligt från början till slut!
 
Igår gick jag upp med Vendela vid halv åtta. Sen runt nio mötte vi Cissi och Edwin och cyklade tillsammans till simhallen. Det märktes att det var länge sen vi var där senast! Då kunde Vendela inte nudda botten nånstans i mellanbassängen, men nu kunde hon gå ut till hälften alldeles själv. Hon hade armpuffat ett tag, men sen tyckte hon att det var överflödigt och ville simma själv. Det gick väl lite så där ;-)
 
Efter simmandet och duschandet blev det lunch i simhallens cafeteria innan vi begav oss till bakluckeloppisen vid Gröna dalen. Jag handlade för kung och fosterland och hade lite problem att ta mig hem med cykel, barn, simkläder och loppisfynd, dessutom lagom mör i benen efter badandet! Men hem kom vi! Sen stupade både jag och Vendela i sängen en stund.
 
När vi vaknade skjutsade jag Vendela till mormor och morfar. Hon skulle sova över där medan jag och Richard gick på 30-årsfest. Det blev en väldigt rolig fest med lekar, lagom mycket alkohol (för mig iallafall), trevliga människor och god mat. Jag och Richard gav upp rätt tidigt och var hemma strax efter elva. Sen länsade vi skåpen på godis och tittade på de tre första avsnitten av Solsidan.
 
I morse vaknade jag halv nio?! Halv nio på en söndag när man är barnfri?! Det är ju helt skruvat när det gäller mig. Men det var bara att gilla läget och jag ägnade den första halvtimmen åt att spela på mobilen. Sen läste jag några sidor kurslitteratur och gjorde mest ingenting. När Richard kravlade sig upp hämtade han pizza till sig själv och en fullkomligt oätlig sallad till mig. Jag käkade brödet som var till och matade sen Tuborg med de äckliga räkorna.
 
Vi tre kom min far och hämtade mig och sen åkte vi till stallet för att köra iväg Emma och Bella till Berga. När vi kom ut på motorvägen krängde det som attan i både bil och transport och jag trodde på allvar att vi tappat transporten. Men vi gick ut och tittade och allting verkade vara som det skulle. Sen satt vi nog allihop med hjärtat i halsgropen resten av resan. Fram kom vi utan fler missöden!
 
Väl på plats på Berga fixade Emma boxen och vi bar ut alla hennes grejer. Sen fick Bella inspektera sitt nya hem och hon rullade sig säkert tio gånger i spånet innan hon kände sig nöjd. Knasiga häst! Vendela tyckte att det var väldigt underhållande när spånet flög åt alla håll.
 
När hästsaker och Emmasaker var inpackade på rätt ställen åkte vi till en pizzeria och käkade middag tillsammans. Emma och hennes vän Beatrice följde också med. Sen blev det lite färdkostshopping på en Coopbutik innan vi skjutsade tillbaka Emma och Beatrice.
 
Jag körde hem och vi hann knappt ut från skolans område innan Vendela slocknad. Men så var klockan över åtta också, så hon var väl helt färdig.
 
När jag kom hem vid halv tio kände jag att jag behövde klara av dagen gympass för att inte komma ur fas. Så jag snörde på mig löpardojorna och körde 35 minuter på bandet. Det gick förvånansvärt bra trots tre dagars godisätande och pizza till middag.
 
Nu ska jag läsa lite så jag blir trött. Det är ju inte helt smidigt att träna precis innan man ska sova, men ibland har dygnet för få timmar så då blir det så.
 
Godnatt!

T-R-Ö-T-T

Vilken tur att det är fredag! Men vad synd att hela helgen är totalt fullbokad. Men det är bara roliga saker som händer, så det är bara att gilla läget!
 
Morgonen bjöd på en riktigt tung start på dagen. Eller nej, först körde jag ett benpass på gymmet innan jobbet och det gick väl okej, även om det var första gången då det kändes lite motigt att lyfta samma vikter som jag hade förra gången. Jag kände mig lite svag, men så kan det vara ibland.
 
Men det var när jag kom till jobbet som det jobbiga började. Det var ju avtackning av en av de mest betydelsefulla kollegorna som blev uppsagd redan i våras, men som har ett års uppsägningstid och som gick nu för att han fått ett nytt jobb som börjar på måndag. Jag kan inte säga exakt vad det speciella med den här kollegan är, men han är verkligen genomsnäll, rättvis och har alltid tid att lyssna. Jag har pratat om allt med honom, från jobbiga elever som fått mig att gråta till problem med vårt hus, och han har alltid lyssnat, stöttat och gett goda råd. Sen är han väldigt rolig också och har alltid frågat mig om hjälp med sina dataproblem. Dessutom har han jobbat på Säby i över 20 år, så det känns lite som att en liten del av Säby dör i och med att han slutar. Jag trodde innan att jag skulle vara rätt oberörd och bara säga hejdå, men jag grät floder. Dels av min egen sorg och dels över att se honom stå framför alla och försöka säga några ord, men inte klara det och tvingas lämna rummet två gånger för att samla sig. Det var riktigt, riktigt tufft, särskilt när man vet att han inte slutar av egen vilja. Det kändes ju lagom roligt att gå tillbaka till klassrummet och eleverna när jag var alldeles rödgråten, men det var bara att bita ihop.
 
När jag kom hem inträffade nästa tråkighet. En av Vendelas fiskar låg upp och ner på botten och Vendela sa: "Mamma, fisken sover", varpå jag med allvarlig röst svarade "Nej, Vendela. Han har dött" och då blev hon alldeles bestört och sa "Åh, kära nån!". Hur sorgligt det än var med fisken så lät hennes ord så väldigt roliga att jag inte kunde låta bli att skratta. Vi hade en snabb begravning med den stackars fisken innan han fick åka på sin sista resa ner i toaletten. Vendela spolade och vinkade hejdå till honom. Nu är jag lite orolig för de andra fiskarna, för de ser inte helt krya ut. Jag hoppas att de överlever helgen så ska jag prata med nån djurkollega på måndag vad som kan vara fel. Jag vill ju inte missköta de stackars små liven, men jag vet inte riktigt vad jag gör för fel...
 
Efter alla hemskheter tog vi en tur till Västerås och då började den roliga delen av dagen. Först åt vi god buffé på Pizza hut och därefter lekte vi på leklandet i punkthuset i några timmar. Jag märkte en klar förbättring av konditionen och det var faktiskt inte lika ansträngande att klättra upp med Vendela överallt. Det var väldigt lite barn när vi kom så jag och Richard var med henne överallt i hoppborgar, bollhav och klätterställningar och hade väldigt roligt tillsammans!
 
Innan vi lämnade Västerås handlade vi lite fredagsmys på Ica maxi som vi tog med oss till Skokloster där vi bjöds på middag hos min vän Evelina, hennes sambo Johan och hennes kusin (och tillika Vendelas syssling). Det blev fredagstacos och en lång och mysig pratstund innan Vendela tyckte att det var dags att åka hem.
 
Nu ska jag kika till fiskarna en gång till innan natten och sen ger jag upp för idag. Jag är så gräsligt trött och kommer förmodligen att slockna innan huvudet hinner nå kudden.
 
 

En urusel mamma

Idag slapp jag också migrän på jobbet! Jag förstår verkligen inte vad som händer, men jag är evigt tacksam för de dagar jag slipper må dåligt. Kanske är det all träning som påverkar mitt arma huvud?
 
När jag kom hem från jobbet idag hade jag en urmysig unge som först bara gosade i soffan och ville kramas, pussas och säga "Jag älskar dig" om vartannat. Sen hjälpt hon mig med maten. "Jag måste hjälpa dig mamma". Så hon tog en stol och ställde sig vid diskbänken och sen frågade "Hur gör man?". Så himla sött! Så jag visade henne hur man skalade räkor och det gick väl så där... Fler räkor hamnade nog i hennes mage än på tallriken de skulle till.
 
Efter middagen badade hon badkar och skulle absolut ha massor med vatten. Hon lekte alltmöjligt och vad hur glad som helst och jag tvättade till och med håret på henne utan att soc riskerade ringa på dörren.
 
Efter en film i soffan och den avskyvärda hårborstningen var det sen dags för sängen och det var då helvetet bröt loss! Förmodligen kände hon att jag ville börja med den tårta jag tänkte göra till en arbetskamrat som slutar imorrn och därför var hon så lite samarbetsvillig som möjligt. Och jag var den där totalt värdelösa mamman som står och skriker åt sitt barn tills vi båda två står och gråter. Problemet var att hon inte kunde välja vilken skiva hon skulle lyssna på. "Jag vill lyssna på eeeehh....eeehhh.....eeehhh....eeeehhhh..." sa hon KONSTANT 45 minuter, förutom när jag skrikit åt henne och sagt att hon måste välja skiva och sen stormat ut ur rummet. Då tokskrek hon bara. Jag var egentligen inte på dåligt humör och jag kände mig inte stressad, men till sist brast det och jag orkade verkligen inte med hennes velande. Hon brukar dessutom aldrig har några problem med att jag sätter på en skiva åt henne, men idag gick det tydligen inte. Till sist, när hon hållt igång i totalt 2 timmar efter att jag lagt henne, körde jag igång Pippi och gick ut. Protesterna var inte nådiga, men till slut somnade hon. Mer värdelös som mamma är nog svårt att känna sig och nu när jag försöker förklara situationen låter det så fånigt, men der oerhört påfestande att höra "Eeeeh, eeeehhh, eeeehh" hur många gånger som helst. Och det kändes som att hon sa det bara för att jag skulle stå kvar i dörröppningen...
 
Nu har den usla mamman iallafall biktat sig och ska gå och lägga sig.
 
Imorrn blir det fullt ös med lektioner, lunch och bus i Västerås och sen Skokloster på kvällen!
 
Godnatt!

Suuuperstressad

Hjälp, vad jag mår dåligt just nu. Jag har stressat som en tok hela dagen för att hinna klart med morgondagens uppgifter. Den senaste 1,5 timmen har jag försökt hitta en enda sketen artikel som jag ska ha till eleverna när de ska träna studieteknik imorrn, men det har varit omöjligt att hitta nåt passande! En artikel ur Illustrerad vetenskap hade suttit perfekt, men alla nätartiklar saknar bilder och då faller hela uppgiften. Men så kom jag på att jag kunde be min snälla syster om hjälp så hon letar fram en tidning åt mig.
 
Nu måste jag gå och sova, alldeles för sent! Hade tänkt åka till simhallen imorrn bitti, men jag vet inte om jag orkar. Känner mig så uppjagad av stressen och så fruktansvärt trött!
 
Imorse tränade jag iallafall, 30 minuter på löpbandet gav dryga 3,5 km. Men jobbigt var det och jag tänkte ge upp, men så höll jag ut hela tiden ändå. Och efteråt kändes det väldigt bra!
 
Packar nog simhallsväskan ändå så får vi se vad jag känner för imorrn...
 
Godnatt!

Jobba arslet av sig

Just nu är det rätt hög arbetsbelastning på mig. Hur mycket jag än sitter på jobbet och plockar papper och skriver planeringar så verkar det ändå aldrig bli tomt i mina högar! Men jag har väldigt roliga lektioner med ettorna emellan allt pappersarbete! Det är verkligen roligt att undervisa igen!
 
När jag väl kommer hem från jobbet måste jag planera mina lektioner, för det får jag ingen ro till på min arbetsplats.
 
Det märkliga är att trots att jag har varit slarvig med att äta regelbundetl, sovit för lite och att jag känner mig rätt stressad mest hela tiden, så har jag inte fått migrän varken igår eller idag. Det är verkligen underligt! Men jag är glad så länge det håller i sig!
 
Jag tog mig allafall hem hyfsat tidigt och hann hämta Vendela klockan fyra. Sen var det tänkt att vi skulle åka iväg på nån utflykt tillsammans innan maten, men Vendela ville inte. Kanske är hon också trött efter sin arbetsdag och vill ta det lite lugnt. Vi spelade iallafall Lotto tillsammans efter middagen och det uppskattade hon. Hon är duktig både på att hitta rätt bild på sin bricka, att vänta på sin tur och att låta andra ordna sina egna kort och brickor. Hoppas hon blir en riktig spelunge, för jag älskar ju sällskapsspel!
 
Nu när Vendela lagt sig har jag, förutom lektionsplanerandet, fixat lite till i min pappas fotobok och snart är den faktiskt klar!
 
Men nu lär det snart bli sängen. Jag är trött så jag mår illa!
 

Mobilinlägg

Dygnet har verkligen för få timmar just nu. Idag har jag jobbat mellan 8 och 17, storhandlat på willys, lagat middag, jobbat lite till, tränat på gymmet och sen jobbat ännu lite till!

När ska jag hinna umgås med mitt barn, plugga och göra klart fotoboken till min pappa? Inga lediga förmiddagar blir det heller den här veckan eftersom jag ska jobba med elevernas teman både onsdag och torsdag fm. Men, men, snart blir det väl helg igen!

Jag lyckades förresten avvärja ett migränanfall idag, utan zomig! På de två veckor jag hittills arbetat har jag lyckats avverka elva zomig så det kändes skönt att åtminstone kunna inleda den här veckan utan migrän.

Nu ska jag vänta på att mina öron torkar lite efter duschen så jag kan trycka in öronproppar sen. Richard verkar ha gått över från musiklärare till sågverk ;)


Söndagsmys

Idag började dagen med en välbehövd sovmorgon. Sen blev det mysfrukost och lite allmänt plockande, lekande och busande innan Vendela la sig för en tupplur. Under tiden hon sov passade jag på att plugga lite.
 
När hon vaknade igen åkte tog vi en runda genom hålan. Först till återvinningscentralen där jag lämnade en kasse föräldratidningar och bytte till mig några pocketböcker, ett par skridskor till Vendela och ett diadem som Vendela fick valde som bytesleksak.
 
Sen åkte vi till Åbergs för en fika och lite lek i lekparken. Vädret var verkligen toppen med riktigt stekhet sol.
 
Innan vi åkte hem svängde vi förbi stallet där jag hjälpte Emma att prova det nya täcket på Bella.
 
Väl hemma blev det lite lugnt i soffan med en film innan det var dags för middag. Vendela fick välja vad vi skulle äta och givetvis blev det sushi. Medan hon väntade på att Richard hämtade den var hon ute i spöregnet. Hur nöjd som helst. "Jag ska sitta på trappan och vänta på pappa". Gullunge!
 
Det är förresten imponerande hur mycket en tvååring hinner med på väldigt kort tid! Idag hann hon få tag i en textilpenna och måla magen, naveln, händerna, benen och fötterna inom loppet av en halv minut. Tänk om man själv hann med lika mycket!
 
Annat roligt hon pysslat med idag är att pilla bort dörrstoppet från handtaget på dörren till hennes rum och sen ätit upp halva stoppet. När jag plockade lite hittade jag även en strumpa (en damstrumpa med okänd ägare, min är den inte!) fylld med lördagsgodis från igår. Man undrar ju bara VARFÖR?!
 
Nog för att hon förstör mycket och stökar ner så in i döden, men vårt största problem är ändå hennes år. Tvätta kan man göra, även om det är ett under att ingen granne ännu ringt soc, men att borsta det är ju omöjligt! Hon springer, skriker, gömmer sig, dyker ner med huvudet i soffan och gud vet vad så fort man nämner ordet hårborste. Men borstas måste det och när jag frågade henne om vi skulle klippa av henne håret istället så blev hon livrädd. Och hon är ju så fin i sitt lång lockiga hår, men det vore ju bra om man kunde borsta det också...

Busy day!

Idag började Vendela morgonen halv sju. Lagom tidigt. Efter att fått henne att titta på Bolibompa i nån timme gick vi sen upp och åt frukost.
 
Dagen spenderades på Stigsbergs gård där det var hopptävlingar. Emma fick ett täcke av mig till Bella i försenad julklapp/födelsedagspresent som hon haft innestående. Dagen blev mysig med lagom mycket sol, grillade hamburgare till lunch och en söt unge som somnade i min famn och sen blev nedflyttad till filten i gräset.
 
Vid två var vi hemma igen och då dekorerade jag en tårta till svärmor som fyllt 70. När den var färdig blev det dusch och sen åkte vi till svärföräldrarna för middag. Det blev mat i mängder och alldeles för mycket efterrätt.
 
När jag kom hem kände jag mig så väldigt överjäst och hade lite dåligt samvete för all tårta jag åt trots att jag bestämt mig för att hålla igen nu när jag äntligen börjat minska siffrorna på vågen. Så för att botgöra mitt misstag tog jag bilen ner till gymmet när jag lagt Vendela (efter kl. 21.30) och sprang på löpbandet i 30 minuter. 3,5 km hann jag och jag är förvånad över hur lätt och roligt det var! Känner mig väldigt nöjd med mig själv nu och jag är precis så där trött i kroppen som jag ville bli! Jag var väldigt ensam på gymmet, men ljudboken höll mig sällskap och den börjar bli väldigt spännande nu så jag vill bara ut och träna mer!!!
 
Nu ska jag ta dagens andra dusch och sen blir det nog sängen och kanske lite kurslitteratur innan jag somnar.

En lång natt

Igår tänkte jag gå och lägga mig redan vid tio, men Vendela vaknade när jag gjorde mig ordning för sängen och sen var hon vaken ända till klockan två! Jag försökte lägga om henne i en timme innan jag gav upp och bestämde mig för att ge henne en alvedon. Men då spårade allt ur ordentligt och hon totalvägrade. En tvååring är starkare än man tror och det känns inte rätt att ta i för kung och fosterland för att kunna få i en alvedon. Efter ett väldigt mutande, bönande och ett antal sparkar i huvudet stod både hon och jag och grät och då gav jag upp. Jag ville bara sova och Vendela ville inte det. Så vi kröp ner i min säng tillsammans och låg där tills Richard kom hem vid tolv. Då fick hon titta på film i soffan med honom istället och klockan två stoppade han henne i säng igen, trots vilda protester. Men då somnade hon iallafall efter en stund.
 
I morse vaknade hon såklart vid sju som vanligt, men har varit dödstrött under dagen. Dock inte sjuk på nåt sätt, så vi åkte till Barkarby och blev lite besvikna på Pizzahut. Sen åkte vi till Jakobsbergs centrum och tittade på HM, men jag köpte ingenting trots att jag hittade en massa fint! Bland annat en urgullig onepiece med katter, en randig klänning med en katt i ena framfickan och ett par ridbyxor. Men jag kände mig inte motiverad att spendera mina sista kronor på kläder, så vi åkte till djuraffären och införskaffade Vendelas efterlängtade fiskar istället. Så nu simmar 17 små fiskar runt i akvariet och väntar på sina guppy-vänner som kommer senare.
 
Till middag blev det gott grillat kött med majskolvar och sen åkte jag iväg och tränade. Väl hemma igen fyllde jag en tårtbotten för morgondagens tårta till Vendelas farmor.
 
Nu ska jag snabbduscha och sen störta i säng. Trött är bara förnamnet på mig just nu!

Sjukling

Sju dagar på dagis pallade Vendela innan hon blev sjuk. Hon var rätt hostig redan igår, men hon var ändå pigg så idag fick hon gå till dagis. Men nu på kvällen åt hon ingen middag och hade 38,6 när jag tempade. Tur att det är helg så vi slipper vabba första veckan med elever åtminstone.
 
Idag började jag efter lunch igen och jag var fantastiskt duktig på att plugga på förmiddagen! Det går faktiskt riktigt bra med min diktanalys, så än finns det hopp om att jag kommer klara den här kursen!
 
Så mycket roligare än så har det inte varit de senaste dagarna. Förhoppningsvis är Vendela lite bättre imorrn för planen var att vi skulle åka och äta på Pizzahut till lunch. Men vi får väl se hur det blir med det...
 
Nu ska jag nog lägga mig i sängen och läsa lite kurslitteratur. Eller ta en kopp te först kanske.. Trött som fanken är jag iallafall!

Morgonrunda

Efter att ha skickat iväg Vendela med Richard till dagis gav jag mig ut på en löptur. Jag sprang dryga nästan 1,5 km och jag hade kunnat springa längre, men vill inte göra det för tungt och jobbigt. Det är helt ofattbart att jag kunde springa 5 km utan större problem för nåt år sen. Eller ja, några år kanske, innan Vendela föddes. :-)
 
Jag lyssnar ju på ljudbok när jag springer och sista biten hem var det så sorgligt så jag grät floder. Tänk om nån hade sett mig! Trött och svettig och störtbölande!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det plugg innan jag åker till jobbet. Ikväll ska jag äta middag med min vän och föredetta kollega Hanna.

Läsårets första lektion avklarad!

Idag var det dags att möta de första ettorna. Spännande och lite nervöst faktiskt! Men fasligt roligt också! Det känns jätteroligt att ha dem i framförallt svenska det här året! Matten ska också bli rolig, men Svenska 1-kursen är ju extra spännande eftersom jag inte har haft den förut!
 
Eftersom jag var lektionsfri på förmiddagen passade jag på att plugga. Och det gick faktiskt strålande! Sen ringde jag vårdcentralen också och det gick bra det med, så nu har jag en tid bokad hos en fast läkare som faktiskt ska hjälpa mig utreda migränen. Det är visserligen en månad bort, men det är iallafall en tid!
 
När allt annat gått så bra idag så gick ju självklart kvällsysslorna åt skogen! Jag skulle fortsätta med min pappas fotobok men då är hälften av bilderna plötsligt borta?! Lite surt när det fanns 157 bilder i albumet igår och bara 80 idag! Så det blir till att ladda upp igen! Det tar ju bara en sisådär 6-7 timmar!
 
Men nu ska jag nog ge upp för idag. Det tog på krafterna att ha nya elever, även om det var väldigt roligt!
 
 

Lektionsfri måndag

Idag kom de nya ettorna men eftersom jag inte är mentor för någon etta så kunde jag planera hela dagen. Det var himla skönt, för nu är hela veckan planerad och alla uppgifter som behövs uppkopierade!
 
Så arbetsdagen gick bra, med undantag för att jag fick veta att en av mina bästa kollegor, en "farbror" i 60-årsåldern (världens snällaste), ska sluta. Eller jag har ju vetat att han är uppsagd, men eftersom han arbetat där i typ hundra år så har han ett års uppsägningstid, men nu har han fått nytt jobb och går förmodligen redan på fredag. Det känns så otroligt sorgset, som att uppsägningarna nu verkligen blir ett faktum. Många har ju redan gått, men ingen som stått mig nära. Tur att eleverna kommer snart och kan muntra upp mig! Ska försöka hinna baka en tårta till på fredag till honom också, som en avslutningspresent.
 
När arbetsdagen var över hämtade jag Vendela på dagis. Jisses vad glad hon blev! Hon berättade för alla att hennes mamma kommit och hon var snabb som en vessla när det gällde att hämta sina grejer. Väl hemma tittade på film tillsammans i soffan.
 
Sen inledde jag min nya idé - middagstips från Icas "Billiga veckan". Riktigt gott blev det faktiskt!
 
Efter att potatisskalaren gömt sig inför middagsförberedelserna blev jag på vansinnigt dåligt humör. Jag kände mig totalt orkeslös och så där riktigt äcklig, ful och tråkig som man bara gör när man har sina värsta dagar. Men trots det masade jag mig iväg till gymmet och en timme senare mådde jag mycket bättre! SKÖNT!
 
Nu ska jag köra igång en maskin tvätt innan jag lägger mig. Imorrn börjar jag först efter lunch så jag hinner få massor gjort på förmiddagen!

Slapparsöndag

Så var helgen över. Fasligt vad fort det gick!
 
Idag började dagen med sovmorgon för mig till strax innan tio. Sen åkte vi iväg till Barkarby och åt lunch på Ikea samt införskaffade lite smått och gott. Det blev några pennor, lite förvaring till Vendela och två paraplyer.
 
På vägen hem blev det matshopping på Willys.
 
Sen var jag och Vendela ensamma hemma medan Richard åkte på bandmöte. Jag städade och Vendela stökade ner. Men jag var nog lite snabbare än henne för hennes rum blev iallafall skapligt städat och jag lyckades hitta ett köksbord i köket. Vi ordnade det sista med hennes akvarium också så nu väntar bara fiskarna!
 
Till middag blev det grillade hamburgare och sen badade jag och Vendela tillsammans så nu ser hela jag ut som ett russin!
 
Nu blir det nog slappandet i soffan en stund innan jag måste masa mig vidare till sängen. Imorgon kommer nya elever!

Plugglördag

Idag var Vendela iväg med sin far och faster på shoppingrunda. Jag passade på att gå på loppis tillsammans med min syster och mor och sen åkte jag vidare hem till Linnéa. Jag är kattvakt så deras hus var tomt och passade perfekt för en eftermiddag full av plugg. Då fick jag lugn och ro och katten fick sällskap. Så mycket pluggande blev det dock inte då jag för mitt liv inte kan begripa någon av de dikter jag ska analysera. Jag läste samma tio-tal dikter säkert 20 gånger om i hopp om att förstå någon av dem, men icke! Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska gå vidare med just den uppgiften.
 
Framåt kvällskvisten kom husets ägare hem och då fick jag med mig en rejäl dos kantareller hem. Så på hemvägen stannade jag på Ica och köpte en riktigt smaskig biff och potatisgratäng och sen blev det stekt kött med gratäng och smörstektakantareller i grädde. Riktigt, riktigt gott!
 
Det är väl ungefär allt som har hänt idag.
 
 

Tillbaka till vardagen

Första arbetsveckan är förbi och jag kan ju konstatera att man uppskattar helgen betydligt mer när man jobbat hela veckan!
 
Veckan kändes rätt lugn, men mitt huvud är ju helt skruvat och bjöd på totalt sju migränanfall de fem första dagarna... Men jag ska ringa vårdcentralen på måndag och se vad dom har att erbjuda, för det här är ju helt ohållbart!
 
I onsdags var vi i Sigtuna på lunch och en guidad tur. Det var skönt att komma bort från skrivbordet mitt i veckan. Dessutom var det god mat och en väldigt intressant guidning.
 
I övrigt har det varit mest genomgång av dokument och planerande inför hösten och jag känner mig rätt lugn inför nästa vecka när eleverna kommer.
 
Idag cyklade jag till jobbet igen. Jag blir själv imponerad av min bestämdhet. Jag bestämde mig igår kväll och imorse när klockan ringde så bara gjorde jag det jag skulle; gick upp tidigare, åt en snabb frukost och gav mig sen iväg. Men det var bra mört i benen idag efter ett rätt hårt benpass på gymmet igår. Jag la på en extra vikt på alla maskiner jag körde igår och det mattade såklart ut benen lite extra.
 
Nu ikväll cyklade jag, Richard och Vendela till mina föräldrar och så skjutsade jag ner dem till Åbergs, åkte tillbaka till dem och tog sen min egen cykel ner till dom jag med. Sen åt vi en god tapasmiddag tillsammans innan vi cyklade hem igen. Så totalt blev det dryga tre mil på cykeln idag. Sista backen hem med Vendela bakpå var riktigt, riktigt jobbig, men hem kom jag och nu dyker jag snart i säng. Man är ju helt klart lite tröttare om kvällarna när man jobbat hela dagarna!
 
Imorrn ska jag plugga hela långa dagen och på söndag ska jag bara ägna mig åt min lilla gosunge!

Tillbaka på jobbet

Ångesten i söndags var inte nådig! Först idag har jag insett varför jag har en sån oerhörd ångest. Det handlar inte om att jag vantrivs på mitt jobb, tvärtom - jag trivs alldeles förträffligt och längtar efter att få undervisa igen! Nej, det handlar snarare om att min tid inte räcker till! Nu har jag bara jobbat i två dagar och jag är redan vansinnigt stressad. Jag ska hinna jobba (med nya kurser dessutom), plugga, träna och ta hand om Vendela. Nånstans däremellan vill jag gärna hinna röja upp lite här hemma, men det verkar omöjligt.
 
Kanske lugnar det ner sig lite när lektionerna börjat för då har jag lite mer tid på dagarna emellanåt som gör att jag kanske hinner komma ifatt lite.
 
Igår var det som sagt första arbetsdagen. Eftersom det skulle vara fint väder tänkte jag slå ihop träningen med lite pengasparande, så jag tog cykeln till jobbet! 1,1 mil var det ungefär och det var vansinnigt jobbigt på vägen dit! Många sega uppförsbackar och när det väl dök upp en härlig nedförsbacke så hade nåt klantarsel lagt ut stora stenar på vägen (det är en traktorväg) så det var bara till att leda cykeln i ungefär hundra meter, lagom till nästa uppförsbacke. Lite lagom surt!
 
Vägen hem gick betydligt lättare. Kanske för att jag lyssnade på både brottning och hästhoppning på telefonen, vilket gjorde att jag tänkte mer på svenskarnas medaljchanser än cyklandet. Väl hemma kände jag mig jävlig nöjd med mig själv!
 
Idag smet jag lite tidigare från jobbet och passade på att träna en timme på gymmet innan jag åkte hem för middag.
 
Richard är iväg och repar så jag och Vendela passade på att bada tillsammans. Supermysigt!
 
Nu ska jag försöka få igång en maskin tvätt och bädda rent i sängen. Sen blir det nog att dyka ner i de rena lakanen. Imorrn blir det utflykt till Sigtuna med jobbet. Spännande!
 
Jo, förresten, igår ägnade jag tre timmar åt att välja ut bilder till en fotobok jag lovat min pappa i födelsedagspresent. Jag hade precis valt ut 167 bilder av de ca 2000 vi har på Vendela på datorn när programmet hängde sig. Sen när jag loggade in senare var alla bilder borta (såklart!) och då sjönk jag verkligen till golvet! Det tar ett tag att gå igenom så många bilder och jag trodde att jag skulle behöva göra det igen. Men nyss när jag loggade in låg alla bilder kvar! Det var en sån oerhörd lättnad! Nu ska jag bara försöka få till fotoboken också. Så småningom...

Mysdag!

Idag startade jag dagen med ett pass på gymmet. Sen skjutsade jag och Vendela Richard till replokalen för att de skulle plocka ihop inför spelningen på kvällen.
 
Eftersom min och Vendelas magar kurrade svängde vi in vid Åbergs på vägen hem och åt en god lunch. Sen lekte vi lite i kojan och i lekparken innan vi avslutade besöket med en ordentlig fika. Vendela fick en varm choklad med grädde helt för sig själv och gissa om hon var nöjd?!
 
Cissi jobbade på Åbergs och när hon slutade bestämde vi oss för att åka till Ekilla och bada. Så de resterande timmarna av eftermiddagen tillbringade vi på stranden. Till och med jag tog mig ett dopp, till Vendelas stora förtjusning!
 
Cissi och Edwin var också ensamma under kvällen så vi gjorde sällskap till Sibylla också för en middag.
 
Väl hemma badade Vendela och sen somnade hon som en klubbad säl! Hon ville inte gå och lägga sig först, men när hon väl var i sängen la hon sig ner självmant och sov nästan innan jag lämnat rummet.
 
Min gräsänkekväll har jag ägnat åt absolut ingenting. Jag har spelat betapet på mobilen och tittade på OS samtidigt. Total avslappning alltså!
 
Imorrn är det sista semesterdagen. Det känns verkligen ruttet! Jag gillar ju semester!
 

Sommarens sista dagar

Nu jäklar gäller det att utnyttja de sista semesterdagarna till max!
 
Igår började vi med en påhälsning på dagis för att Vendela och Edwin skulle få minnas lite hur det är där. På måndag börjar ju allvaret. Sen bjöds vi på lunch hos Cissi och Edwin.

Direkt efter lunchen åkte jag och Vendela till fjärilshuset i Solna när vi träffade en kollega till mig som är mammaledig. Hennes äldsta dotter är lika gammal som Vendela så de var väldigt bra sällskap för varandra. Vendela tyckte att både fiskar och fjärilar var intressanta, men gudars vad varmt det var i regnskogsområdet! Svetten verkligen rann efter bara nån minut där inne! Efter fjärilarna blev det en välförtjänt fika och sen begav vi oss hemåt igen.
 
Nästa anhalt var stallet där vi träffade Bellas ägare för kontraktskrivning och köp av Bella. Så nu är den söta lilla hästen Emmas!
 
Direkt efter köpet åkte jag till Richard föräldrar där det bjöds på middag och sen avrundade jag kvällen med ett rejält pass på gymmet! Några nya muskler kom jag nog åt i nacken och axlarna, för jag har en rejäl träningsvärk idag. Resten av kroppen verkar ha vant sig lite mer vid tränandet.
 
Idag åkte jag, Richard och Vendela till Västerås. Först åt vi lunch på Pizza hut, vilket var en riktig toppenupplevelse! Maten var verkligen god och servicen toppen! Men Vendela drack nog lite för mycket kolsyra och spydde så fort vi kommit utanför restaurangen. Hon åt varken mycket pizza eller glass, men förmodligen blev det lite för mycket kolsyra. Sen mådde hon hur bra som helst igen och då fortsatte vi till ett lekland som hette Lek&bus. Det måste vara typ himmelriket för barnen. Det fanns hur mycket klätterställningar, hoppborgar och andra aktiviteter som helst! Och man som vuxen fick följa med överallt också, så både jag och Richard fick åka en superbrant rutschbana med henne flera gånger om. Klättringen dit upp var verkligen som ett rejält gympass, men nog pirrade det lite även i min mage när vi åkte i kanan.
 
När vi äntligen fick med oss Vendela därifrån och åkte hemåt somnade hon såklart innan vi ens lämnat parkeringshuset.
 
Väl hemma igen bytte jag bara om och sen mötte jag Cissi för en cykeltur till Åbergs där vi åt tapas med en annan mamma. Egentligen skulle vi ha varit fler, men till sist blev det bara vi tre, vilket var trevligt det med!
 
Nu ska jag krypa i säng och faktiskt öppna en bok för första gången på väldigt länge. Vi pratade om böcker nu ikväll och jag gillar ju att läsa, men tar mig aldrig riktigt för det. Och jag behöver ju läsa lite plugglitteratur (som är skönlitteratur) så det är väl lika bra att sätta igång.
 
Imorrn har jag ingenting annat planerat än ett pass på gymmet på förmiddagen. Sen är jag och Vendela ensamma hemma hela eftermiddagen och kvällen så nåt skoj ska vi väl hitta på! :-)

Akvariet är igång!

I julas köpte jag ju ett akvarium av en mammakompis och nu har jag äntligen kört igång det! Vendela var med och valde växter på djuraffären och sen tvättade vi alla stenar, ställde i ordning och fyllde på med vatten. Just nu är det fyllt till hälften ungefär, vågar inte fylla mer förrän jag ser att det är helt.
 
Så snart blir det fiskinflytt! Gissa om Vendela blir glad då!
 
Vendela och jag hade en sån där mysdag idag igen. Vi åkte till Ikea för en lunch och sen lekte Vendela i nästan två timmar inne på Ikea. Hon kärade ner sig totalt i en gosedjurshund och drog runt med tre såna. Sen kröp hon ner i en säng med alla hundarna och skulle absolut sova där. När jag äntligen fick henne därifrån fastnade hon i utställningsbarnrum och till sist fick jag bära ut henne från affären för att nånsin komma vidare.
 
Vi gick in på Kappahl en sväng då jag hade både en värdecheck på 50 kr och en rabattkupong på 25%. Jag hittade väl egentligen ett par vita jeans som jag ville ha, men jag orkade inte prova ordentligt för jag ville inte att Vendela skulle tappa humöret så det blev inga byxor.
 
Sen åkte vi vidare till XL Zoo och köpte en prydnadshäst som Vendela tyckte skulle vara i akvariet.
 
Efter middagen cyklade jag och Cissi upp till stallet där Cissi red Bella och jag frös och viftade bort knott. Det är lite höstigt i luften, trots att det bara är den första augusti! Men det gör mig inte så mycket, jag gillar höstmyset!
 
Nu ska jag krypa i säng, med migrän IGEN! Det här är ju fånigt, jag har haft i princip konstant migrän i över två veckor, trots att jag inte är stressad. Och jag äter ju bra, dricker bra och ändå får jag skiten hela tiden. Om jag nu skulle orka ringa vårdcentralen kanske...

Lekdag

Det är så skönt när huset är städat. Då kan man gå upp klockan tio när Vendela behagar vakna och ändå hinna bli färdig med allt tills mammavännerna kommer klockan elva. Det var Linda och Cissi som kom hit med sina barn och det badades pool, gungades och självklart hoppades på studsmattan! Undrar om det finns nån unge som inte tycker det är kul med studsmattor? Sen åt vi våfflor också. Och fikade såklart!
 
Sen gjorde jag nog inte så mycket mer av dagen. På eftermiddagen tittade jag givetvis på fälttävlan och såg när Sverige precis missade guldet och fick nöja sig med silver. Jag stod och studsade i soffan och till och med Richard satt och tittade! Snacka om spänning på hög nivå!
 
Efter en hemgjord hamburgare till middag (vi ska tydligen grilla varenda kväll som är kvar på semestern) cyklade jag till gymmet med Cissi och mötte upp Linnéa där och sen körde vi på i nästan en och en halv timme. Nu är jag fylld av energi och skulle förmodligen kunna riva hela huset om det skulle behövas!
 
Vendela har hamnat lite ur fas när det gäller sovandet. Igår somnade hon vid tolv och vaknade tio, sen somnade hon på eftermiddagen igen och det är helt omöjligt att väcka henne. Hon somnar om hela tiden och är skitgrinig. Fast det är ju förståerligt, men det är inte helt smidigt att hon är vaken halva nätterna för att hon sover länge på eftermiddagen.
 
Hon sa förresten en så himla gullig sak när Richard var iväg och handlade. Det låt en penna och lite papper på bordet och då sa hon "Mamma, jag måste rita. Jag är så ritnödig!". Urgulliga unge! Hon är verkligen ett riktigt charmtroll för tillfället. När jag kom hem från gymmet var hon gosigare än nånsin och skulle ligga på min arm och titta på Lejonkungen tillsammans med mig. Sen vände hon sig emot mig emellanåt och pussade mig och kramade mig. GOSUNGE!
 
Lite mindre gullig var hon lite tidigare på dagen när hon badade Nasse i poolen och sen kom in med honom genom hela hallen, med vattnet verkligen forsandes från honom, och sa "Nasse ville bada"...
 
Nä, hänga tvätt kanske. Gör jag annat om kvällarna egentligen?

RSS 2.0