Fler timmar tack!

Det är så härligt med stress! Tre avsnitt kvar i pluggandet innan hemtentan ska in på måndag. Och jag har ju så mycket tid att plugga! Två enorma doptårtor ska bakas (jag tänkte nog att det var mindre jobb än det faktiskt är när jag sa ja till att göra dem), på lördag är det tvillingloppis (som jag nog får skippa i år), höstmarknad i gamla Bålsta, jag har lovat Emma att spendera hela lördagen med henne på Berga och på söndag är det Mickelsmäss. Det blir nog finfint det här! ;-)
 
Idag var jag tillbaka på jobbet på förmiddagen. Det var lite jobbigare än jag tänkt mig, jag menar, jag är nästan aldrig sjuk och är inte helt med på det där med att ta det lite lugnt. Men det var bra att jag bara jobbade halva dan för sen kunde jag åka hem och vila lite och nu känner jag mig helt redo för att gå tillbaka på heltid imorrn!
 
Jag fixade lite allt möjligt på eftermiddagen efter att jag hämtat Vendela. Bland annat fick jag henne att prova förra årets vinteroverall och jag trodde nog att 98 skulle passa eftersom det är den storleken hon har i kläder. Men icke! Det var för kort mellan grenen och axeln. Så nu blir det till att införskaffa ny overall. Kul jul. Kvalitutta-nörd som jag är så lär det inte bli billigt. Både Didrikson och Polarn kostar typ 1300 spänn! Fast jag ska kika i nån föräldratidning och se vad årets overalltest visar. Kappahls Kaxs fick ju himla bra omdöme förra vintern och Vendela var varm och torr i sin därifrån oavsett väder, så kanske blir det en sån. Med en 25%-rabattcheck kostar den runt femhundringen har jag för mig, klart ett mer humant pris! Oavsett vad det blir för overall så kan väl ungen sluta växa nu? Min fina lilla skrutta är så väldigt stor nu! I natt sover hon dessutom i sin stora säng. Vi får väl se vilken hjärtattack man får om hon är uppe och knallar i natt.
 
Men nu är det nog dags att kalla på John Blund!
 
Förresten! Fiskbebisen har återuppstått! Och han/hon (hen menar jag förstås) är dubbelt så stor mot igår! Vendela blev överlycklig! :-D

När glädje blir sorg

Idag upptäckte vi en liten, liten fiskbebis i Vendelas akvarium. Den såg inte grå ut som en guppy-bebis utan var orange, så kanske var det en Molly-bebis.
 
I mitt försök att ta det lugnt och kurera mig under dagen gjorde jag rent akvariet (några veckor för sent tror jag för det var dödligt äckligt) och då blev det ett väldigt stökande runt i akvariet. Men lillfisken verkade klara det bra och tycktes må prima när jag var färdig med rengörandet. Sen när Richard och Vendela kom hem var den borta :-( Vi har letat under stenar och i växterna, men till sist konstaterade Vendela att "Bebisfisken är dööööd". Sorgligt att man inte ens kan ha en begravning när det inte finns någon kropp att begrava. Jäkla kannibaler i det där akvariet alltså!
 
Det var väl ungefär det roligaste min dag innehöll. Jag pluggade en del också, men har ätit dåligt så är lite lagom trött och mör. Men jag är liksom inte hungrig än..
 
Ska nog ge upp för ikväll. Imorrn ska jag till jobbet på förmiddagen när mina elever har redovisning.
 
Vendela var rätt rolig vid middagsbordet förresten. Jag pratade med Richard om "min mamma" och då sa Vendela "Vem är din mamma, mamma". Så då fick jag försöka förklara att min mamma är hennes mormor. Och att min pappa är hennes morfar. Sen undrade hon om Richards mamma och då var ju det förstås farmor och Richard pappas är farfar. När allt det var utrett sa hon bara: "Ah, precis!". Som att all den informationen var helt självklar. Söta lilla unge!  <3

Tjoho!

Läkaren var lite mänsklig trots allt! Var in på Mina vårdkontakter och såg att hon lagt in ett recept på 18 nya doser Zomig! I sjukdom, migrän och lättnad började jag störtböla. Tänk vad jävla maktlös man ändå är gentemot läkare. Hon höll verkligen min närmsta framtid i ett järngrepp. Under året har jag tagit ut migränmediciner för 11 000 kr och det har kostat mig totalt 1800. Tänk om hon vägrar skriva ut recept, då hade jag fått börja betala för medicinen tills någon annan varit vänlig nog att skriva ut åt mig.
 
Jaja, nu är jag iallafall väldigt lättad och bara känslan av att veta att jag har medicin gör mig mindre stressad och kanske ger mig lite mindre migrän. Dock fick jag migrän idag?! Den kom när jag tittade på film och vilade i soffan. Så nu börjar jag ju fundera på allvar vad som egentligen är fel. Är det helt enkelt så att jag har en måndag-till-torsdag-migrän, oavsett vad jag gör om dagarna? Eller är det kanske så att det är något fel på min syn? Att jag anstänger mig när jag läser? För det var ju text på filmen... Eller fick jag det av att jag åt kall glass? Eller låg konstigt i soffan? Det här gör mig GAAAALEN!
 
Jag mitt klantarsel gick ju och la mig i nån med något idiotiskt hopp om att det skulle gå över av sig själv. Det gör det aldrig! Och sover jag blir det tio gånger värre. Så när jag vaknade höll världen på att gå under. Lite zomig och nån timme senare mådde jag nästan ännu sämre. Inte förrän nu känner jag att det har släppt helt och hållet. Men nu behöver jag inte försöka ha några fler idéer om att vänta med att ta medicin i hopp om att det går över av sig själv, för nu har jag ju medicin och kan ta så fort jag får en första känning. Det är ju dessutom så man ska göra egentligen...
 
Vad mycket tjat det blev om migränen nu då.
 
Mycket annat har inte hänt idag. Jag har försökt ta det lugnt men det är ju inte min starka sida direkt. Jag sorterade bara lite kläder, pluggade, tvättade och fixade lite på datorn. Men jag tog det rätt lugnt ändå. Det var tur att jag hade den där filmen som jag inte har sett för då fanns det något som kunde hålla mig stilla en stund iallafall. Bridesmaides hette den och jag hade nog lite större förväntningar på den. Men den var helt okej, men inte så där hysteriskt rolig som jag hade hoppas. Undrar om jag ska hyra nån film genom boxen imorrn så jag får en paus då med. Nåt jobb blir det inte än på ett tag. Även om jag verkar feberfri så är jag så himla matt. Och halsen ska vi inte tala om!
 
Nä, men sängen nu kanske!
 
 

Världens längsta dag

Ja, det har var nog den längsta dagen på väldigt länge. Den ville liksom aldrig sega sig vidare och ta slut. Jag har sovit till och från hela dagen och det är så jobbigt när man väl somnar, tror att man sovit jättelänge och sen vaknar och tittar på klockan och insett att det tre minuter. Värdelöst!
 
Jag mådde lite bättre på förmiddagen och febern sjönk väl nån grad. På dagen försökte jag plugga lite, men sen frös jag för mycket så då blev det sängen igen.
 
Dagens måltider har bestått av yoghurt och uppblötta flingor. Det är vad som lyckats glida ner i den svullna halsen.
 
Det tråkiga med att sova hela dagen är att natten lär bli lika lång som dagen för då är man ju inte trött länge.
 
Nä, usch och fy, nu vill jag bli frisk! Och jag hade gärna sluppit förlora en hel dagslön imorrn i karens. Men vad ska man göra...
 
Godnatt!

Men fanken också!!!

Jag är sjuk! På riktigt med feber och skit! JAG HAR INTE TID!!!
 
I torsdags mådde jag fortfarande dåligt av migränen i onsdags kväll. Jag kände mig lite snurrig, var skakig på handen och hade svårt att träffa tangenterna på mobilen. Otrevligt! Jag lyckades iallafall plugga lite, gå två promenader med hunden och sen ge mig iväg till mina lektioner.
 
På eftermiddagen åkte vi och vaccinerade Tuborg och sen tog jag och Vendela hand om Bugsy i stallet tillsammans med Emma och mormor. Resten av kvällen ägnade jag åt att tillverka ett prov för mina tvåor i matte. 6 timmar tog det!
 
I fredags var det för arbetdag på förmiddagen, sen lunch för mig och Richard på kinesen. Resten av eftermiddagen och kvällen bestod av lite pluggande, lite bakande och sen en sväng till dagis för att förbereda dagens Äppelbo dag.
 
Jag kom i säng i hyfsad tid igår kväll, men sen blev jag väckt mitt i natten av att Kammi ringde och berättade att hon åkt ambulans till Lasarettet i Enköping på grund av en allergisk reaktion. Lagom skärrad var det lite svårt att somna om, så jag låg väl vaken i närmare två timmar innan jag lyckades duna in igen.
 
Halv åtta vaknade Vendela och då var det tempo som gällde! Täcka morotskaka, vispa frosting till cupcakes och packa inför dagen. Sen till dagis för att förbereda Äppelbodagen som blev en väldigt lyckad tillställning trots vädret! Jag skulle egentligen ha suttit i loppisen, men erbjöd mig att måla ansiktsmålning istället. GALET vad svårt det var! Måste nog träna lite på det där, för det var grymt kul!
 
När jag kom hem gick jag och la mig en stund. När jag vaknade huttrade jag som bara den och det blev bara värre och värre. Vid sex la jag mig igen och sov i över två timmar! Sen frös jag förstås ännu mer när jag vaknade och febern var då ett faktum.
 
Trots en enorm stress de senaste tre dagarna (ett evigt flängande mellan aktiviteter) så har jag inte haft en tendens till migrän. Det är så jäkla märkligt! Det är i princip bara när jag jobba från morgon till efter lunch som jag får migrän, så kanske är jag känslig för något på jobbet? Deras lampor, lukter, mögel? Inte en aning, men det gäller väl att fundera vidare.
 
Jag fick förresten svar från Vårdcentralen om min receptförfrågan:
 
"Hej
Ditt meddleande är lämnat till dr *****.Kolla på apoteket i nästa v om hon har förnyat receptet."
 
Sen var det undertecknat ett sköteskenamn och Medpro clinic - den gamla vårdcentralen!?! Jag orkar inte ens bli upprörd. Menar dom på allvar att jag ska gå ner till Apoteket varje dag under veckan och se om läkaren har  haft förbarmande att förnya receptet? Det är ju sinnessjukt! Hur svårt är det att skicka ett nytt meddelande när läkaren har tagit ett beslut? Eller säga att om ingen hör av sig så finns det på apoteket om en vecka. Eller bara nånting lite mer tydligt!
 
Nä, kära vårdcentral (som nu ska vara så jävla mycket bättre än när de förra ägarna hade den), nu får ni ta hand om den här patienten (som faktiskt är ganska snäll och foglig än så länge), annars har ni garanterat en patient mindre listad på er mottagning!
 
Nu ska jag gå och lägga mig för natten. Förstår ni hur illa det är när jag inte ens orkade äta upp frostingen på min morotskaka nyss och inte har petat på mjölkchokladen som ligger i kylen? Snacka om sjuk!
 
(Förmodligen gnälligaste inlägget på länge. Stå ut, jag tänkte bli frisk igen väldigt snart!)
 
 
 
 

Hundvakt

Idag hade jag en rätt tuff dag med lektioner precis dagen. Ingen rast på förmiddagen, en kort lunchrast och sen fem minuter mellan varje lektion på eftermiddagen. Trots det dök inte migränen upp förrän runt sju på kvällen. Märkligt det här!
 
Efter arbetsdagen och väldigt roliga lektioner åkte jag direkt till gymmet. Jag körde intervaller med att varva två minuter lite snabbare och två minuter lite långsammare. Eftersom jag skulle vidare till kinarestaurangen för att äta middag med Hanna så behövde jag duscha innan jag lämnade gymmet. Och givetvis glömde jag handduk! Men jag hade en liten handhanduk med mig så det fick bli torkning med den. Man tager vad man haver!
 
Sen var det som sagt middag ute som gällde och vi satt kvar och pratade i tre timmar. Det är alltid lika trevligt!
 
När jag precis skulle åka hem kom jag på att jag lovat att vara hundvakt i natt så det var bara att ge sig upp till mina föräldrar och hämta hunden. Sen gick vi ut på kvällspromenad och då fick jag en sån där härlig känsla igen. Det var lite kyligt, alldeles stjärnklart och relativt tyst. Nog smög sig lite höstmysstämning på och kanske är det inte så tokigt att sommaren är över ändå.
 
Nu har jag kikat igenom ett reklamblad från panduro och strax jag och min migrän som inte vill ge sig krypa i säng.
 
Godnatt!

Så ledsen men ändå så glad

Det här med min medicin gör mig verkligen så himla ledsen. Jag gråter så fort jag tänker på det. Och idag hade jag migrän igen och jag törs inte ta zomig så fort jag känner något, utan väntar en stund i tron om att det kanske går över. Men det gör det ju inte utan blir istället ännu värre vilket gör att jag mår så himla dåligt.
 
Nu har jag iallafall försökt förnya mitt recept på Mina vårdkontakter. Får se var det slutar. Får jag inte fler zomig så kommer jag antingen sjukskriva mig med migrän och sen åka in akut eller så byter jag helt enkelt vårdcentral och bönar och ber hos en annan läkare.
 
Trots att jag är så väldigt ledsen över hela den här situationen så känner jag mig ändå väldigt glad på nåt sätt. Kanske beror det på att jag halkade in på det här fruktansvärda reportaget: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115826-sebbe-visste-att-han-snart-skulle-do 
 
Efter att ha gråtit halvt ihjäl mig över den insåg jag hur fjuttiga mina problem är. Jag har ju en frisk och kry unge åtminstone!
 
Sen blev jag ännu gladare när jag pluggade ikväll och insåg att jag faktiskt fattade något. Tre tal löste jag på mindre än en timme, så snart är jag ikapp i min planering igen!
 
Nu måste jag sova så jag inte drar på mig ett till migränanfall! Godnatt!

Ny vecka

Usch vad jag känner mig sänkt över det här med migränmedicinen. Jag blir ju klart stressad av att veta att jag bara har några få doser kvar. Trots att jag försökte mitt yttersta idag med att äta ordentliga mellanmål, inte stressa mellan lektionerna (och jag hade dessutom tre väldigt bra lektioner) och dricka ordentligt så kom första känningen vid halv fyra. Eftersom jag vill spara mina få doser så gjorde jag ingenting åt det i hopp om att det kanske skulle gå över av sig själv. Men icke! (Som om jag trodde att det kunde göra det?!). Vid fem blev det zomig och sen blev jag så väldigt skakis av hela proceduren. Fanken vad jobbigt det här är! Och jag vet ju inte riktigt vad jag ska göra åt det...
 
Förutom migränstressen så har dagen var väldigt bra. Lektionerna var riktigt roliga och det är så himla roligt att ha ettorna i både svenska och matte!
 
Efter arbetsdagens slut handlade jag på Willys så veckans middagar är säkrade. Sen blev det pasta med nån korvfräs till middag och därefter däckade jag i soffan en stund innan jag masade mig i träningskläderna och begav mig till gymmet. Jag behövde träna, men inte ens det kunde få mig på bättre humör.
 
Nu ska jag väl snart ge mig på den där avskyvärda duschen och sen försöka hinna med nånting vettigt innan det är dags för sängen.
 
Usch och blä för den här dagen! Och värre lär det bli...

Slapparsöndag!

Idag har jag inte gjort många knop. Jag hade egentligen en massa planer för vad som behövde göras, men jag har inte orkat. Jag gjorde det jag hade lust med istället.
 
Dagen började med en sovmorgon till tio och sen mys med hela familjen (inklusive Tuborg) i sängen till elva. Därefter blev det brunch med varma mackor och sen gjorde jag ett försök att rensa lite barnkläder. Jag fick ihop en Ikea-kasse att skänka till Vendelas dagis loppis nästa helg! Och då har jag ändå sparat allt och lite till som kan tänkas behövas till en framtida unge.
 
Sen på eftermiddagen åkte Vendela och Richard iväg på födelsedagsfika hos en av Richard kompisar och då passade jag på att plugga. Men det tog stopp rätt fort när jag inte fattade ett jota!
 
Innan Vendela sen la sig fick hon bada och när hon ändå hade blött hår passade jag på att klippa henne. Jag tyckte jag var skitsmart som la ett påslakan under hennes stol när jag klippte så att jag sen bara skulle kunna gå ut med alltihop och skaka det på gräsmattan. Synd bara att hann Vendela ha nästan samma idé, med modifikationen att skaka lakanet inne istället. Dammsuga hela köket AB!
 
Till middag åt jag och Richard kinamat och sen blev det filmmys i soffan. Jag minns inte ens när jag såg en film senast! Men för att hinna se filmen fick träningen bli lidande. Synd, för jag har inte tränat sen i onsdags. Men imorrn är det nya tag som gäller!
 
Jag glömde förresten berätta igår om min internetshopping! Det var Cissi som tipsade mig i torsdags om att man faktiskt kunde beställa märkesskor på Ellos och där har man ju jämt en massa olika rabatter. Så jag var in och kikade på skor redan i torsdags, men beställde aldrig något för jag ville mäta Vendelas fot först. Igår gjorde jag det och höll på att trilla baklänges! Jag hade tryckt på henne kavatskor i storlek 24 i tron om att de passade, men hon ska egentligen ha 26! För att verkligen kontrollera tog jag ut sulan ur hennes gympadojor och ställde ner hennes fot på den. Och visst var foten större än sulan! Snacka om dåligt samvete! Hon måste ha gått med böjda tår ända sen sandalerna lades undan. För att döva det dåliga samvetet beställde jag både höstskor och vinterskor till henne. Hoppas bara de dyker upp fort så hon kan får ordentliga skor på fötterna igen. Nu har hon ju inte ens stövlar att ha på sig när det regnar!
 
Inte konstigt att jag har tyckt att alla hennes strumpor har känts för små. Gympadojorna var ju inte ens gamla, men tydligen växer ungens fötter fort under sommaren!
 
Nu ska jag sova. Hur jag ska lösa morgondagen utan migrän blir ju intressant att se... Det är ju lite så att om jag kunde undvika migrän så skulle jag göra det! Ingen vore ju gladare än jag!

Helg!

Hjälp, vad jag är trött! Men om jag lägger mig tidigt ikväll så får jag sova väldigt länge för imorrn har jag sovmorgon!
 
Läkarbesöket i torsdags visade sig inte vara fullt så bra som jag hade trott. Jag bad läkaren skriva ut Zomig åt mig och det gjorde hon. Totalt 4 stycken! I ett år har jag fått 24 utskrivna åt gången ungefär en gång i månaden utan att ord och nu fick jag fyra?! Jag hajar ju själv att det inte är hållbart att använda så mycket medicin, och det är ju därför jag söker hjälp. Problemet är ju att migränen lär vara lite jävlig som vanligt den närmsta månaden, det lär inte hjälpa att jag ska skriva dagbok över hur ofta den kommer. Så på en månad ska jag då klara mig på fyra Zomig. Dom kommer jag tvingas använda upp på en vecka. Vad tycker läkaren att jag ska göra sen? Ligga och spy tre dagar i sträck i hopp om att migränen går över av sig själv? Då får hon fan se till att sjukskriva mig också! Usch, jag blir fortfarande upprörd när jag tänker på det. Först frågar hon hur ofta jag har migrän, jag svarar sanningsenigt att det varierar mellan tre och sex anfall på en vecka och sen skriver hon ut fyra doser medicin?! Nä, fy bövelen!
 
Nu har jag iallafall inte haft någon migrän sen jag var hos henne, men så har jag knappt jobbat heller.
 
I fredags hade jag två lektioner. Sen åkte jag, Richard och Vendela till Uppsala på familjeutflykt. Först blev det lunch på Mc Donalds till Vendelas stora förtjusning och sen åkte vi till Fyrishov och badade. Jädrans vad roligt det var! Vendela är ju ett riktigt vattendjur och jag vet inte hur många gånger vi åkte den stora rutchkanan med henne. De första gångerna skrek hon rakt ut hela vägen ner av nån skräckblandad förtjusning. Vi badade i över två timmar och Vendela var verkligen som en fisk i vattnet. Hon hade armpuffar och flytgrej på ryggen och simmade runt själv för det mesta. Dit lär vi åka fler gånger!
 
På vägen hem stannade vi på Ica maxi och gjorde en massa fynd. De sålde bland annat 5-pack fingervantar för 29 kr! Vendela är nu 15 par fingervantar rikare. Det ska väl ändå kunna räcka hela hösten!
 
När vi kom hem slängde bara på mig lite mascara och sen cyklade jag för att möta Cissi och Linda för en tjejkväll på den grekiska restaurangen. Det blev en supermysig kväll med lite alkohol och massa skvaller.
 
Idag har vi städat på dagis med underbara mormors hjälp. Det är fasligt vad fort det går när man är tre personer! Det halverar nog tiden mot när man är tre för man jobbar så mycket effektivare. Dagens städning var klar på mindre än en timme och då var vi ändå väldigt nogranna!
 
På eftermiddag åkte vi ut till Malin och Jocke och firade att Elias fyllt 2 år. Jag kikade i Malins tårtbok är blev mer sugen än nånsin på att baka roliga tårtor! Jag bakade i och för sig en till idag också, men den var rätt "vanlig":
 
Nu på kvällen hade jag egentligen tänkt träna, men så bestämde jag mig för att bara ta det lugnt. Jag har rensat bland lite barnkläder och tittade på ett avsnitt av Solsidan med Richard och nu hägrar nog sängen!
 
 

Dålig uppdatering

Usch vad jag har varit dålig på att skriva här! Det är rätt mycket korvstoppning i mitt liv just nu, men för tillfället väntar jag på att Vendela ska somna så då kan jag passa på att uppdatera om veckan!
 
Förra fredagen bakade jag tårta och en cupcake med Sid från Ice age på. För att göra det smidigt snodde jag lite av tårtsmeten, smaksatte med citron och hällde ner i muffinsform. Sen fyllde jag den med lite av tårtfyllningen. Då blev det ett rätt smidigt sidoprojekt. Resultaten:


I lördags åkte jag och Kammi och hälsade på Emma som hade stalltjänst på sin skola. Vi hjälpte till med att ta in hästarna, tittade på när Emma red Bella och gick en rundtur bland gårdens grisar och kossor. Sen köpte vi sushi till middag och spelade spel hela kvällen! Supermysig systerkväll!
 
I söndags var det Skörbydagen i stallet. Jag och Vendela cyklade dit och Vendela red och fiskade fiskdamm. Sen när vi skulle hem skulle hon absolut inte ha hjälmen på huvudet så då fick hon gå. Hon gick nästan hela vägen hem till mormor och morfar innan hon accepterade hjälmen igen.
 
Den här veckan har varit löjligt lätt jobbmässigt. I måndags var det visserligen 8 till 17 som gällde, men i tisdags slutade jag tio i tio, i onsdags började jag 14.30 och idag hade jag ett läkarbesök precis när jag egentligen skulle ha haft lektion så då åkte jag inte till jobbet alls. Men som jag har pluggat istället! Och bra går det!
 
Läkarbesöket idag var som sagt för att börja en ordentlig migränutredning. Det var en bra läkare, även om jag inte förstod allt hon sa... Hon var iallafall väldigt mån om att vilja ta reda på vilken sorts migrän jag har och det känns ju bra. Jag ska nu i en månad skriva en migrändagbok samt ge mig ner till vårdcentralen för att ta en massa prover. Sen ska jag tillbaka till läkaren så får vi se vad som händer.
 
Idag på eftermiddagen var jag och Vendela i stallet med mormor och tog hand om en liten ponny som heter Bugsy. Vendela ska ta hand om honom varje torsdag så länge hon tycker det är roligt. Idag var hon väldigt nöjd med att få rida och satt och sjöng på hästryggen när vi gick en liten promenad i det fina höstvädret.
 
Nu verkar det som att Vendela har slocknat så jag ska sätta igång med kvällens tårtbakande.

Skrivet torsdag 6 september

Det är fasligt vad tiden rusar på just nu! Men inte mig emot, då är ju den här helvetesperioden snart över!
 
Idag fick jag sovmorgon. Jag vaknade kvart över åtta och upptäckte att sängen bredvid mig var tom. Richard hade gått upp vid sju med Vendela och lät mig sova vidare. Det behövdes! Tur att jag sov med öronproppar, annars hade jag ju också vaknat tidigare.
 
Richard lämnade Vendela på dagis vid nio och när han kom hem tänkte vi äta frukost tillsammans, men hann inte ens till första tuggan innan dagis ringde och sa att dom trodde att Vendela hade scharlakansfeber. Så det blev till att hämta hem henne och ringa Vårdcentralen. Men där får man ju inte ens prata med någon för telefontiderna är slut, så det var bara att ringa vidare till 1177. Dom trodde inte att hon hade nån scharlakansfeber då hon inte ens har feber. Det enda hon hade var lite vitt på tungan, vilket förmodligen hör ihop med hennes kråkkraxande hals. Tur att hon är ledig imorrn så vi kan avvakta och se hur det artar sig. Hon är ju verkligen inte sjuk utan lika pigg och glad som vanligt förutom att hon är lite hes.
 
Arbetsdagen gick iallafall lagom smärtfritt med endast två lektioner efter lunch. En hel del pappersarbete hann jag med också och även lite rättning. Så jag känner mig rätt bra i fas när det gäller jobbet.
 
 
 
 

Tidspress

Vad har jag gett mig in på? Mattekurser på B-nivå på trekvartsfart samtidigt som jag jobbar heltid och har barn, när jag inte klarade av kurserna på A-nivå när jag pluggade heltid? Men jag måste, jag vet att jag MÅSTE! Jag behöver mitt examensbevis och det är bara ett år på trekvartsfart bort. Dessutom måste jag ju klara av den här litteraturvetenskapskursen som jag skjutit på hela sommaren också....
 
Det blir som en ond cirkel. Jag får migrän av stressen, men det verkar ju bli bättre av att träna och om jag ska hinna träna också så blir jag ännu mer stressad och få migrän oavsett. Knepigt det här. Men jag har satt mig i situationen, så det är väl bara att bita i det sura äpplet. Och kanske ge någon annan snäll människa rådet att plugga färdigt när man väl håller på. Inte skaffa barn och inte jobba heltid innan man är klar! Eller ja, kanske inte klanta sig hos CSN iallafall så man blir stoppad från att plugga vidare och måste ge sig in i jobbranschen på heltid för att kunna försörja sig...
 
Hur som haver, jag är iallafall beredd på att plugga arslet av mig! Jag ska bara köpa lite nya fina block, nån penna och ett sudd så känns det ännu lite bättre att börja! :-)
 
De senaste dagarna har varit rätt hektiska. Eller kanske inte igår för då vabbade jag. Eller om Vendela vabbade mig. Jag vaknade med det värsta migränanfallet på längre och Vendela var också helt ur form så vi satt och grät vid frukostbordet båda två. Då kändes det rätt dumt att ge oss iväg till jobb och dagis så vi låg i soffan hela förmiddagen och tittade på film. Sen framåt lunch piggnade jag till och Vendela var väl inte riktigt igång igen förrän efter mellisen på eftermiddagen. Då bakade vi kokosbollar och senare på kvällen åkte vi upp till mormor och morfar och fikade.
 
Annat som hänt är att en av dammsugarna i Vendelas akvarium har dött. Jag har införskaffat både höstjacka och vinterskor till Vendela begagnat genom facebook. Mina sista stora slantar har jag istället använt till att köpa en kursbok. Sen har min pappas fotobok kommit också och den blev jättefin! Sen har jag förstås tränat lite också. Idag bestämde jag mig för att köra kaloriförbränningsprogram (då varierar hastigheten på löpbandet) i 40 minuter med maxfart 8. Men när den saktade ner kände jag mig inte nöjd, för jag var inte så där skönt slut som jag ville, men jag hade ju gjort det jag bestämt mig för innan och då ville jag inte hålla på och ändra mig. Så idag var första gången som jag kände mig lite besviken när jag gick från gymmet. I helgen får det antingen bli högre maxfart eller längre tid. Om jag bara inte åt så många kokosbollar och annat tjafs så skulle nog vågen gå lite snabbare nedåt, men det är ju så svårt att låta bli alla godsaker!
 
Nu ska jag kika vidare på de nya kollektionerna hos Liten och fin. Den här klänningen lär ju så småningom hamna i Vendelas garderob. Synd bara att den är så förskräckligt dyr! Hoppas den finns kvar när det är dags för rea i framtiden! Eller till tomten när det närmar sig jul ;-)


 
 

Myssöndag!

Idag var det min tur att gå upp med Vendela, och givetvis vaknade hon redan klockan sju! Det jobbiga är inte att gå upp med henne den tiden, utan att hon själv inte är utsövd och är grinig precis hela dagen när hon vaknar så tidigt. Ingenting duger och hon vill inte göra nånting.
 
Vi låg i soffan och tittade på Dumbo tillsammans tills det blev dags för frukost.
 
Vid elva hämtade vi momor och sen åkte vi ut på nån hembygdsgårdsdag i Övergran. Lite loppis var det också och jag köpte en söt höstmössa till Vendela med giraffer på. Efter lite fika åkte vi hem och Vendela somnade som en stock i bilen. Sen sov hon vidare hemma och var ursvår att väcka.
 
Eftersom vi inte riktigt hann med någon lunch innan hon somnade så åt vi en sen lunch på Åbergs med Richard istället. Sen blev det lite lek i lekparken också. I vattnet såklart... Utan stövlar, för dem hällde hon vatten i igår.
 
När lunchen blev sen var det ingen idé att äta någon riktig middag, så vi lyxade till det med några våfflor. Jag och Vendela hann med ett bad tillsammans också innan hon gick och la sig.
 
Läggningarna med henne är just nu pest och pina. Nog för att det tar lång tid för henne att somna, men all jävulskap hon håller på med innan hon somnar går en verkligen på nerverna! Nu ikväll ropade hon "Mamma, jag har kissat i sängen". Och tro det, när hon slitit av sig sin blöja, ryckt upp alla lakan och plastskydd och sen kissat direkt på madrassen! Funderar på om man kan linda in hela ungen i silvertejp så hon inte får av blöjan. Och kanske samtidigt linda fast henne i liggläge så hon inte har något annat val än att somna?
 
Hon är ju rätt mysig i övrigt. När vi åt våfflorna berättade hon helt själv om hur jag, hon och mormor var på loppis. Och att hon köpte en mössa och fikade. Richard frågade om hon åt lunch där också och då svarade hon först "Nej, dom hade ingen mat". Sen tänkte hon lite och ändrade sig till "Jo, dom hade korv, men bara mormor åt korv". Det var precis så det var!
 
Nu ska jag sova så jag orkar med en ny arbetsvecka!

Helg!

Den här helgen känns lång och det gillar jag!
 
Igår hade jag bara lektioner på förmiddagen så jag, Richard och Vendela åt lunch tillsammans på kinarestaurangen. På eftermiddagen ägnade jag mig åt tårtbak medan Vendela och Richard var hos farmor och farfar en sväng. Mellan bakandet skjutsade jag min far till en kräftskiva på hans jobb och sen senare på kvällen hämtade jag honom. Innan dess hann jag med ett löppass på gymmet också och nådde mitt första mål; att springa 5 km på 40 minuter! Det var vansinnigt jobbigt, men jag klarade det och jag är grymt nöjd! Nu måste jag fundera över vad nästa mål ska bli.
 
Idag fick jag en mycket välbehövd sovmorgon! Sen ordnade jag klart båda tårtorna innan jag, Vendela och Emma åkte till Håtuna ridskola där de hade öppet hus. Vi tittade på lite uppvisningar, fikade, åt hamburgare och Vendela fick naglarna målade och fick en ansiktsmålning. Jag trodde hon skulle banga vid ansiktsmålningen, men det gjorde hon inte utan hon satt så snällt och blundade medan hon blev målad. Världens sötaste Hello Kitty blev resultatet:
 
Nu på kvällen gick den här katten runt här hemma utan blöja och när jag tyckte att det verkade vara läget för henne att gå på pottan frågade jag henne om hon behövde kissa. Då svarade hon "Nej, jag har redan kissat". Lite förvånande var det, för jag hade inte hört henne gå in i badrummet så jag gick in i hennes rum och möttes av Vendela med en legohink i handen och kommentaren: "Jag kissade här. Det är som en potta".
 
Vad ska man säga? Jag är glad att hon inte kissade på golvet iallafall...
 
Nu på kvällen var jag tvungen att köra ett pass på gymmet för att inte hamna ur fas. Det gick rätt bra och jag är inne på en ny ljudbok som verkligen fått mig att fastna.
 
Nu blir det sängen. Imorrn funderar jag på att ta med skrotungen till Fyrishov och sen gå på loppis eller nåt. En riktig mysdag vill jag ha!
 
Slänger med bilder på tårtorna jag gjorde till idag.
 

 

RSS 2.0