Långhelg

Det är helt magiskt vad jag känner mig fri och lycklig. Visserligen har jag världens megabunt att rätta innan jag kan sätta betygen om en vecka och större ska den bli! Men trots det känns jag mig så himla glad! Idag när jag kom så kunde jag sitta på trappen i en timme medan Skrutt badade i sin minipool. Det kom inte en enda ilande känsla genom magen för att jag insåg att jag skulle behöva använda tiden till att plugga istället.

Det är verkligen en skön känsla att veta man är klar! Åtminstone för just nu! I höst är det ju heltidsstudier som gäller, men jag tänkte försöka skriva så mycket som möjligt på mitt examensarbete innan sommaren så det ska nog lösa sig.

Nu väntar en långhelg! Ikväll blir det räkor med baguette och aioli till sen middag och sen ska jag göra ingenting, bara för att jag kan.

Resten av helgen är ganska oplanerad. På fredag ska jag ut på Goldens hits, på söndag ska vi eventuellt till Parken Zoo i Eskilstuna och på måndag ska jag baka två tårtor. Resten av tiden tar jag som den kommer. Vill inte planera något, bara njuta av varje dag och känslan av att inte ha några måsten.

Igår var jag ju också ledig, men då var det en något tuffare dag. Jag och Emma åkte och hämtade en häst i Kilafors i Hälsingland och den resan blev inte direkt problemfri. Det började med att 5 varningslampor i bilen lös, sen tappade jag transporten när vi häktat på den, vi körde fel, mellanväggen i transporten gick inte att få fast, vänster blinkers gick sönder, fler varningslampor började lysa och sist men inte minst - jag fick soppatorsk mitt på motorvägen! Givetvis precis där det fanns räcken så det inte gick att komma särskilt långt ut på vägrenen, utan backspegeln stack fortfarande ut i körbanan. Så där stod jag, Emma och en trött häst i transport och fick snällt ringa efter en bärgare (som visserligen var vansinnigt trevlig och hjälpsam) som kom ut med en dunk diesel. Med tanke på alla varningslamporna så visste vi inte om det faktiskt var slut på bränsle eftersom lampan precis börjar lysa, men lite tur i oturen ska man väl ha! Det hade varit katastrofalt om det hade varit bilen som var trasig för då hade vi varit tvugna att koppla loss transporten från bilen för att istället få på den på bärgarens bil. Och det hade inneburit att trafiken hade behövt stoppas av polisen. Men nu gick det att lösa betydligt lättare än så och det är jag tacksam över, även om jag tycker att det är vansinnigt pinsamt att jag fick soppatorsk!

Exalterade över att äntligen få komma iväg igen körde vi givetvis fel och missade avfarten hem. Så vi fick snällt fortsätta till Knivsta och ta den vägen hem. Det var väl inte hela världen, men lite surt kändes det!

Något jag iallafall lärde mig är att alltid sakta in när man kör förbi någon som stannat längs motorvägen och definitivt gå ut i vänsterkörfältet om det finns möjlighet! Oss svischade alla förbi som om vi inte stått där, till och med när bärgaren gick ut i körfältet och fyllde på soppa! Det var riktigt obehagligt för både bil (som ändå är ganska stor och tung) och transport svajade som bara den i vinddraget. Det var en himla tur att vi hade en transportvan och trygg häst, annars hade det aldrig gått!    

Hästen var iallafall väldigt fin och han är släkt med Dandelion! Nya hästens pappa är Dandelions farfar och de båda har samma morfar!

Dandelion ja, han känns just nu som ett jätteproblem, men det går säkert att lösa...

Nu är det räkdags!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0