Semestersammanfattning

I fredags för nästan tio dagar sen gav vi oss som sagt iväg. Efter att ha irrat runt i Bålsta i en timme med husvagnen på släp för att köpa mobilt bredband, lämna nycklar, hämta grill, åka tillbaka igen och hämta bord osv, kunde vi äntligen ge oss iväg.

Första stoppet blev på Donken i Enköping innan vi åkte vidare till Norrköping för matinhandling och sen vidare till Gränna där vi campade första natten. Under lördagen lekte vi turister och besökte polkagrisbakning och gick runt på stan. Innan vi for vidare åt vi röding och sik till lunch vid Vättern.

Nästa stopp blev Borås. Där regnade det i princip konstant! Lördagskvällen ägnades åt hederligt campingliv. Under söndagen besökte vi Borås djurpark. Det småregnade lite hela tiden, men mot slutet vräkte det verkligen ner! Då var det inte roligt längre. Många av djuren gick inte att se pga av regnet, men det mest sevärda var helt klart björnarna med tre små björnungar. De var gigantiska när de simmade under hängbron man gick på! Verkligen maffigt!

Dyngsura fortsatte vi resandet mot Ullared. Där var vädret bättre och vi kunde grilla för första gången. Måndagen spenderades givetvis på Gekås varuhus. Vendela uppskattade inte shoppandet alls, trots att det var mest till henne vi handlade. Det blev en hel del leksaker, pyjamasar och t-shirtar till henne. Till oss blev det mest underkläder och annat tråkigt med nödvändigt. Jag köpte även en sydväst till varje familjemedlem för att vara beredd inför nästa oväder, men då kom det inget förstås...

Efter Ullared for vi mot Göteborg och Torslanda där vi bjöds på middag av min vän Evelina och hennes sambo Johan. Natten spenderades på Göteborgs camping, vilket var den mest överbetalda campingen jag nånsin hört talas om! Lamporna på campingområdet var trasiga, det fanns inget varmvatten på toaletterna, ingen skötbädd i skötrummet och hela anläggen var grymt eftersatt! Lekparken hade behövts målas om för tio år sedan och detsamma gällde servicehuset både in- och utvändigt. Visserligen var toaletterna rena och golvet moppat, men inte mycket mer städat än så. Sladdar, kontakter, lampknappar och dörrar var rent ut sagt äckliga! Mest förbannad blev jag över att de på hemsidan triumferade med att sälja färska frallor varje morgon, men när jag försökte köpa "hade de inte börjat med det för säsongen än". Och ändå påstod de att det var högsäsong och behagade ta 345 kronor betalt per natt! Ingen annan camping var ens i närheten av det priset!!

Vendela fick iaf se havet innan vi åkte vidare till Hjo där vi stannade i två nätter. Att jämföra med Göteborg så kostade två nätter i Hjo 380 kr.. Och då är det fyrstjärnigt med fräscha utrymme, frallor på morgonen och skötbäddar i skötrummen! Och tre lekparker som alla var i fint skick!

I Hjo levde vi verkligen campingliv. Grillade, gick längs strandpromenaden för att äta glass på kvällen och lekte massor i lekparkerna. Dag två åt vi lunch i hamnen vid glasskiosken.

I torsdags styrde vi bilen hemåt, med en lunchpaus i Örebro.

Vendela är verkligen ett riktigt campingbarn! Trots att vi åkte många mil på få dagar så skötte hon sig exemplariskt! Vi försökte passa in bilturerna med hennes sovtider så att hon sov större delen av tiden. I husvagnen var det inte heller några problem att ha henne. Första natten hade hon lite svårt att somna när jag låg bredvid henne för då skulle hon upp och rycka i lampsnörena och gardinerna hela tiden eftersom hon visste att hon egentligen inte fick. Andra natten fick hon somna själv och då var det inga problem alls!

I Ullared köpte vi en paraplysulky för dockor till henne som hon sen gick runt med på campingarna. Ibland fick Nasse följa med, men andra gånger fick han snällt ligga på marken för att han vägrade att sitta fast med bältet.

Väl hemma plockade vi ur det viktigaste och slötittade sen på film i soffan.

I fredags var det midsommarafton och den firades hos några av Richards vänner. Det var ett fantastiskt ordnat firande med sillunch, lekar och utmaningar, grillmiddag, sångtävlingar och massor med trevliga människor!

Vendela klev upp vid åtta på morgonen, sov ca 45 minuter i vagnen på eftermiddagen innan tårtan och höll sen igång fram till tolv på natten när vi åkte hem. Vi försökte få henne att somna i vagnen under kvällen, men hon vägrade. Snacka om partyunge!

När vi sen väl åkte hem slocknade hon i bilen innan vi ens hunnit ut från gatan.

Gårdagen var hård mot mig. Jag drack inte så värst mycket under fredagen, men mådde skit igår ändå. Förmodligen var det en kombination av alkohol och förkylning för jag mår nästan lika dåligt idag och nu kan jag väl knappast vara bakis längre?

Jag sov nästan hela dagen, med undantag för när vi cyklade ner till Napoli och käkade pizza till middag. Sen sov jag givetvis urkasst under natten...

Nu ska jag hämta Skrutt hos mormor och morfar. Hon har varit där hela dagen medan jag och Richard har tömt husvagnen. Och tittat på repriser av "Vem vet mest". Varför vet jag inte. Kanske ett försök till att bli lite mer allmänbildade ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0