Lördag med fullt ös

I morse vaknade Vendela strax efter sex. Jag försökte få henne att somna om i sin säng med motiveringen att det fortfarande var natt. Men den gubben gick hon inte på, utan hon skulle absolut "Sova mamma pappa säng". Så då var det bara att flytta över henne till vår säng. Där låg hon snällt och stilla i nästan en timme innan hon tyckte att det var dags för Mamma Mu och kråkan. Sen låg hon i en hel timme till och tittade på filmen, med kommentarer om filmen med jämna mellanrum. Och nåde den som inte svarar när hon berättar om hur kråkan har sprutat vit färg på alla kossor!

Efter påklädning och frukost spelade vi lite fiskespel. Vendela har lite svårt att få i kroken i fiskarna när de snurrar runt, men det löste hon enkelt genom att stoppa spelet, peta in kroken, starta spelet igen och sen dra upp fisken. Man får ju inte vara dum!

Strax efter tio gav vi oss iväg mot Västerås. Richard ville titta på nån gitarr i en musikaffär och jag har sällan något emot att ströva runt i löneaffärer en lönehelg. Så medan Richard tittade på gitarrer gick jag och Vendela till en leksaksaffär och köpte ett hopprep, ett memoryspel, pärlor att göra halsband med och tatueringar. Sen letade vi upp Richard och när han aldrig ville sluta spela på gitarrerna skällde Vendela ut honom. "Nej, pappa! INTE SÅ! Har sån hemma! Källarn!" Så inte blev det nån gitarr där inte.

Därefter letade vi upp Jensens beefhouse och åt lunch där. Rätt okej mat och rätt bra för barnfamiljer. Servicen däremot var skitkass! Och vår servitris var en riktig bitch som nog borde se sig om efter ett nytt jobb!

På vägen hem svängde vi in på Toysrus där jag köpte en sparkcykel till Vendela. Den kostade 149 kr, vilket innebar 330 kr i rabatt. Det kändes helt klart som ett kap! Nu ska vi bara pyssla ihop den och hoppas att den passar bättre i år än springcykeln jag köpte till hennes födelsedag.

Vi var bara hem och vände innan jag och Vendela åkte vidare upp till stallet för att tillsammans med mormor, morfar, Emma och Bella åka till ett ridhus för att Emma ska se hur Bella beter sig i ett sånt. Men vi kom aldrig så långt, utan vi fastnade i lastningen. Nästan två timmar tog det att få in den där envisa ponnyn i transporten, men när vi väl kommit överens om vad som gällde så var det inga problem alls att få in henne. Hon går en verkligen på nerverna ibland den där ponnyn. Tur att hon är söt iallafall :)

Innan vi kom hem fastnade vi en stund hos mormor och morfar där Vendela även åt middag. Vendela ville aldrig åka hem därifrån så vi var kvar till efter åtta. Väl hemma somnade Vendela som en stock och det ska jag nog också göra nu. Lite lagom trött efter den långa dagen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0